Totaal aantal pageviews

zondag 26 mei 2019

KOERDEN. TURKEN EN AFRIKANEN

Erdogan verloor zijn verkiezing in grote Turkse steden en... annuleerde die verkiezingen: fraude zei hij en fraudeerde waarschijnlijk nu zelf.. 
   Wij worden in Marseille op de hoogte gehouden door de Conseil Democratique Kurde en France..  Door Koerdische vrouwen.. want die krijgen meer ruimte lijkt het.. en zo vermijdt je strubbelingen..
    Koerden zijn er veel in Turkije en Koerdistan en we horen over gevangen gezette Koerden die alle rechten ontzegd worden. Geen bezoek ook niet van advocaten en niet van familie.
   Dus horen we hier over de Koerdische rebel Öcalan en zijn partijgenoten dat hij in hongerstaking is en er slecht aan toe is.. En dat er ene Leyla Güven ook stopte met eten, ook zij zit vast in Turkije: er zouden al 7000 kurden vast zitten..
    De EU wordt opgeroepen om wat te doen tegen grove schending van mensenrechten. Recent stak een Koerd in Duitsland zich in brand en familieleden van gevangenen vechten tegen de Turkse politie in steden.
    De tijd dat er nog sprake was van een serieuze aanvraag van het EU-lidmaatschap zijn voor Erdogan voorbij.  Zijn radicale, rechteloze en radicaler religieus optreden deed hem alle steun verliezen..
   
  Ook de EU lijkt moe van het vechten en het zich bemoeien met Koerden, Turken en ook die grote mensenstroom uit Afrika naar Libië. En Santini van Italië lijkt zijn zuidgrens op een flinke kier te hebben gezet: hij is bepaald geen vriend van de EU...

  Macron en Merkel liggen wat overhoop en de Frans-Duitse eenheid lijkt slecht te functioneren. Macron verloor hierdoor ook prestige in La France.

   Afrika groeit sterk in populatie en Europa gaat krimpen: over 25 jaar is de EU op weg naar 400 miljoen en Afrika naar het 8-voudige.  Dat dit grote problemen zal oproepen is geen nieuws.
   
   Wilders ziet het eenvoudig: "Sluit de zuidelijk poorten van Europa", zegt hij. Maar als je je dat vanuit Marseille kijkend tracht voor te stellen, weet je dat het lariekoek is.
 
  Uiteraard is er maar een oplossing: steun en economische samenwerking met Noord-Afrika. Nu komen nog vooral de "rijkere Afrikanen" naar Europa om geld te verdienen voor hun Afrikaanse families. De geldstroom vanuit Marseille naar het zuiden loopt in de vele miljarden.

   Zij we weer eens op weg naar de tijden dat er zal worden gezegd: "Wir haben Ess nicht gewusst"?  Leren uit de geschiedenis moet, maar als dat wordt geroepen in tijden van economische stagnatie komt er nooit veel in beweging..

   Onze (klein)kinderen gaan zich straks afvragen, hoe het mogelijk was, dat de hele EU de ogen sloot voor een enorm probleem dat aanstormde. En de gevolgen zullen hun zwaar gaan vallen..

Leon de Marsilho, juni 2019


   
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten