Totaal aantal pageviews

maandag 4 november 2019

SNAPT U HET NOG IN... AFRIKA?.

      hebben de vele jaren en de malle wereld van nu,  ook u op tilt gezet?

      Poetin heeft er weinig last van lijkt het, maar die is Russisch Orthodox (christelijk), bepaald geen fan van de islam en ook flink bezig met.. Afrika.

     Ene Erdogan pakt in Syrie klle gebied terug dat de Koerden inpikten en werkt daarbij samen met Bacher Al-Assad. Die stamt uit een bloeddorstige familie: zijn vader kilde ooit op een dag duizenden Koerden. Trump pakt zijn biezen in het MO en zie wie dat goed uitkomt..

     Poetin gaat vaak naar Afrika, levert daar bakken vol wapens af en scheldt er vele schulden kwijt aan meer dan 20 landen. Met name aan Oeganda, Ruanda,  Mozambique en Angola.

     Hij schonk  Nigeria dure helikopters om de IS-groepen te remmen en om "de bevolking" waar nodig "onder de duim te houden". Dat helpt de schade van het westerse embargo te compenseren, want het leverde al  20 miljard dollar op.

     Maar China deed er zaken voor 200 miljard en Frankrijk deed mee voor "kleine" 51 miljard.

     Afrika zit vol met "schaarse grondstoffen" dus doet Poetin in de media aldaar zijn zender Russia Today horen, die in het Frans en Portugees uitzendt.

     Maar dit alles blijkt niet genoeg om daar echte vrienden te maken. Dus moet Wladimir andere dingen verzinnen om echt te slagen. Hij ziet nog veel in:  Z-Afrika en Algerije..

     Poetin regeert een land dat zeer arm is en de technologische race niet aan kan. Dus moet hij creatief zijn om nog enig succes te behalen.

Leon de Marsilho, november 2019
    . .
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten