Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 augustus 2019

TIMES ARE CHANGING, BEDEK UW HOOFD!

  Wilders had het denigrerend over "kopvodden", maar dat sloeg niet aan en hij schakelde over op...  "Europa-bashing". In Marseille is iets op je hoofd dragen niks vreemd, omdat het ook tegen zonnesteken beschermt.

  Iets op je hoofd dragen is soms "iets tonen van je identiteit en de groep waar je bij wil horen". Dat zie je overal in Marseille. Mijn generatie weet dat roomse vrouwen, - in de RK-kerk-, ook hun hoofdhaar moesten bedekken! En je zag geen Mariabeeld zonder hoofddoek! Religieuzen waren en zijn uitgezonderd: zie de nonnen, de paters en de "curé's".

  Men zegt dat de moslima-hoofdoek een revival beleeft... Ach, we trekken ons allemaal weer wat  "terug op eigen honk". Het is veelal (nog?) een kleine hoofddoek, wat hier heet "à l'Africaine
en die laat de oren vrij. Soms zie je "de niqab", die enkel het aangezicht toont.  Dit toont de opstap naar volledigere hoofbedekking, In de moslimgemeenschap is de sociale druk om "mee te doen en je geloof te tonen"  groeiend, zo horen we..

  In Frankrijk zijn Kerk en Staat gescheiden en verbiedt de wet "het ostentatief tonen van je geloof"! De burka is hier verboden die in de VS geen probleem is: je moet enkel op verzoek van een agent je gezicht tonen. De VS kennen een grotere religieuze vrijheid dan Europa!

  La France, dat zijn ook de Commoren:  dus zie je hier hun typische hoofdbedekking, ook bij de mannen, zij dragen een bruinige rechte muts..

  Dus "kopvodden komen weer in",  maar Wilders (die een Indische moslimmoeder had), gaat echt zijn blonde kuif niet wegstoppen onder een religieus mutsje! Of zal de PVV ooit overgaan op een eigen hoofdbedekking? Want zo toon je weer echt waar je bij wil horen..

 Times are changing en dat gaan we ook op de hoofden van de mensen zien.
 Ik heb uit de VS nog een mooie Stetson, die ga ik wat oppoetsen, want niemand ontkomt er aan, dat zult u zien..

Leon de Marsilho, aug. 2019.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten