Totaal aantal pageviews

vrijdag 18 oktober 2019

GAAT NEDERLAND DAN TOCH ONDER WATER LOPEN?

   Niet iedereen weet, dat we zonder die continu malende molens in Nederland, al lang onder water zouden staan. Behalve in het hogere Limburgse Zuiden , de uitlopers van de Ardennen, zou het zonder werkende molens droog blijven..
.
    Maastricht verkoopt al visa-kaartjes aan landgenoten die alsdan naar deze hoge stad willen vluchten.. De huizenprijzen zijn al weer omhoog daar.. (grapje natuurlijk!).
   
Nou stijgt het water al zo'n 18.000 jaren, namelijk sinds de laatste ijstijden.. en dat kwam totaal op +120 meter uit. Maar wij Nederlanders weten alles van die terpen die we ophoogden, waarop de boerderijen  werden gebouwd..
   
In Flevoland wonen  400.000 Nederlanders zo'n 14 meter onder zeewaterpeil.. Die door de GIEC aangekondigde  30 à 60 centimeter verhoging, (of als alles tegen zit 1,10 meter), hoeft ons niet uit de slaap te houden. GIEC hoort bij "de ramp-ologen" van onze dagen...
   
   Maar u weet ook: Nederland heft al jaren extra-belasting om een spaarpotje te maken voor "de dijken-ophoging". Niks stom, want niemand protesteert daar tegen en.. zo'n spaarpot kun je ook gebruiken voor wat anders of gewoon een feestje!

   Laten we de GIEC-leden op dat feestje uitnodigen en dan knippen we een plaatje voor de pers. Daarop heffen de GIEC-ers het glas met premier Rutte, die zoals altijd zijn brede lach zal tonen!

   Nee, een echte polderboy kun je met dit soort fabeltjes echt niet verontrusten.

   Bij ons in Marseille zijn we niet bang, ook al waait het water van de zee wel eens de Vieux Port in..  Voor het geval dat het wat veel wordt: we hebben hier diverse jachthavens vol met boten en daarmee kunnen we allen de zee op voor een paar dagen. Met wat pastis en ijsblokjes aan boord zal dat best overleefd kunnen worden.

   Mensen van de zee, kun je met wat hoog water niet gek maken: niet in Nederland en niet in Marseille..

    À votre santé dus!

Leon de Marsilho oktober 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten