Totaal aantal pageviews

woensdag 26 februari 2020

LA FRANCE: SEPAREREN EN INTEGREREN


  Macron moet zeker nu, "de boel bij elkaar houden en dat "op republikeinse wijze" doen. Hij is ongerust over het "radicaliserend deel van de Franse moslims". Elke Franse president moet de "laïcité" hoog houden, immers "scheiding van Kerk en Staat is hier heilig".

   Hij gaf indirect repliek aan Marine Le Pen, -een orthodox katholiek net als haar vader-,  die recent j ageerde over de opkomende moslim-radicalisering in La France.

  We leven in een tijd van "je terug trekken op eigen honk", Trump doet dat door zich van het "Oude westen" af te keren en Boris Johnson wil "Atlantisch reageren" .

  Macron trekt aan Merkel maar die heeft Karrebauer in de gelederen, die nogal aarzelt wat de toenadering Frankrijk-Duitsland betreft. Zij wil dicht bij de VS blijven en het Oude westen koesteren.

  We zien dat Europa steeds sterker zoekt naar een nieuwe positie en de betere bondgenoten...

  Andere tijden tonen zich steeds scherper en we moeten ons voorbereiden op moeilijke vraagstukken en keuzes.

  Het christelijke bindmiddel in Europa moet nieuw leven krijgen nu de andere (=2e religie in Europa!) de islam  manoeuvreren gaat..

  Europa kende bloedige oorlogen toen het protestantisme de christelijke Europeanen spleet en die historie moet nu opnieuw worden bestudeerd.

  Brussel en het Europese Parlement moeten nu laten zien waar zij voor willen staan in de rest van de 21e eeuw..

  Je kunt er angstig naar kijken of vinden, dat deze ontwikkeling kansen biedt op een versterkt Europa.  De geografische en demografische aspecten zijn van groot belang: immers Afrika groeit schoksgewijs en Europa krimpt snel door vergrijzing en ontgroening. We gaan op weg naar een factor 8 of meer in verschil..

  Europese politici opgelet: er is weer echt "grondwerk te doen" , dus laat van jullie horen! De komende gemeenteraadsverkiezingen gaan de aanwezige tendensen scherp tonen..
   
Leon de Marsilho, maart 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten