Totaal aantal pageviews

woensdag 11 september 2019

NATUURLIJK IS NU ÉÉN PEDAAL GENOEG!

  De technologie bracht computers in onze auto's en die werden kunstmatig intelligent. Nu komt na de "automaat", -die het koppelingspedaal deed verdwijnen-,  de Nissan Leaf er aan. En die heeft nog maar één pedaal!

  Natuurlijk zit hij vol met sensoren rondom en "ziet waar hij is". En over enige tijd heeft ie zelfs geen chauffeur meer nodig.. Als de overheid dat toestaat..
 
  Een slimme auto weet via slechts één pedaal precies wat U wil. Laat u die los dan gaat hij in de remmen, drukt u hem omlaag dan versnelt hij. De auto met een pedaal wordt de standaard voor morgen. Goed nieuws voor mensen met een (slechte) voet en voor hen die van een nieuwigheidje houden. En de auto wordt minder saai?

   Als stadsmens sinds 10 jaren, hoeven wij geen auto meer: metro, tram en bus doen het prima hier. En dat eindeloos zoeken naar een plekje, het in de file staan en betoeterd worden hoeft ook niet meer. En, verder op reis betekent toch:  TGV of vliegen.

Wie weet zullen wij nooit achter een autostuur komen met maar een pedaal er onder. Nog even en het rijbewijs is ook overbodig. En we zullen ooit de lollige kout met die Marseillaanse taxi-chauffeurs ook moeten missen... De vooruitgang heeft zijn donkere kanten.

Deze vooruitgang gaat natuurlijk ook Nederland veroveren. Helaas: ook dat zal "het immigranten-probleem", niet verlichten..
Weer domme pech voor Geertje en zijn vrienden Santini en Le Pen... Zij komen niet echt vooruit...

Leon de Marsilho, september 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten