Totaal aantal pageviews

donderdag 22 augustus 2019

600 WANKELE BRUGGEN?

  Een jaar na het instorten van die tunnel in Italië werden daar de 42 slachtoffers herdacht. Dat werd de aanleiding tot de vraag "hoe het zit met die 600 Franse bruggen en tunnels eigenlijk"?

  De Franse pers kwam snel met verontrustend nieuws daarover: daarmee zou het niet zo best gesteld zijn, omdat het onderhoud werd "vergeten". Als noordelijke polder-boy weet je dan echt even niet wat je hoort..

  Dit land heeft dus 600 plekken in zijn transportsysteem waar het echt niet veilig is! TV-beelden toonden de vele scheuren en gaten in Franse bruggen.

  De tunnel naast ons, -waarover álle treinverkeer van en naar Marseille gaat-, stond er ook bij..  Je vraagt je af of je nog wel door deze tunnel moet lopen van zo'n 100 meter lang... Maar het gaat  weinig mensen tegen houden.

  Een dag later horen we over "veel verwaarloosd onderhoud bij de Franse spoorwegen (SNCF)" en men sprak over 'losliggende rails". De minister wees naar de linkse voorgangers, die veel te weinig investeerden in de "rails".. ..

  Dit illustreert het grote verschil in denken, - zelfs bij essentiële aspecten van onze dagelijkse veiligheid-, in ons 2e vaderland.. Maar dat hoort bij Frankrijk, met een staatschuld van 130% van het BNP, die werd gelijk aan die van Italië. Daar is hier geen geld voor en..  je kunt niet WEER de belastingen verhogen, toch?

  Het feit dat dit terloops wordt gemeld en geen zware follow-up krijgt, toont dat de Franse con-citoyens er echt niet wakker van liggen. En dat wij het morgen zijn vergeten toont, dat we prima zijn ingeburgerd.  Maar als ik straks langs die tunnel kom, zal ik me toch wat "Unheimisch" voelen...

 Voor hen die denken dat ik kolder opschreef: Ik ben nog bij vol verstand en ga gewoon verder leven met die linke bruggen.

  Want zeg nou zelf: Wat moeten we anders doen?

NB: Ik verneem net dat er geen enkel overheidsgebouw in La France is geïsoleerd! Dubbel glas, dakisolatie met glasmatten , etc. , van dit alles vindt u niets bij de overheid. De verspilling van energie wordt gewoon betaald.... uit de belastingen toch?   


Leon de Marsilho, aug 2019


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten