Totaal aantal pageviews

vrijdag 27 maart 2020

ALS EEN AANRAKING LINK IS

       Als je van buiten kwam, was het wijs om (met zeep), de "gehandschoende handen" te wassen. Want het corona-virus leefde even door, op alles wat was aangeraakt..

       Ook al was de kans dat je aan de besmetting stierf, enkele procenten,: voor een +70-jarige was het een reëel risico.

       De Franse regering verbood het, om zonder aantoonbare reden langer dan strikt nodig was (er bestond een volledig lijstje), buiten te zijn.  Bij aanhouding moest je een (via internet te downloaden) DECLARATION tonen, die compleet was ingevuld (naam, adres, datum, tijdstip en doeladres) en je Identiteitskaart (cq: je paspoort) . Had je die niet bij je dan was de PV er meteen en die kostte 135 euro.  Later werd de straf aanzienlijk verzwaard omdat te velen de maatregel niet serieus namen..

     Alles, omdat de circulatie van het linke (corona)-virus moest worden beperkt, want er vielen
honderden doden per dag (en in Spanje en Italië zelfs duizenden). Het werd een vitale zaak om de verspreiding zo snel mogelijk af te remmen..

     Zo veroorzaakte een virusje in een democratisch westers land, het gevoel dat je in een dictatuur leefde.  Het was een nuttige ervaring en het maakte wat "vijandige bezetting" betekende op indringende wijze duidelijk..

Leon de Marsilho, maart 2020

....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten