Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 januari 2020

LA FRANCE EN DE SLIMME CGT

    De CGT is een Franse vakbond  die al jaren begreep hoe je een transportstaking tot een nationaal succes kunt maken: door te zorgen dat je "de vitale posities controleert"..

   En dat zijn in deze : zorgen dat je bij SNCF een flinke groep positioneert onder de.. treinbestuurders, want een trein kan alleen vertrekken als er een bestuurder VOORIN zit..

   Dus was men bij CGT zeer alert bij het benoemen van mensen op deze posities. Het is voor buitenstaanders moeilijk te vatten, dat de regering in La France dat niet onder controle kreeg..
Want er staken bij SNCF maar weinig mensen echt!

   Liefst ruim 25% van de treinbestuurders is CGT-er.. en daarom lukt dat telkens weer.  Een Franse topmanager uit de petrochemie zei: " De CGT kan een raffinaderij blokkeren met maar 10 stakers, die in de controle afdelingen werken. Sommige CGT-ers daar blijven gewoon aan het werk en vermijden zo inkomensproblemen..

De CGT werd in Le Point (een topmagazine in La France) uitgeroepen als "de top-casseur van La France" wat toont dat "men" het langzaam door begint te krijgen en tot in Parijs!

  In de Franse pers zie je nu dat inzicht sterk doorbreken en de CGT komt nu ook in moeilijker vaarater. Men denkt dat 50% van de Fransen het nu doorziet.

 Times are changing, en de CGT begreep dat toen de deelname aan de laatste "pensioen-hervormings demonstratie" sterk terugliep.. Er bleef nog maar ca 15% over van de eerdere scores..

 Monsieur Martinez  CGT-leider  begint nu zijn zelfvertrouwen te verliezen, omdat steeds meer Fransen gaan inzien dat staken weinig helpt bij het op peil houden/brengen van de koopkracht. Welvaart wordt immers vooral gemaakt door werken en een hoge productiviteit..

 Le Point had het over "La dictature des émotions" , dus het in stand houden van de angst die het gezonde verstand blokkeert.

 La France is het land van DE revolutie  die een Franse koning zijn kop kostte en Le Point wees op de angsten voor de "democraturen", (zoals Turkije en Rusland) en het weer opkomende moslim-terrorisme.

  Opkomend nationalisme religieus fanatisme, de mondialisering en immigraties zijn opnieuw bedreigingen voor de parlementaire democratie, die ons zolang welvaart bracht. 

 En als slot dit uit La France: Monsieur Martinez CGT verklaarde desgevraagd dat hij persoonlijk (!) tegen de stakingen was..  Wij geven het nu op om hem te willen snappen..

Leon de Marsilho, januari 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten