Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 november 2019

VRIENDSCHAP, KLIMAAT EN AFSTAND..

      Wij hebben goede vrienden in Nederland die we "door en door" kennen.  Zo'n vriendschap is een "kostbaar goed" en je moet elkaar regelmatig ontmoeten om dit in ere te houden..

      Daarnaast is het klimaat in de winter mild in Z-Frankrijk en beter bij hete zomers in Nederland.  En regelmatig in twee landen kunnen zijn die je beide leuk vind en goed kent is een groot plezier. 

      Maar hoe doe je dat bij grotere fysieke afstand en al ouder wordend? Zeker als ook vlieg-angst een (serieus te nemen) probleem is bij een van ons?

      Dat is "een soort puzzle" die ons nu een beetje tart.

      Nou kun je met de TGV vanuit Brussel in zo'n 6 uurtjes in Marseille voor onze deur staan: wij wonen namelijk bij het TGV-station.   En er bestaan ook al "low-cost TGV-treinen"..

      Maar je moet autorijden en auto-parkeren in Brussel: een dure grap. Of goede vrienden hebben die je af en toe via de snelle autoweg Limburg-Brussel "brengen en halen". Brussel is immers maar een goed uur weg van Limburg toch?

     Ach het zijn natuurlijk luxe-problemen van verwende oudjes, natuurlijk Maar het is een probleempje dat ouderen  al onderling samenwerkend best goed kunnen oplossen!

     Ik was jaren zelfstandig in mijn leven en moest zorgen voor projecten en voldoende verzekering bij ziekte etc.

     Nu de vergrijzing fors toeslaat ontstaat er een nieuwe markt  voor "ouderen-assistentie".  Daar moet toch ooit een ondernemer attent op worden en business in zien?

     De ouderenzorg is een groeiende markt maar tegelijk zijn er de vele onvervulde jongeren-vacatures!

     Zo zie je hoe enkele ouderen die wat verder van elkaar weg wonen een groot "gat in de markt" konden vinden!

     Ondernemend Nederland opgelet: er is bij die oudjes met (nog) een goed pensioen best nog wat te verdienen!

     Hopelijk leest ook een ondernemer deze blog en doet er iets mee!

Leon de Marsilho, nov. 2019Geen opmerkingen:

Een reactie posten