Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 mei 2020

HET IS TIJD VOOR: "NIEUW DENKEN"...

        Na de crisis is het nu "opkrabbelen en verder gaan"  en dan speelt wat de corona-crisis ons leerde, zeker ook een rol!

  Maar ja, WAT je er van leert, hangt af van je manier van kijken er naar en ook van JOUW manier van waarnemen. Met zijn fraaie kanten en met zijn blinde vlekken natuurlijk..

 Ik verzamelde wat, (in mijn ogen) essentiële vragen van NU..

-Het neoliberalisme is voorbij en regeringen moeten weer actiever worden in "economische zaken". Want HERVERDELEN , van werk en welvaart is weer nodig, omdat er te weinig van is..

  -Zoals altijd zien meer "linksdenkenden" nu een tijd komen met een bocht naar links.  Maar "rechtsdenkende" zien eerder een rechtse bocht in het verschiet. Beide kijken maar niet te veel in de "achteruitkijkspiegel"  want dat is hinderlijk. En weinigen geloven dat je in het "gisteren" veel nuttigs ziet over "morgen"..

  Hierbij is een oud grapje verhelderend: Wie steeds maar "rechts of liks af slaat" draait in een kringetje rond.. En een ander is: "Zowel die linkse als die rechtse komen elkaar op de weg tegen, omdat ze in hetzelfde "land" wonen en zich voortbewegen".

  De Nederlandse column-schrijfster Caroline de Gruyter schreef:  "Zekerheid en veiligheid boven vrijheid"... en die trof m.i. de spijker op de kop! We willen voor alles van die angst af en accepteren daarvoor "graag wat minder vrij zijn"... Het koren van de anti-democraten zoals "onze" Marine Le Pen gaat mogelijk een echte bloeiperiode tegemoet! Zeker nu ook Macron in La France geheel afbrandt en zijn aanhang lijkt verkwanseld.
Het wordt dus opletten voor iedereen die van  "de vrijheid van het denken en spreken" als een hoog goed ziet..

  Er is maar EEN vaderland, een wereld  en een mensheid. En we "zitten allemaal in dezelfde boot en varen op dezelfde woelige baren"..

  Kortom: polderen blijft in de mode en sommige landen (waaronder La France), zullen weer jaloers worden op de noordelijke landen, die van huis uit goed zijn in "effectief polderen".

 Een "klap" uit de actualiteit: In de VS vroegen in EEN maand, 17 miljoen mensen een of andere uitkering aan...

 De wereld gaat weer op de schop: maar wie scheppen nu wát en op welke "hopen"?
Wé'll see more to-morrow..

Leon de Marsilho, 17 mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten