Totaal aantal pageviews

maandag 4 november 2019

IEDEREEN WIL ERGENS ANDERS HEEN?

       Die indruk krijg ik elke morgen, als de bussen en treinen hier af en aan rijden op het bus- en treinstation Saint Charles.

       Dat leidt ook tot gedonder over "fout staan wachten met een auto", waardoor de buschauffeurs vanuit hun bus-raampje  fout-parkeerders moeten trachten te bewegen, om hun met de volle bus door te laten.  Helaas vragen ze dat niet altijd even tactisch en dan ontstaan er woeste discussies.      
     
       Samen met een leeftijdsgenoot probeerde ik de foute automobilisten te bewegen  om ruimte te maken voor de rij stilstaande bussen. Maar dan riskeer je in deze tijd vol frustratie  nog meer   escalatie..

      Dank zij onze grijze haren (en omdat we beide nogal groot waren), kregen we de knoop langzaam ontward...

      We keken elkaar aan en  besloten om er niet meer woorden aan te besteden... En, de stroom weer op gang.

      Als dit soort kleine wrijvingen al leidt tot schreeuwen en beledigen, begrijp je dat de mensheid er niet best aan toe is.

      Macron c.s. zullen nog veel moeten doen om "dit asociale overkoken" een beetje te verminderen. Hier noemen we dat "la grogne" , wat betekent "het onderhuids groeiende ongenoegen"..

      Hebben de anarchisten à la Besancenot dan toch gelijk als ze zeggen: "Pour que ca s'arrête il faut que ca pete"... Vertaling: "Het zal pas anders worden,  als alles is ontploft".

      Nu, ruim 50 jaar na het roerige 1968, constateren we dat meer nodig is dan dat gerommel in die jaren: het volk is weer rijp voor een sociale revolutie. Nu maar hopen dat geen "foute politieke krachten"  zich van deze onvrede bedienen..

      Helaas : het lijkt dat zonder een golf vol geweld, ontspanning vooralsnog onmogelijk is... 

      Leon de Marsilho, november 2019


        ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten