Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 september 2019

OP DE "PUBLIEKE POT GAAN" IS....

… niet gemakkelijk in Marseille, dat sinds kort "al" 15 officiële publieke toiletten kent!  Dat is dus één per 47.000 inwoners, schreef een journalist. Wat een onzinnig kengetal is: de meeste mensen gaan thuis op het toilet dus je moet het relateren aan de "loslopers" in de stad.

   Parijs heeft er 600 en Lyon zegt er 150 te hebben. Mij is geen enkele norm bekend op dit wat onwel-riekende gebied en mogelijk is er een verschil tussen "het zuiden en het noorden". Want vele denken dat diarhee  in het zuiden vaker voorkomt..

   De gemeenteraad van M. praatte er sinds 2012 over  en er waren loze beloften over de realisatie. Natuurlijk hadden veel café's baat bij deze schaarste , want die waren de enige redding bij hoge nood. Daarom lukt het hier zelden snel een café in te schieten, terwijl je niet op hun terras zit. De oplettende gérant "laat je er pas op" als je .. een euro-tje bijdrage betaalt en legt dat desnoods helder uit!

   Als u in 2020 hier bent zult u mogen rekenen op  48 "chiottes" (dat is een slang-woord voor toiletten in het zuiden), in de oudste stad van La France.

  Zo, nu bent u wat beter ingelicht over dit wat banale, maar ook importante onderwerp.  En wees gerust: WIJ hebben in ons appartement zelfs twee!  Dat was al jaren in onze huizen een rustgevende standaard..

Leon de Marsilho, sept. 2019







Geen opmerkingen:

Een reactie posten