Totaal aantal pageviews

donderdag 5 september 2019

WIE ZIJN VROUW MET MATE LIEF HEEFT...

… die slaat haar regel-matig met de el.. Zo luidt een oud Nederlands gezegde dat kennelijk spreekt over de kleermakers. In La France is dat geheel ontaardt: elke week worden er wel 4 vrouwen doodgeslagen (en ook één man): men spreekt in de media over de vele "feminicides" hier.

  De "premier ministre" kwam met een enorm pakket aan maatregelen om hier een halt aan toe te roepen: zelfs enkelbanden met GPS werden er aangekondigd. De politie moet nu preventief op gaan optreden tegen hen die hun ex-ega te dicht naderen! Of ze daar echt iets mee gaan doen betwijfelen vele..

  We zien maatschappelijk breed steeds meer geweld ook in La France en de vrouwen blijken vaak  slachtoffer te worden. Ik zag geen gelijke signalen in andere EU-landen, maar vrees dat die er gaan komen..  Waarom zou dit een typisch Frans verschijnsel blijven?

  Dus dames opgelet: vertel uw man dat u op judo-les gaat, dan is hij gewaarschuwd.

   De tijden veranderen, het geweld neemt overal toe  en dat zie je ook in de relatie van man en vrouw.. Moeten we aannemen dat de tijden van de dolle mina's  definitief voorbij zijn? 
  
Zou het een goed idee zijn om samen met uw ega op judoles te gaan? Mogelijk werkt dat preventief.
Ik zal Mieke er eens voorzichtig over polsen en ik hou u op de hoogte....

 Leon de Marsilho, september 2019

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten