Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 augustus 2019

WAAROM ZIJN ER BLOGGERS?

    Deze vraag houdt me soms bezig: waarom schrijft iemand "zomaar over van alles en vaak over dagelijkse dingen"?  Wel: gezegden helpen soms om een antwoord te vinden, zoals: "We schrijft die blijft". Want bloggen maakt de kans groter dat mensen zich de blogger herinneren! Het is gewoon een poging "om langer voort te leven", als was het maar in herinnering van mensen. Natuurlijk lukt dat beter als zijn geblog hen (af en toe) een beetje raakt.

    Als je ver van veel vrienden woont, is bloggen een manier om van je te laten horen en contacten levend te houden. Dat vergroot de kans dat mensen je opzoeken om eens een kijkje te komen nemen. Daarom moet je niet alles opschrijven, dus de wat minder leuke dingen mijden (!). Dat is de politieke kant van het bloggen..
   
Even wat verse Franse politieke praktijk: zaterdag 3 aug was het de 38e keer dat de "gelen", - nu in Nantes-, relden met de politie en het ging over: ruw optreden van de mannen van Hermandad! Er kwamen er niet veel, maar de paar relschoppers kregen flink wat vernield. Winkels kapot en daarna leeg etc. ,  genoeg om de politie weer te provoceren. Zo draaide de mallemolen van het geweld weer wat verder.. Dus: goed dat er politie is die de burgers en hun spullen beschermt?

  Samengevat : bloggers willen contact leggen en onderhouden en een plekje in uw herinneringen veroveren.  Een blogger is een gewoon mens, mogelijk met wat meer "geldingsdrang" dan gemiddeld..

Hopelijk doet u deze blog over bloggen wat verder na denken.  En het zou mooi zijn als dit u aanzet om ook eens te gaan bloggen!

En: ik zal het zeker lezen!

Leon de Marsilho, aug 2019
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten