Totaal aantal pageviews

zondag 11 augustus 2019

(POLITIEK) CORRECT IS BEST LASTIG..

  Vele van ons leerden dat je menselijk moet zijn in je denken en optreden. De collectebussen van het Rode Kruis en andere werden vaak voller door schuldgevoelens.
  Omdat er zo veel beter moet en niemand al zijn geld zomaar weggeeft, wordt er goed geselecteerd. Immers: op je eentje kun je weinig uitrichten..

  Natuurlijk geven regeringen steun en hulp bij rampen en schrijnende toestanden en dat is ook ons belastinggeld. Wien hoeveel krijgt is een politiek discussiepunt en zo hoort dat ook.

  Soms horen we van enorme rijkaards die grote sommen geld weg geven: zie Bill Gates en Warren Buffet. Zij geven een voorbeeld: zowel wat het verdienen als het weg geven betreft..

   Toen Notre Dame in Parijs grote schade opliep stonden de media bol van de enorme giften die Franse rijkaards beloofden voor het herstel. Prima al leek het ook af en toe op een wedstrijd in vrijgevigheid..
   We leerden dat wat politiek correct zijn is, vooral  door het volk en zijn media wordt bepaald. Al horen we niet altijd van stille gevers die er ook zijn.

   In de meeste landen gaat belasting heffen (op inkomen en/of vermogen) progressief. Wie het meeste heeft moet ook het meeste betalen. Dat besloot het volk dat zijn parlement koos.
  
  U ziet het: ook behendigheid in geldzaken of puur geluk  hebben (speculanten) wordt in onze westerse democratieën belast. De sterkste schouders moeten de meeste lasten dragen. Maar Macron werd verplicht om de tientallen "niches" in de belastingwetgeving verder te gaan dichten. En de ruzie over de ISF heffing duikt elk jaar wel ergens op.

  Frankrijk staat bekend als land met grote inkomensverschillen, maar men zegt ook dat die na belastingheffing" voor een groot deel zijn verdwenen. In La France is pronken met bezit en rijkdom "not done". Dat kun je beter maar niet echt tonen of in het verre buitenland doen.

  Wilt u echt weten hoe het hiermee zit, dan moet u een echte belastingspecialist raadplegen: Aan hun tarieven kun je zien dat er nog best veel geld onder de mensen zit en dat het niet meevalt om geld feilloos te verstoppen.
  En laat u niet verleiden om uw matras ermee te vullen! Want na uw verscheiden wordt die meteen verbrand, maar natuurlijk kijken de meesten toch even of er nog wat in zit. Dat is een klassieker..

  Er bestaat ook in religies een soort belastingmoraal. We kennen alle het gezegde: Geef de Keizer wat de Keizer toekomt en God wat God toekomt! En u weet dat "aan de armen geven" een van de 5 pijlers van de islam is. In Rome kun je zien dat ook de Kerk van Rome wist hoe aan geld te komen, maar ik ken de regels die daar bij horen niet zo precies. Ooit gaf een oma haar grond weg aan de nonnen die naast haar woonden: de familie ontdekte dat bij haar overlijden pas. Alles voor de Kerk dus...

  Ten slotte: geld moet rollen , dat noemen we "economisch gedrag" . Maar waar het heen rolt dat is bepalend voor wat u er mee verdient!  Wordt maar geen Dagobert Duck en geef aan hen die te weinig hebben...
Amen..

Leon de Marsilho, aug 2019 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten