Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 oktober 2014

MINDERHEDEN ZIJN ALTIJD DE PINEUT!





ZIJN GODEN EN
          ZIJN MINDERHEDEN..
DE LEEUWEN VERSCHEURDEN DE CHRISTENMINDERHEID IN ROME..

OOK MAAR 5% OF ZO...
ENKELE %-EN IN HET MO

 
 
Als je als Nederlander in Marseille woont, behoor je echt tot een mini-minderheid. Ook al zijn er hier eigenlijk zo'n zes grotere minderheden die samen leven in deze stad..
Maar hier, -en overal  in het franse land-, ben je ook Europeaan onder de Europeanen.. Alhoewel ook in de EU rommelt het al een beetje..
Dat heeft is allemaal niets vergeleken met nu christen zijn in het Midden-Oosten. Zeker onder het regiem van dat kalifaat! Minderheden hebben het af en toe heel zwaar: zelfs soms in Nederland!

Wij mensjes houden op zijn tijd best van “effe wat stoom afblazen”. Want het leven kan veel frustratie, woede en zelfs haat opleveren. Tegen een persoon maar ook tegen.. een groep soortgenoten. En dan neem je daarvoor bij voorkeur “de afwijkende, de andere groep”.

Zij met die andere huidskleur, de andere sexuele geaardheid, de andere manier van leven of… dat andere geloof. En niet zelden flikt een machthebber het ook om dat “wat te stimuleren”. En om zo de woede tegen hem te doen vergeten.
ANTI-JOODS GEDOE: NU!
Mede daarom is een oorlog “tegen die gemene vijand” (buiten of binnen het land..) beginnen, ook zo goed voor de populariteit van de dictator.
BEELDENSTORM DUURDE 80 JAREN
MODERNE MOSLIMVERVOLGING....


Heel vroeger vochten primitieve mensen om hun primitieve behoeften te kalmeren. Honger, kou en sex vaak. Overleven was dan de sterkste drijfveer. Zolang de mens jager was en steeds verkaste kon door vertrek gedonder worden voorkomen.. Toen we boeren werden en aan de grond gingen kleven, werd er al snel om het nieuwe eten en behuizing gevochten. En toen we ons gingen organiseren kwam daar niet zelden ook de zucht naar macht en dominantie bij. Niet om simpel te overleven maar ook om andere driften te botvieren… En daarvoor waren mankracht, wapens en moord en doodslag de nieuwe middelen. Je zou bijna denken dat het geweld toenam met de ontwikkeling van de mens. Hoe meer slimheid en dus hersens, hoe complexer ook onze verhouding met andere… Daar moet ook Darwin dus meer van weten..
MASLOV ORIGINEEL..
ABRAHAM V D MOSTERD!
MODERNE PYRAMIDE MASLOV..
Hoe dan ook: op vandaag kunnen we overal om ons heen, ver en dichtbij, via internet, satelliet en andere media, volop getuige zijn van onze diepste driften en hun gevolgen… De jongeren in Europa, onze (klein)kinderen zien nu ook, wat wij (en vooral onze (groot-ouders) al eens zelf meemaakten… zo’n kleine eeuw geleden. Zo moet dat kennelijk: elke generatie moet zijn eigen lessen krijgen… Prediken hielp weer niet..      



JODEN MET TORAH OP DE VLUCHT..
HAPJE CHRISTEN!

De VS zijn vanouds , na de indianen, hét immigranten en minderhedenland bij uitstek. Maar ook andere landen, - en zeker ook Nederland-, ontvingen altijd vele immigranten. Van joden uit Spanje en Portugal tot Huegenoten uit Frankrijk, van belgen (WO I) tot Surinamers en van spanjaarden /Italianen tot Marokkanen. En wie is vergeten dat de 2e generatiei  Molukkers de eerste europese terroristen werden genoemd bij hun kapingen? En dan die beeldenstormen in de 80-jarige oorlog: een religieuze oorlog van formaat! Dus constateer zelf dat zelfs vele PVV-kiezers buitenlands bloed in de aderen hebben tot hun voorman toe.. Minderheden waren vaker "het zout in de economische pap" en ook wel eens "a pain in the ass"! Herinner u de vaderlandes geschiedenis en lees verder...




 SOENNIETEN TEGEN SJIIETEN EN ANDERE

INCH ALLAH...
Toen Mohammed moest worden opgevolgd kwam er ruzie en werd de religieuze eenheid van de nieuwe islam gespleten. Er ontstond op den duur een religieus afwijkende minderheid binnen de islam. Die tot op vandaag, 1300 jaren later, een grote rol bleef spelen. Natuurlijk gingen de twee religies vaak uit elkaar en hergroepeerden ze in, soort bij soort, in regio. Maar door allerlei verwikkelingen, zeker ook door de koloniale tijden, werden die gelovigen of gescheiden of “verenigd”. En zo ontstond er op ingewikkelde wijze het patroon van nu. Let wel, islam en arabisch is niet altijd gecombineerd. Zie Iran (voorheen Perzië) en ook Turkije.
NIEUWE MO-KAART?
En toen de religieuze en de etnische of natiegrenzen gingen samenvallen, werd de geloofstegenstelling ook een frictie tussen landen. De oorlog Irak (onder Saddam) tegen Iran is er een voorbeeld van. Bahrein met een soennitsche top en 90% sjiieten is een heel ander voorbeeld net als Irak met soennieten lang aan de top maar in meerderheid sjiietisch.
RELIGIES IN HET MO...
Zoiets was 700 jaren eerder eigenlijk in Palestina ook gebeurd in het jodendom. De jood JC predikte een andere idee over “hoe te leven”. Naastenliefde in plaats van “Oog om oog….” . Zo ontstond het christendom naast de joodse religie, in de tijd dat de romeinen het land bezetten… Ook toen werd de “minderheidsleider JC vermoord door “andere joden in samenwerking met de bezetter”. En beide partijen dachten er mee geholpen te zijn. Maar bij de tempelverwoesting door de romeinen vertrokken veel joden naar elders… en het christendom begon zijn grote uitwaaiering, vooral naar het noorden en het oosten. Op weg naar de splitsing van Rome en Byzantium. Rooms-katholieken scheiden zich af van de Orthodoxen: oost en west scheidden.. en tot op vandaag.

Meer dan een eeuw later wordt er gevochten om het Heilige Land: vooral tussen roomsen en moslims. De tien kruistochten (!) volgen elkaar op als een bloedige reeks… De islam wint dat uiteindelijk en de roomsen trekken zich terug achter Malta. Vele christenen van het eerste uur blijven achter in het hele Midden Oosten. Nu horen we weer hun namen: kopten in Egypte en christenbroeders in Syrië, Irak, Iran en Pakistan. Het religieuze mozaïek van een islamregio (van twee hoofdgroepen) doorspekt met christelijke “resten” is zo ontstaan. En van die christelijke “besmetting” (van miljoenen-omvang), wordt nu in 2014 het restant opgeruimd. Met een extreem geweld… Met allerlei links via kalifaat, kruistochten en djihad, en nu ook… het verderfelijke westen tegen de zuivere islam..
OUDE HEILIGE BOEKEN...
Daarbij is het dramatisch om te zien dat een generatie moslims, afstammend van moslim-immigranten uit het europese westen, meevechten ook als radicale djihadi’s. Ze koelen hun woede uit een mislukt integratieproces als minderheid in westerse landen (die niet altijd erg blij met hun waren daar), op de westerse (zie de onthoofde gijzelaars) en de niet-westerse christenen ver van hun geboortegrond… Uit diep ressentiment geboren, ondanks of net dankzij een westerse “opvoeding” die niet vermocht een brug te slaan… de in het westen “met de vinger aangewezen moslim-minderheid” vermoordt “westerse=christelijke” nu in het nieuwste kalifaat. Dichtbij Bagdad, de hoofdstad van een enorm groot kalifaat ooit. En hun leider noemt zich dan ook Al-Baghdadi…    


EEN NIETSONTZIENDE CHRISTENJACHT

SCORELIJST VERVOLGEN CHRISTENEN
Het MO kent in vele landen christenen, veelal minderheden. Behalve in Egypte met 8 à 10 miljoen en Armenië waar 3 miljoen van hen wonen. Libanon is 1,5 miljoen christenen rijk, Syrië heeft er nog 850.000 en Irak telt er ca 500.000. Dan volgen Jordanië met 350.000, Iran met 135.000, Israël met 150.000 en sluitpost Palestina met 60.000. In totaal: 15,5 miljoen dus zoiets als de bevolking van Nederland! In Turkije zijn er minder dan 1% van de bevolking christen, idem in Iran en elders kom je op 5 of 10%... En omdat zij zich meestal “te vriend moeten houden” met een hun “beter gezinde partij”, die meestal de machtigste in het land is, komen ze ook altijd uit bij “het westen”. Want de dictator had meestal de bescherming van het westen… Regel werd dus ook: ruim je een dictator op dan meteen ook de hem steunende christenen… Zij worden gezien als een “5e colonne” …
HET HAAT-KALIFAAT
Dat was in Irak lang zo, waar Saddam de christen Tarik Aziz had als vice-president en minister van Buiza… Hij zit al gevangen vanaf de dag van de “overwinning van Bush c.s.”. De christenen van zuid-Irak werden daar door de sjiieten al meteen naar het noorden verjaagd en nu gaan ze verder noord naar de koerden voor bescherming.. De amerikanen die Irak bezeten planden een christelijke regio in oud-Ninivé aan de Tigris. Een soort van “Bantoestan” dat mislukte maar nu die christenen wel klem zet. Vele zitten in kampen aan de turkse grens in afwachting van vertrek. Ze lijken nu vogelvrij te zijn geworden. Het vroegere pan-arabisme wilde de islam wat verdunnen en nu worden de christenen geëlimineerd door het panislamisme..  
DWALENDE CHRISTENEN NU? 
En dan komt IS en bestormt een deel van Irak en bij Mossoul (dat op hen werd terug veroverd door de koerden!). Daar is een gebied met Christenen. Het dorp Qaraqosh had er een 12.000 waarvan er nog honderden daar wonen… In Mossoul zijn er ca 300 families. Allen nu beschermd door de (soennietsche!) koerden. President Barzani heeft hen expliciet onder zijn bescherming genomen, maar niet alle zijn daarom gebleven: vele zijn naar overal en nergens vertrokken. Uiteraard de beter gestelden… Arm en christen zijn, dat is nu echt link. In de nacht van 11 op 12 juni moest men hier hals over kop er vandoor: IS stond voor de deur… met zijn vele westerse djihadisten! De diverse geestelijken bleven, het zijn vooral katholieken (de zg syrisch-orthodoxen).  Zij kunnen een hele historie vertellen over vluchten en vervolgingen… ook onder de Baathpartij (de socialisten van Saddam)…

NIET ZO BEST!
Van de vroeger 1,5 miljoen christenen in Irak is nu nog maar zo’n 250.000 er nog te vinden. Wat er meestal (weer) gebeurd is: de bezetters heffen een speciale belasting voor de dhimmis (dat zijn de andere gelovigen van het bijbelse boek), of je moet je gedwongen bekeren of… snel vertrekken. Er zijn diverse verhaaltjes die de grote media nooit bereikten: hele families waarvan vrouwen en kinderen overbleven nadat hun mannen /vaders waren vermoord. Mossoul liep in de loop van de jaren leeg wat christenen betreft, vele gingen naar hun vluchtoord Qaraqosh dat groeide tot meer dan 60.000 inwoners waarvan 95% christen was… En wat nu bijna weer leeg is, en een soort van ghetto werd. Voor alles zijn ze hier nu afhankelijk van de koerden, maar dat komt omdat die olietown Kirkouk nu ook inpikten. Voor hoelang? Uiteindelijk kan men nog naar Erbil de hoofdstad van Koerdistan waar er een wijk is Ainkawa vol met christenen. Die nu met duizenden overliep die uit Mossoul en omgeving moesten vluchten. Dit is een typisch MO-verhaal en het is al vele eeuwen zo gegaan… Die monotheïsten hebben het altijd lastig gevonden met “die andere te leven”. Over en weer, en hun goden keken toe..
CHRISTELIJKE KERK IN IRAK
CHRISTENKERK IN BRAND...
De christenen van Irak zijn altijd een speciale groep geweest: ze was dé grote missiekerk in de vroeg-christelijke tijden.
CRYPTE MARSEILLE: 300 na JC..
CRYPTE ST. VCTOR MARSEILLE
Tussen de 6e en de 13e eeuw en van Azië (van China  tot Z-India, met liefst 5 miljoen aanhangers). In totaal 60 miljoen aanhangers in de 12e eeuw! Met grote figuren als Isaac van Ninive. Ze zijn tot op vandaag een ware referentie voor de orthodoxen geweest deze christenen uit Mesopotamië.. Nu wordt dus een der oudste beschavingen ter wereld uitgeroeid en weggejaagd. Door een andere monotheïst.
ST VICTOR MARSEILLE NU... 
WEG VAN HET  CHRISTENDOM IN EUROPA

En omdat “het westen, en lees ook de VS” de aartsvijand werd zeker na de inval in Irak. Gevolg daarvan: die “westelijke christenen” (terwijl JC een jood was!) moeten “ausradiert worden”… Dat doet aan hele akelige dingen denken dus.. 


GEVLUCHTE CHRISTENEN NU...




OP VANDAAG VALT ER VEEL TE LEREN..
WIE IS HET SCHULD?
Mondialisering, grote onzekerheid, omwentelingen leveren weer eens veel geweld en diep verdriet op. Angst en woede worden bekoeld… Ondanks de door het verlichte westen aanbevolen “scheiding van kerk en staat” en ook “hun Trias Politica en hun geprezen democratie” barst nu weer veel conflict los. Erger nog: wij de betweters krijgen nu te horen dat wij “onze fraaie principes” zelf vele eeuwen met voeten traden.


VERSLAVING...
OLIE-VLOEK


Zeker ook omdat die olie (en dat gas) en andere hebbedingetjes eerder, vooral in het MO bleken te zitten… werden we daar weer super-actief. Want een moderne industrie = welvaart draait op olie (= ook energie). De ontwikkeling van die olielanden was als kolonisator niet echt onze grote zorg; en zeker niet nadat we weggingen. En we er vaak “dictatoren” stalden (zetbazen), die zich afgrijselijk verrijkten. Terwijl hun volk krepeerde: een  bepaald niet zeer  democratisch geheel...

OLIE-GAS-RELIGIE RUZIE..
Zo ontstond de niks-fraaie basis waarop de huidige conflicten zijn gebaseerd.. We krijgen nu een niet-verwachte olie-rekening net terwijl we niet zo goed in de slappe was zitten… Ai! En Obama die gauw weg wilde daar moet er nu terug “vanwege humanitaire redenen” en omdat er die joodse staat ontstond. Die het ook niet kan vinden met al die Arabische en moslimburen.. Maar des te beter met het westen, waar deze ex-kolonisten vandaan kwamen. Omdat de westerse nazi’s hen bijna hadden uitgeroeid. Een zeer groot drama met veel historie en cynisme ontrolt zich..   


KERK EN STAAT
BIDDEN IN MOSKOU
En Oost-Europese Poetin werd door zijn oorlog tegen Georgië veel populairder. En kreeg zo echt de smaak te pakken. Ook hier gaat dit samen met een flinke vaag “nationalisme en vaderlandsliefde". Nadat wij hem bij de ondergang van communisme en Sovjetrijk (ook product van franse revolutie en WOII) niet echt wilde accepteren draaide hij ons zeer woest de rug toe. Las veel over Catherina de Grote en over de Orthodoxe Kerk en besloot dat opdringerige westen tegen te gaan houden.
RUSSISCH ORTHODOX IS RIJK
Want zijn afkeer van dit goddeloze, principe-loze stel volken die het zo arrogant veel beter wisten was intussen groot. En toen de VS en de EU en “hun Nato” erg opdringerig werden aan zijn grenzen met ons, pakte hij de wapens op. In Georgië eerst, waar hij snel korte metten maakte en een paar interessante stukken gebied “de facto” inpikte. En zin kreeg in méér… De Krim dat was een echt gadget en ook gauw gepakt. Het westen schrok maar wilde hem niet verder provoceren… Fout, want dat bekoelde hem niet, dat stimuleerde eerder. Want zijn idee van Groter Rusland stond muurvast in zijn dromen… Dus is het nu oorlogsachtig in Oekraïne. En schrok de EU pas nu echt wakker en begint paniekerig zijn Defensie op te poetsen. Want P. kijkt begerig naar de baltische landen en ook nog verder… Polen c.s. ? Brussel koos vervolgens de poolse ministerpresident Tusk, tot president van de … EU!   

NOG EEN MOOIE!


 Vraag het aan de “erfgenamen van Hitler en zijn clan”, aan de jongens van de Gouden Dageraad in Griekenland, aan andere neo-nazi’s.
DE BAAS ER VAN ...
GRIEKSE DAGERAAD....
Zelfs de PVV van Wilders, de vlaamse en de franse nationalisten, konden er weer iets mee. Wilders mobiliseerde met “dat hoofddoekgedoe en die K-marokkanen” veel frustratie. Wat hem best veel extra-stemmen opleverde. Idem Marine Le Pen van het FN in Frankrijk. Ook Jobbik in Hongarije en ook diverse presidenten van Afrikaanse landen met hun “homo-pogroms” en zelfs met “anti-aidsbestrijding-campagnes”.



JOBBIK JEUGD!
ULTRA-RECHTS HONGARIJE

Helaas zien vele wel die “primitieve stammenhaat” in Afrika en het MO, maar niet de “minderheidsafkeer” in het eigen land.
Dus is het de vraag eigenlijk: Bestaat er bij ons mensen een “internationaal en algemeen voorkomende afkeer” diep in ons allen? Die in onzekere, angstige tijden kan worden opgeroepen en ook politiek kan worden ingezet? Zo ja, dan is ook in een klap duidelijk dat er een hoge correlatie is tussen armoede, honger en ellende én “onderlinge haatgedrag”.
NO COMMENT...
Zo zou dus ook zijn verklaard waarom er in “verre, arme gebieden met veel narigheid” ook meer etnisch/raciaal etc. gedonder is, dan in nette, welvarende landen..



Dat is wat nu vele experts zelfs ook in de Afrikaanse Unie opvoeren als men discussieert over “de wortels van het toenemende terrorisme”. Dat vaak gebaseerd is op: armoede, honger en gebrek aan werk/perspectief én op wraak op hen die daarvoor verantwoordelijk worden geacht. En dan zijn we ook bij de huidige breed verspreidde haat tegen “het westen”. Dat koloniaal lang de baas was, daarna bevriend bleef met de (niet zelden zelf aangestelde) dictator, (omdat die de olie had..) en zo ook de ontwikkeling van een land eeuwen traineerde. Erger nog: door “kunstmatige landen” te fabriceren (zie vooral begin 19e eeuw), werden er historisch vijandige groepen/stammen “bij elkaar gezet” onder een handige dictator die nogal eens zelf uit een minderheid was… En die daarna, via het aloude spel: “Verdeel en heers”, de zaak bij elkaar hield met macht en geweld… 
OUDE AFRIKAANSE EXPORT
In Afrika en het MO zit het er vol mee nu. Toen de Arabische revoluties (soms met westerse hulp en goed bedoeld?), de dictatoren (eindelijk) verjaagden barstte de eeuwen lang onderdrukte onderlinge haat en nijd los…. Die met de mooie westerse wapens bloedig werd uitgevochten. Nog erger: om de zaak wat in de hand te houden moesten er (vaak door het westen maar ook andere!) nog meer wapens worden uitgedeeld aan “de meest wijze partij van het moment”… Om humanitaire redenen nu.. Kijk om u heen: de wereld kleurt er nu rood van.    
  
Vervolgen om het geloof is ook “oud als de mensheid”. Of zo oud als montheïstische religies bestaan? Veelal zijn dat minderheden die ook cultureel “afwijkend” zijn en zich ook afzijdig houden. “Afwijkend gedrag” maakt mensen bang en bijgelovig: daarom worden minderheden ook vaak vervolgd in moeilijke tijden als er “een zondebok” moet worden gevonden. En het is bij herhaling zo geweest dat (religieuze) minderheden nauw samenwerken met de machthebbers: omdat ze daar bescherming van verwachten… Zie bij de christenen van Irak (met Saddam) en ook bij Mubarak (de copten..). De joden waren, mede omdat de gewone beroepen voor hen verboden waren, vaak dokters en ook bankiers. Let wel: vroeger was de christenen verboden om geld te lenen tegen rente (!), wat nu in de islam nog zo is.. ! Dus werden zij vaak de “huisartsen, de geldschieters én de inners van belastingen..” voor de machthebbers. Niet zelden vertrouwde een dictator zijn “eigen dokter niet” (bang om vermoord te worden!) en nam er een uit de “trouwe” minderheidsgroep. Maar als dan de dictator viel, werden deze minderheden ook fors aangepakt..
DE EERSTE ZIONIST
De paus en veel (Aarts)-bisschoppen leenden ook geld tegen rente bij joodse bankiers…  Maar betaalden dan niet altijd die rente of zelfs niet de aflossing.. Af en toe vonden ze een extra-belasting uit voor die minderheid. Die dan werd wegge-streept tegen die rente-schulden en/of de aflossing.. Zo diende de minderheids-groep als verzorger, geldschieter en “bliksemafleider” voor de machtige.. En zo werden ze ook “een nichegroep”, die veel jaloezie opriep en zelfs werd gehaat zoals de dictator.   
MINDER....JUDEN
DAT HEBBEN WE GEMERKT!

EN OOK DE KOERDEN!




  

MAAR,


De zon moet ook weten waar dat stukje meteoriet van 62 gram, dat in 2012 op de garage knalde van een familie uit Novato in N-Californië, vandaan komt. En dat staat nu, na onderzoek van 50 Nasa-people, ook in Meteoritics and planetary sccience van het instutuut SETI (Science Extra-Terr. Intelligence). Nu is dit steentje het meest bestudeerde stukje ruimte ooit…
 We moeten terug naar na een grote botsing van iets groots (zo groot als nu Mars is?) met de aarde, 4,5 miljard jaren geleden en waaruit de maan ontstond.  Dan is de zon en zijn buren ook nog jong: zoiets van 100 miljoen jaren. En uit die puinhoop ontstond dus ook de maan..
En veel andere stukken vliegen overal heen en raken ook nog een andere asteroïde dan waar het stukje van Novato is. De zwarte kleur van dat stukkie bewijst dat…

Die asteroïde knalde op haar beurt 470 miljoen jaar geleden ook ergens op  en daarvan kwam een stuk dat ca 80 kilo woog los dat in vele stukjes brak in de atmosfeer van de aarde. En dat zijn die 62 gram op het garagedak!


Maar ook deze knalde enkele honderden duizenden jaren geleden opnieuw op iets…  en daardoor kwam het stukkie van Novato op de aarde terecht. Een groot toeval dat deze reeks botsingen bewijst… Het is daarboven even link als op een aardse high-way dus..

Het is opmerkelijk dat de organische delen niet geheel werden vernietigd. Intussen vond men hydrocarbures en een type aminozuren dat op aarde zeer zeldzaam werd…

Tja, en dat valt zomaar op je dak en nu weet je eindelijk dat het niet kwam van die stoute kids van de buren…
Ongelofelijke story die ook in zonnelicht plaats vond en niet te geloven wat mensen kunnen terug vinden van de hemelse historie!

Iets om over te filosoferen op uw plekje in de nog warme zon …

We wensen u veel zonnestralen toe, waar u ook maar bent. Zelfs in Antwerpen, Oirschot, Den Haag en ook in Spaubeek. En waarom ook niet op een terras in Marseille?

Leon de Marseille,  26 oktober 2014





Geen opmerkingen:

Een reactie posten