Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 maart 2020

WAT CORONA-TALK OP: 24 MAART 2020

 Wij zeiden vaak s'avonds: "Zo, en nu naar bed en morgen weer gezond op!"..  We dachten daar niet echt diep bij na, het was "routine"..

  Dat is in vele landen anders geworden:  nu halen enkele duizenden op de wereld de morgen niet gezond en erger nog, zelfs niet meer levend! Vanmorgen: 20 oudjes in een bejaardentehuis in de Elzas bleken te zijn overleden. In Spanje bleek een bejaardentehuis te zijn verlaten door het bange personeel en de politie vond vele doden!

  Wij plaatsten op de deuren in onze gang bij beide buren, briefjes aan de deur en vroegen hen elke dag een mailtje te sturen, om zeker te eten dat ze er nog waren. Want elkaar even zien was te link...

  "Gezond weer op" werd een "schaars" goed Wie kon denken dat dit ons ging gebeuren? Een piepklein virusje kreeg dat zonder veel moeite voor elkaar! De mensheid schoot wakker en ontdekte hoe fragiel ze is!

  Het Franse "confiner", dat "thuis blijven" betekent,  vertaal ik met "ophokken". Dat doet de boer met pluimvee als er "vogelproblemen dreigen".  Sommigen van U weten, dat mijn eega "Mieke Hahn" heet en die weet alles van dat ophokken. Komt dat nu even goed uit, een mens moet een beetje geluk hebben in zijn leven!

   De Franse media melden "een toename van het huiselijke geweld"  en schrijven over toegenomen echtscheidingskwesties. Tja, dat hoort er bij en is weer wat werk voor advocaten, notarissen, verhuizers en woning-inrichters. Dit is de beroemde "wet van Kruijff" die leerde:  "Elk voordeel heb ook sijn nadeel"..

  We weten van die moorddadige Spaanse griep van 100 jaar geleden, met miljoenen doden. En ook van die "vogelgriep SRAS", pas 12 jaar terug.

  Bij deze wensen wij u het "gezond opstaan" weer nadrukkelijk toe, omdat we beseffen dat gezond wakker worden niet vanzelfsprekend is..

  In La France stond in Marseille een nieuwe Louis Pasteur op: hij noemt zich Didier Raoult. Zijn vinding "chloro-hydro-cyclo" wordt met haast getest en al verstrekt aan zieke mensen, onder het motto: "Neem het nu al, want het kan je redding zijn..

  Ik ben echt geen aanhanger van Malthus geworden, die lang geleden het einde van de mensheid zag komen, door massale hongersnood. Hij vergat het technologisch vermogen van zijn soort, dat de voedselproduktie met factoren 1000 en meer wist op te voeren.

 Dus ik schrijf u gewoon weer: Vanavond lekker naar bed en morgen weer gezond op!

Leon de Marsilho,  24 maart 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten