Totaal aantal pageviews

donderdag 21 november 2013

LE MARSEILLOIS WORDT IN ZEE GESLOOPT



De oude driemaster zonk snel op de ochtend van 11
september en de sappeurs konden enkel nog wat “gevaarlijke lading” redden. Nu steken enkel de drie grote masten en hun tuigage boven water uit, hoog en in het zicht van onze burgemeester. Ons enige varende restaurant van meer dan 100 jaar oud ligt stil onder water in de Vieux Port. De eigenaar moest zijn 12 personeelsleden ontslaan
en vroeg offertes om de boot in ere te herstellen: dat zou 2,5 à 3,5 miljoen gaan kosten wat Bruin ook mét de verzekering, niet kon trekken. Men was ook bang dat het schip bij verplaatsing zou kunnen breken en zelfs de ingang van de VP zou kunnen blokkeren, wat natuurlijk een heel nare boel zou opleveren. Zeker niet op hoge leeftijd en dus een houten schip, Want een schip vol water manoeuvreren: dat is niet niks… Dat is een klus voor Hollanders, die dat ook deden bij de halfvol gelopen ferry Napoleon Bonaparte, die weer herrees zonder schade!

Dus kwam er een offerte voor sloop ter plaatse van 250.000 euro en het kost 15 dagen.. en daarin zit de prijs van een grote plateau met kraan. De eigenaar heeft intussen besloten om de geplande opknapbeurt van 15 jan. 2014 echt af te zeggen. En ook om nu maar zijn pensioen te nemen… Dus ziehier een der laatste foto’s van een culinair sprookje en u moet ook nog weten dat er nog naar de exacte toedracht wordt gespeurd… Dat kan nog best leuk worden dus: a never ending story!
Nu rest er nog maar één echt belangrijke vraag: Welk mooi oud schip komt er nu tegenover de Mairie in de haven te liggen? Hopelijk weer een resto-boot, die ook lekker oud kraakt. Maar die nog niet zinkt! Daarvoor steken we een paar kaarsjes op bij ND de la Garde op de hoge berg! Afwachten, maar hij komt echt… Dat voelen we allen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten