Totaal aantal pageviews

zondag 11 augustus 2019

IS TRUMP GEWOON WAT MAF OF...

   Hopelijk is Trump enkel "een wat rellerige narcist".. Let wel: 55% van de Amerikanen zien hem zitten, en dat is eigenlijk het ECHTE probleem! En een volgende periode voor Trump (in 2020) is een reële mogelijkheid...

   Hiroshima en Nagasaki: dat is bijna 75 jaar geleden. De VS moest atoombommen gooien om Japan bij WOII te stoppen! De stad Nagasaki herdacht dit en vroeg de Japanse regering te stoppen met nucleaire activiteiten... Hun trauma is nu nog afgrijselijk.

   Je moet je toch niet voorstellen hoe zo'n nieuwe crisis zou kunnen verlopen met ene Donald Trump aan de hendels in Washington.. Overigens is Poetin nog de baas in Rusland  en een echt conflict tussen beide landen lijkt vele een flink risico..

   Als je dit ziet,  -tegelijk met een verzwakkende EU-,  dan kan ik me voorstellen dat sommigen onder ons wel eens een nachtmerrie hebben.. Is het, -gezien de sindsdien verstreken tijd van 3/4 eeuw-, denkbaar dat we weer zoiets gaan meemaken? 

   De wereld is er niet stabieler op geworden.. of ben ik nu te pessimistisch? Zie de dwaze leider Santini in Italië en de andere opkomende radicalen van rechts en links overal in de EU.  De meesten zijn niks vies van wat ruzie en een beetje vechten..
 
  Zouden Merkel en Macron nog bij machte zijn om ons voor een ramp te bewaren?  

Leon de Marsilho, aug 2019

1 opmerking: