Totaal aantal pageviews

maandag 5 september 2011

MORGEN----- DE TOEKOMST VAN DE PVV, SAOUDI-ARABIË EN DE EURO.


De combinatie moge bij u wat bevreemding wekken, toch zit er best muziek in dit clubje. Het is zelfs een actueel  “triootje”.  Immers, alle drie zijn ze onderhevig aan de huidige stormachtige ontwikkelingen.
De PVV van “us Geertje” kan in Denemarken nu weer zien wat zijn vóórland is. Daar is sinds enige tijd de immigratie “politiek geheel geregeld”, waardoor de Deense Volkspartij, -ook al bijna 10 jaar gedoger van een kabinet, nu in de moeilijkheden komt. Ze bleken ook  “ordinaire oerconservatieven” die heel gewoontjes en stekeblind voor wat er echt gebeurt, de “versleten” verzorgingsstaat staan te verdedigen. En verlanden zo het landsbestuur  tot grote ontevredenheid van de gedoogde partijen. Het economische vernieuwingsplan van de regering werd door hun totaal geblokkeerd, en dat  vlak vóór de verkiezingen van 15 september. Nu zal blijken wat hun starre houding in de nieuwe parlementaire situatie hun gaat brengen: de andere partijen ergeren zich enkel nog , en heel erg, aan hen. Nog erger, Denemarken heeft nu een nijpend tekort aan “beter opgeleiden”, en moet die nu in “het buitenland gaan zoeken”: import van elite-immigranten dus, die zelfs gekleurd kunnen zijn! Oh, noodlot wat moet een populist met zoiets?
Omdat Geert de Deense DVP heel intensief  bestudeerde, veel contact met de leidende dame had en de PVV tot een ware kopie van deze partij maakte, zou hem nu hetzelfde kunnen gebeuren. Want ook u viel het al langer op: Geert gaat nu vooral tegen Europa en de Grieken aan,  die je toch nauwelijks islamieten kunt noemen en die ook nogal weinig naar Nederland immigreerden… Hij laat zijn  overgemakkelijke, protestpartijachtige populistische inborst nu wel heel erg duidelijk zien. Dus ik voorspel u: de hoofddoekjes en de K-marokkanen ; dat is voorbij, Geert gaat nu vooral tegen Grieken, Brussel en die rot-euro zaniken en  wil ons dát nu als hét grote probleem verkopen… Hij is onverbeterlijk, verloor zijn puike “kop van Jut” en nam dus meteen twee (héél) andere. Die ook lekker in het gehoor en de kwek liggen … Dus ook de PVV gaat nu,- en in toenemende mate-, last van hun zeer bekrompen kijk op onze toekomst krijgen, waar ze eigenlijk nog nooit echt mee bezig waren en waarvan ze ook geen kruimeltje kaas gegeten hebben. Voila, numero één dus.. van mijn triootje.

Over nu naar de Saoedi’s, waar ze in alle opzichten voldoen aan de voorwaarden voor een “revolutie à la Tunesië, Libië etc”. Eerst en vooral met hun 33% jongeren van  jonger dan 15 jaar, die helaas een “lege” toekomst zonder jobs wacht… Want werken doen daar de … immigranten en de koning van 84 jaar , “koopt’ vooralsnog de sociale vrede daar met oliedollars. Want hij zit op de grootste olieplas ter wereld, ook “onze olie” dus. In dit land vinden we ook dé centra van de islam: Mekka en Medina, dus ze zitten steeds minder lekker met al die revolutionaire gelovige moslims. En ook niks lekker met die “klunzige” interventie in Bahrein, het in meerderheid sjiietische land met een soennitisch koning,  waar het verre van rustig is, ondanks de “stille onderdrukking”. Ook met de eerste voorbeelden (Tunesië en Egypte), toen met die “knappe” overgang in Libië en nu ook nog met die moordende Assad, die op zijn laatste benen loopt en niet wil luisteren. En wat te zeggen van Qatar en de Arabische Emiraten, ook lid van “hun” Golfraad,  die mét de Nato tegen K. meevochten? Onze grote olieboer zit er nou niks lekker bij! Wat wij doen wíj als ook daar iets, meer openlijk,  gaat broeien; in dit rijke land waar vrouwen geen auto mogen rijden…? Dat weet niemand in Den Haag (of zelfs in de PVV); als er wat gebeurt als de olieboer en die ook in de rotzooi terecht komt? Krijgen we dan oliecrises zoals in 1973 en 1979? Heeft er iemand in of óm de Haagse kaasstolp, nou misschien een “plan B”?
Nummer twee van het trio, zit er ook helemaal niks lekker bij en wij… dus ook niet, helaas. Maar gelukkig begint de Libische olie al bijna weer te stromen…

Nou die zieltogende euro dan maar. De Grieken krijgen het echt niet rond: hun economie kromp razendsnel met liefst 5%... Ze krijgen nu nóg minder binnen in Athene en dus wordt, -ondanks die rem op de uitgaven-, het gat toch wéér groter… Je land oppoetsen in een echte recessie, dat lukt zelfs geen handige populist! Frits Bolkenstein zei het duidelijk zat: die Grieken moeten, met wat afscheidsgeld van ons, nu zelf hun “congé” uit de eurozone maar nemen. Terug naar die drachme en dan 35% devalueren. Om daarna flink, en alleen met een beetje hulp, te gaan poetsen en opnieuw te beginnen. Zo niet, dan moeten Duitsland  “en partners” gewoon die euro maar tot Neuro omdopen… Want die eurobonds, die krijg je aan die Bondsrepubliek echt niet meer verkocht!  En wil Nederland, knusjes en alleen, overleven als mooi klompenlandje, zonder die nare vreemde gekleurde mensen en met de keunegin (of de keuning?),  met de eigen triclore en het Wilhelmus verder gaan, dan moeten het gauw die zeer internationale economie “terug bouwen” naar een “klompen, tulpenbollen met kaas-handeltje”. Maar dat moet dan wel heel snel gebeuren!  Dit is dus “Geerts route” : niemand meer dan hij bezig met geestvernauwing,  “deur-dicht-politiek” en met dat “wei blieve onder ós” gevoel. Wat dit voor de welvaart, in ons bijna gasloze land, zou  betekenen is veel rampzaliger dan u denkt. Al die mooie sociale dingen van de PVV, dat lekker vroege pensioen en die SP-Groen-Links imitaties, zijn in een mum onbetaalbaar. Dus dat zal het verneukte volk, zonder florijnen in de kassa, nog flink gaan heugen. In één klap wordt “wiedes”, wat “kneuterig denken en aan gisteren vasthouden” eigenlijk oplevert. Niet een beetje “terug naar gisteren”, nee, terug naar éérgisteren of nog veel langer terug: eigenlijk een eeuw of zo terug dus. Zo,  dat was nummer drie, van mijn merkwaardige trio.

Ik zie het dus wat zwart: helaas, maar de werkelijkheid is mogelijk nog zwarter. Dit alles wordt in regeringsgebouwen, fractiekamers en politieke bestuurskamertjes, -maar dan wel  op borreltafel niveau-, al vaak besproken. Dan wel “achter de hand” gefluisterd, óf , licht panisch, enkel nog pas gedácht… Zo gaat het nu, en zo ging het in de twintiger en dertiger jaren van de 20e eeuw en vele malen daarvoor ook al.  L’histoire se repète, immers?     

Het volk mag dit allemaal niet weten, ze zijn daar nog niet “rijp” voor; voor die échte wereld die ons wacht om de hoek.  En verder maakt je, zoiets aansnijden, ook nog eens niks populair. Wat nu, -ik weet het echt wel hoor-, natuurlijk ook míjn risico is.  En het zij zo.

Wel beste lezers, het is nu zondagmorgen en ik zie de cruiseboten onder het blauwe zwerk vol mooi licht, binnenvaren in onze haven. Het Europese volk cruist nog lekker rond en het is ze echt gegund. Immers, après nous le déluge? Ik lees net dat de Europese banken weer angstig in hun schulpen kruipen…ze zijn weer doodsbang voor elkáár! En ook dat Obama nu 27 banken doet dagvaarden vanwege hun dubieuze rol in de subprime crisis”. En die banken zijn pas op stress getest?

Maar ook nú niet getreurd: U en ik weten, dat er altijd een “après-déluge” komt en dus ook nu wéér zal komen! En wie weet, is dat veel béter dan we ooit eerder konden bedenken. Nou dan!

Ik wens u weer fraai weertje toe!

Leon de Marseille, begin september 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten