Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 maart 2020

EN ZO KWAM ER "DE APERO-BALCON"!

  Ook wel "apero-fenêtre" genoemd en die vonden de Italianen uit toen ze niet meer buiten mochten komen!  In grote steden met grote appartements-gebouwen is het nu dagelijkse kost geworden.

  De "homo ludens = de spelende mens" is de uitvinder van deze "ludieke apero-variant" voor tijden dat een virus je dwingt om zonder bezoek thuis te blijven". Het wordt uitgevoerd door de bewoners van stads-appartementen .

  De uitvoering is eenvoudig: u gaat met een glaasje op uw balkon staan om 20.00 uur en  ziet de hele buurt dat doen. Dan gaat er iemand zingen, wel of niet begeleidt met een instrument, en het wordt een "massaal balkon-koor".

  Het werd in Italië uitgevonden om de mensen die in ziekenhuizen werken te bedanken, voor hun mooie, maar nu ook gevaarlijke werk.

 Het was een opkikkertje om het te zien gebeuren, ook hier in Marseille in Le Trianum (een gebouw in driehoeksvorm) wat duizenden buren oplevert. De wat saaie betonboel werd zeer levendig en  men voelde en zag de buren op een bijzondere manier!

 Zo kwam er iets moois te voorschijn, dat eigenlijk die bedoeling van "niet samenkomen) op een uiterst creatieve manier en gevaarloos, toch mogelijk maakte!


Leon de Marsilho, maart 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten