Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 augustus 2019

KOMT ER WEER EEN REVOLUTIE?

    De Franse revolutie is ruim 200 jaar geleden: het volk had genoeg van een versleten koning en deed deze onthoofden, na bestorming van de gehate Bastille. Er was toen geen democratie, dus kwam de verandering met geweld..
    Na deze revolte kwamen er overal vele gewelddadige veranderingen die "staatsgrepen" worden genoemd. Recent nog (in Soedan), vond het leger een oplossing samen met de oppositie en werd bloedvergieten nipt voorkomen.

    We zien op diverse plaatsen in de wereld ontevredenheid en onrust: zie de "gelen" in Frankrijk. Vertegenwoordigen zij ontevreden burgers of is er sprake van politieke manipulatie door ultra's? Al 38 zaterdagen was het in Frankrijk onrustig en de spanning neemt weer toe.
     Gaat mijn generatie nog een echte revolutie meemaken of is de Franse democratie in staat anders te veranderen? Het harde spel om "de macht" is door de ultra's al aangezet.

     Gaat de Marseillaise opnieuw klinken bij een nieuwe Franse revolutie, nu Macron veel  vertrouwen verloor? Wat stelt dat gekozen parlement nog voor? Zie ook die tien (!) LaRem-kantoren die al werden vernield: ook gele acties?

     In Texas schoot een jongeman 20 mensen op willekeurige wijze dood en zelfs Trump riep op tot kalmte. Nadat hijzelf het vuurtje aanwakkerde...

Het antwoord staat te lezen in de sterren, maar ik ben daar niet goed in...
Wat denkt U er van? 

Leon de Marsilho, aug. 2019.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten