Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 december 2019

VEEL KLEUREN EN ALLES "OP ROLLETJES"  We zien hier wonend naast station Saint Charles veel reizende : er passeren hier per maand ruim 1 miljoen! 
 
  De moderne reiziger moet zijn handen vrij hebben voor kaarten en documenten dus kwamen er rugzakken en koffers en tassen "op rolletjes". Bagage ouderwets met je handen dragen is voorbij...

  Deze fenomenen veranderen ook de wijze waarop je je door een menigte moet bewegen. Mensen zijn van boven en van achter vaak "dik" (rugzak) en duwen  of trekken koffers op wieltjes. En daarover kun je gemeen struikelen!

  Gelukkig zijn veel mensen gekleurd: ze zijn vaak donker van huid en hebben niet zelden fel gekleurde kleding aan. Intussen kan ik daaraan al zien van waar ze uit Afrika stammen.  En ik hoor aan hun babbels, dat ze uit Senegal komen.

  Afrika dubbelt zijn bevolking in komende 30 jaar en in 2050 zijn er 5x meer Afrikanen dan Europeanen. Sommige mensen schrikken er van, maar meer ontwikkelde weten dat we die Afrikanen hard nodig krijgen! Het aantal vacante banen in Duitsland en Nederland loopt al in de miljoenen: de Europese economie gaat vastlopen op "te weinig jeugdigen"...

  Wilders zal even moeten slikken: de afrikanen worden onze redding! En iemand zou hem moeten vertellen dat de mens is ontstaan in Oost-Afrika en dat Europa werd bevolkt vanuit dat gebied. Dus, dat wij Europeanen uit Afrika stammen en door te weinig zon zo blank werden..

  Vooroordelen overleven ook voort door "onwetendheid" en je moet inderdaad "erkennen" dat de Europeanen sneller evolueerden dan hun stamvaders.

 Voor u me nu "de oren gaat wassen" moet u nog bedenken dat het de Nederlandse VOC was die ladingen zwarte mensen uit Afrika verscheepte naar Noord- en Zuid-Amerika. Goedkope arbeidskrachten hielpen mee om onze westerse welvaartstaten te scheppen.

U ziet weer eens dat tegen vooroordelen maar een remedie bestaat: namelijk, weten wat onze eigen geschiedenis was!

Leon de Marsilho, december 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten