Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 september 2011

GEERT MOET GAAN OPPASSEN: HIJ RISKEERT NOU OOK AA-

Dit klinkt gewaagd, zo kort na zijn forse optreden tijdens de begrotingsdebatten, denkt u? Oké, het is ook nog niet zover. In Denemarken, het grote (gedoog constructie-) voorbeeld van Wilders (waar hij zelden iets over zei), won recent de linkse kerk en ze kreeg na 10 jaar rechts zelfs een echte meerderheid! De ultrarechtse gedogers daar, verloren zo fors omdat ze het volk teleurstelden. Dat ontdekte namelijk dat het geschreeuw over moslims wel genoeg was geweest en dat er veel andere, veel grotere problemen speelden, intussen. Waar die ultra’s niets aan deden. Ook in Noorwegen is de ultrarechtse partij, mede ook door de killings van gekke  Breivik, in populariteit achteruit gegaan; zeker toen men inzag, waartoe zijn gedachtegoed leiden kon. Ook hier vindt men nu dat zijn gedoe niets van doen had met hun echte problemen……
Ik las recent een leuk artikel van een stadsgenoot van Wilders, de journalist Pollux uit Venlo, dat de kop had: “Geert Wilders bestaat niet”. Anderen, zoals Marcel van Dam, vragen zich af of je niet ook gewoon zonder “contract” met die PVV, een minderheidskabinet zou kunnen runnen, gezien de wisselende steun in de kamer. Verder zijn er ook de nodige analyses van het type: “Geert stemt niet conform zijn eigen programma en doet dus niet wat hij zegt”.
Zijn koren bloeit dus best wat minder, lijkt het. Ook lijkt hij te zijn beland onder die Haagse kaasstolp, waar hij zo fors tegen was. En brengt ook veel tijd door in die door hem ooit zo verfoeide “achterkamertjes”…
Kortom: hoog tijd om eens te kijken naar zijn politieke positie.

Om het maar eens wat anders te benaderen, schatte ik in wié er nu “zeker niét vóór de PVV zijn”. Ziehier mijn poging om dat wat “in te meten”.
Wel, D66 lijkt me een hok vol met tegenstanders; en dat is al ca 1/8 van het stemvolk. In het CDA, en de VVD vermoed ik dat circa ¼  mordicus tégen de PVV is. Dat geeft dan naar kiezers omgerekend ruwweg ¼ x ½ = dus ook 1/8 van het kiezersvolk. We zijn nu dus op ¼ (nl = 2 x 1/8) aangekomen. Dan komen we bij de PvdA, waarin nogal wat Nederlandse moslims thuis zijn. Daar vermoed ik, voorzichtig blijvend, ruim ¾ als echt tegen de PVV. Wat ons hier op ca 3/4x1/6= 3/24, en dus ook ca. 1/8 van het kiezersvolk brengt dat anti-PVV is. Dan de SP en Groen Links nog met elk ca 50% echte PVV-vijanden en zo komen we daar op ½ x 1/3= 1/6 van de kiezers als anti’s. Daar moet nu nog wat van de “CU etc.” bij, en ik schat dat op 1/12. Zo komt het sommetje in totaal op: 1/4 + 1/6 + 1/12 aan “tegenstanders”, en dat geeft als resultaat, dat ruwweg de hélft van het Nederlandse kiezersvolk echt wars is van de opvattingen en methoden van de PVV en zijn vóórmannen. En dus ook, dat de “andere helft” er echt vóór is (of er sympathie voor koestert). Dat zijn dus (deels)  “onze nette mensen = de stillen”, die wel PVV-achtig denken, maar die uit fatsoen of traditie natuurlijk niet PVV “kunnen” stemmen c.q. daar openlijk voor “kunnen uitkomen. “
We staan dus, denk ik, nu op ca 50/50, wat betreft de aanhang voor het gedachtegoed van apostel Geert. Terwijl maar ca 25% bij polls zegt echt PVV-er te (willen) zijn en ook er op te willen stemmen. Wel, dat is nu aan het veranderen en dat is vandaag mijn voeding voor U.

Voor de ontwikkeling van de PVV-positie, is het ook nuttig te wijzen op de volgende zaken, die PVV-ers in verlegenheid zullen gaan brengen.
Als eerste is daar dan Turkije, waarvan in PVV-kring kwalificaties leven, die worden geuit via kreten als “islamitische apen”. Een land dat enorm economisch boomt en in een tiental jaren groter zal zijn dan Duitsland en Frankrijk. Dat nu ook een model is voor veel veranderende moslimlanden (die ook scheiding van kerk en staat zoeken) en dat zich stevig opstelt in het MO en ook Israël aanpakt (bijna in lijn met de VS en de EU!). Waarvan de VS en de paus vinden dat het zeker tot de EU moet kunnen toetreden (!), dat al lang in de NATO zit en dat in staat is om het vacuüm dat Egypte achter liet, nu aardig te vullen. En zo vooral Iran wat in toom te houden. En ook het land, waarheen nu  jonge, bij ons geboren en (bij ons) goed opgeleide Turken weer vertrekken. Want zij zijn dat domme afwijzen van hun geloof en cultuur echt spuugzat. Tja en daar is de leidende partij nu  even islamitisch als in Nederland het CDA ooit christelijk was…En dat is dus “gevaarlijk” zegt de Partij Van de Vrijheid!  

Verder hebben we die achterlijke, kruideniershouding waarmee de PVV de Grieks/Europese crisis behandelt en ook die spottende manier waarop men Brussel voortdurend inkleurt. Nu de EU echt in zwaar weer terecht komt, mede door die vele Europeanen die zich lieten meeslepen in die anti-Europa-sentimenten, moet ook maar eens hardop gezegd worden dat de PVV hier mensen echt heeft verlakt en gevoelens aanwakkerde die je middeleeuws moet noemen. Terwijl de wereld compleet kantelt en waarmee ook onze waarden (waar de PVV zegt zo sterk vóór te zijn) echt in het geding komen, krijgt men het klaar om het enige wat ons echt helpen kan, uiterst negatief neer te zetten. Als écht zou gebeuren wat Wilders c.s. willen, dan is Nederland in no time een klompenboertje met nog een paar kuub aardgas! Dit alles past toch niks bij de tweede grootste exporteur van Europa (direct ná Duitsland) en ook niet bij de tweede grootste agrarische exporteur van de wereld (direct ná de…VS)! Over politieke visie gesproken en opkomen voor het “vaderlandse belang”! Zouden ze dat bij de PVV gewoon niet wéten? En wat te denken van G’s populariteit bij de uiterst rechtse joodse organisaties in de VS en Israël, die de kolonisatie in Oost-Jerusalem een vanzelfsprekend recht vinden? Moet de PVV daar nu ook niet eens stevig voor op de mat geroepen worden nu er opnieuw groot gedonder in het MO-kruitvat dreigt?

Dit bewijst dat Geert c.s. geopolitiek en internationaal gezien gewoon ordinaire nietsnutten zijn, dorpsfilosofen en kleuters. Die geheel niet in staat zijn om de belangen van een exportland als Nederland te snappen, laat staan ze te beschermen. Erger nog, ze maken die zelfs kapot, terwijl de crisis om onze hoofden spookt.

Hier laat ik het bij, met als laatste opmerking, dat de PVV de eer toekomt te hebben meegewerkt aan oerconservatisme, dat de toekomst van onze (klein)kinderen ernstig negatief heeft beïnvloed. Gewone achterlijke heikneuters helaas, die een paar non-problemen, die al bijna tot lachers zijn geworden, goedkoop exploiteerden om stemmetjes te kopen bij het angstige en niet meer zo kiene volk. De goedkoopste politiek die er bestaat, daarop drijft die PVV, en dat al vanaf de eerste dag.   

Ik voel het zo en je ziet het ook al hier en daar: Geert gaat nu echt op weg van AAA naar AA- , en dan is die CCC en DDD aan de horizon al snel in zicht. Die rating krijgen ze, omdat ze visieloos zijn, geen essenties begrijpen, non-problemen voorop stellen, verdeeldheid ( ja afkeer) zaaien onder bevolkingsgroepen en op achterlijke wijze de wereldverkleining van een ferm en kundig land bevorderden. En ook omdat ze de toekomst voor onze nazaten voor geen meter dienden, in tegendeel. De PVV is als lood aan onze benen die, zo zei Schnabel (SCP) recent: “Steeds harder zullen moeten lopen in de toekomst. Om gewoon onze huidige welvaart een beetje te behouden”.

U moet natuurlijk zelf úw rating bepalen, met of zonder wat ik u trachtte voor te leggen. Maar ik weet het zeker: de PVV maakte geschiedenis,-zonder enige twijfel-, maar die staat straks wel op de zwarte bladzijden van ons nieuwe geschiedenisboek. Met verwijzingen naar de “gebroken-geweertjes-beweging” (van de eind dertiger jaren,vorige eeuw, net vóór WOII), en mogelijk ook naar de NSB die toen (ook) meeging toen in een Europese stroming die ons vreselijke dingen bracht. En die ons erná tot het inzicht deed komen: “Snel op naar een verenigd Europa en nooit meer oorlog”.
Laat Geert en de zijnen dat nou helemaal ontgaan zijn in hun nietsontziende machtsdrift en  hun blinde rancune over linkse kerken etc. En Geert c.s. lazen ook niets essentieels over onze geschiedenis vrees ik. Zeker nooit de Koran en mogelijk ook geen bijbel. Maar ze hadden er wel de mond overvol van….
En daar betaal ik dure parlementariërs liever niet voor: dat is zonde van ons belastinggeld. De PVV is liberaal zegt ze, maar is in haar denken niks vrij, en duidelijk erg bekrompen conservatief/behoudend.

Geert’s koren raakt dus nu langzaam uitgebloeid. Maar gelukkig is er voor hem al een vacature. Hij kan Breivik biograaf worden en heeft, als je diens werk leest, al een aardige introductie daarin. Hierin wordt Geert best nog goed, dat hou ik echt voor mogelijk. Van mij mag hij dus emigreren en elders zelf eens trachten te integreren. Want hij is in eigen land, wat mij betreft, in toenemende mate “gedesintegreerd” en verkoopt ons teveel oude en bedorven waren.
Zijn dagen zijn geteld, hij wordt een stil slachtoffer van de aanrazende Europese crisis, die hij zelf mee bevorderde. De volgende verkiezingen in Nederland zullen dus anders gaan aflopen: mensen zullen weer beter gaan nadenken over wie echt hun hachje kunnen redden en begrijpen dat dit veel beter lukt zónder PVV.
U kunt dat proces ook wat versnellen door al borrelend of anderszins uiting te geven aan uw twijfel of uw afwijzing. En doe dat nú maar vast, ruim vóór dat u (mogelijk) zelf ook echt bakzeil moet halen. Met de PVV moeten we nu eigenlijk zijn “uitgedoogd”: het is echt wel genoeg geweest.

Maar…,
de Germaanse buren stemden (in grote meerderheid),  vóór de uitbreiding van het Europese Steun Fonds (ESF). De links/groene oppositie deed ferm mee in het parlement. En het lukte Merkel zelfs nipt om uit haar coalitie gelederen een “eigen” meerderheid te verkrijgen. Dus mag ze nu ook (nog wel even) blijven… 
Onze euro ontsnapte aan de eerste grote bedreiging, op de dag dat EU,  ECB en het IMF de Griekse bezuinigingsprestaties checkten, die begin september nog geheel onvoldoende bleken. De taxi’s staakten bij hun aankomst in Athene en de ministeries ook: die zaten zelfs stevig dicht met extra sloten. Omdat de nieuwste OG-belasting, van een paar dagen geleden, helemaal verkeerd aankwam bij de bevolking.
Het gevecht om de fameuze 8 miljard steun, begin oktober vereist, begon nu echt heroïsche trekjes te krijgen. De Duitsers zijn er nu dus ook uit, waarmee er 11 (van de 17) landen vóór bleken te zijn , waaronder de Fransen.… Het is helaas nog echt niet gefikst, maar de Duitsers krijgen,-Danke Schön-, tot hun vreugde nú niet de schuld van de euro-ondergang.
Helaas valt te vrezen, dat de Grieken zelf die schuld gaan krijgen… Ook omdat er intussen juridische vragen rezen. Namelijk of al die doorgedrukte bezuinigingen en belastingen wel echt legaal zijn geweest…


Maar ons aller weertje was geweldig, deze laatste dagen, en ik wens ons nog veel meer van dat moois toe!

Leon de Marseille, begin oktober 2011.

1 opmerking:

  1. Ik hoop dat je gelijk krijgt, Leon. Maar voorlopig kom ik nog steeds mensen tegen, zelfs ook in mijn eigen vriendenkring, die in de discussie over GW en z'n PVV zeggen: "Ja, maar, toch. Hij zegt ook goeie dingen." Die heb ik zelf nog niet gehoord.
    Waar mogelijk, zal ik ze eens attent maken op je blog.

    BeantwoordenVerwijderen