Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 september 2012

SYRIË? MOETEN WE DAAR OOK WAT MEE DAN?-Nederland retireert.
De wereld van nú dat is globalisatie, mondialisatie, veel meer interrelatie en verwevenheid en toenemende onderlinge afhankelijkheid… En Nederland lijkt me steeds dorpser en kneuteriger te worden.
In het vroegere zo open en internationaal bekende landje van de vlijt, de koopmanskunsten, de immigratie  en de tolerantie kun je nu zulke reacties horen. En ook uit de mond van vermoeide, geïrriteerde halve of hele intello’s. Na Afghanistan en die irritante rotcrisis, lijkt het tijdperk van “ een open blik op de wereld” nu wel voorbij. Wilders en Roemer verkneuterden half Nederland net op het moment dat de internationale ontwikkeling voor de langere termijn van het hoogste belang is. Maar nu lijkt het hele buitenland teruggesnoeid te zijn tot Berlijn en het Roergebied…

-Aquarelletje van het huidige vaderland.
Ach verbazing over dit alles niet meer nodig als je ook hoort dat de grachtengordel ook al dacht te moeten gaan stemmen voor de SP. Begrijp me goed: Roemer is een redelijk fatsoenlijke politicus maar ik vrees dat hij ons nu niet echt kan redden. Ook al zou zijn maoïstische afkomst eigenlijk een garantie voor internationaal denken moeten vormen! Maar nee, de solidariteit bij de SP is geheel losgeraakt van derde wereld, arme werkende kids en slavenarbeid in de opkomende landen. Andere tijden zijn aangebroken: Ieder voor zich en God (welke?) voor ons allen.. En dat die vrouwen in Afghanistan straks weer van school af moeten, in burka’s verder moeten leven en enkel nog goed zijn voor nageslacht en onbeperkte lusten dat is niet meer onze zorg. Opzij daarmee! We maken ons dus toch ook nauwelijks dik (net als Obama en Clinton) over die vrouwen in Saoedi-Arabië die niet mogen autorijden om van wat anders maar niet te spreken! (rijden daar die vrouwen dan ook zo beroerd vroeg ik me af? Sorry dames). Want die olie van hun is onmisbaar en dat ze daar ook Al-Qaida financieren nou ja wat wil je?

-Een xenofoob Nederland?
Xenofoob of gewoon overdreven bang voor de toekomst? Beide elementen zijn aanwezig moet je veronderstellen, zeker na de aanwakkering van de nodige onlustgevoelens door sommige politici.
Ach, we hebben maar weinig buitenlanders in huis eigenlijk en ook ongeveer evenveel als andere Europese landen. Daarvan is ca10% moslim en verder zijn er nog wat Limburgers en Friezen.  Tja, en dan  die Polen, die moeten we toch wat koesteren, ondanks de forse onthullingen op de PVV-site over foute mensen in hun kringen. Want anders gaat de tuinbouw op zijn achterste en nog wat andere industrietjes. Wat we nu weer aanmoeten met die bejaardenverzorgers uit Zuid-Europa die er al in Zwolle en Maastricht blijken te zijn (er komen er zelfs uit Noord-Afrika (!)) en ook met die immigranten in Duitsland (tienduizenden immigreerden alweer en de planning van Berlijn is: 200.000 techneuten uit het “zuiden” per jaar!),  weten we ook niet zo goed.
Opvallend is dat Geert nú daarover niks zegt: want hij heeft nu zelfs Brussel tot “fout buitenland” verklaard! Dat ons geboortecijfer en onze vergrijzing heel sterk op die in Duitsland en Japan lijken en dat we dus ook steeds forser de daaruit voortkomende problemen in de zorg en bij  pensioenen en zo zullen merken, is ons nooit goed uitgelegd door die Hagenezen van “onder de stop”. Dus weten wij veel?  

Internationaal Nederland
Ik ga nu niet ook wat leuteren over R’dam, daarover hoorde u al genoeg en er is veel meer dan dat!
Dat ook onze export wezenlijk is en al flink ver reikt tot zelfs in China, dat we zeer internationale bedrijven hebben als Unilever, Shell Philips, Boskalis en ook best wat grote internationale banken (die onze bedrijven volgen en voorgaan in het buitenland), dat viel sommige dombo’s ook nog niet op. Roemer ziet ook niet meer dan wat kleinbedrijf en weet kennelijk niets van de enorme high-tech en de ICT invloed in onze huidige wereld. En dat ondanks de vele preken van Rutte (vooral net vóór de verkiezingsdatum) en ook van Pechtold, die ons meer kennis en wereld-denken aanprijst.
Rutte deed zelf ook niets tegen die akelige polenwebsite;  “uit principe” zei hij. Uit welk principe dat voortkwam begrepen er maar een paar.
Dat Zuid-Europa ook een important deel is van onze toekomst,-met of zonder EU en euro-, en dat Afrika die steeds forser groeiende achtertuin van Europa (waar de Chinezen en de Amerikanen nu om hun plek vechten!) zien nog maar weinigen. Ik doel op het Afrikaanse zuiden met meer dan 5% groei, veel olie ook en een aanstaande verdubbeling van zijn bevolking en dus hét exportgebied van morgen is. Je merkt er niets van  ook door de  nogal botte taal die sommige politici tegen hen uiten. Vergeet ook het opkomende MO, met zijn bevolkingsexplosie in deze niet!
Dat je die Griekse laksheid niet wil betalen kun je ook anders verwoorden… Ook in de Brusselse kringen van de EU, waar we nu langzamerhand ook weinig potjes meer kunnen breken. Ik doe daarbij niets af aan het feit dat Brussel nogal wat onnozelheden tot prioriteit maakte en het “grote werk” te vaak verwaarloosde. Wij hoorden overigens ook al eerder tot de grote remmers!

Dus waarom je toch involved voelen in Syrië?
Die bijna 30.000 doden in Syrië, die moordpartijen en bombardementen op vrouwen en kindertjes; is dat  lijkt niet meer “óns pakkie an”?  Dat er in die regio een wereldconflict broeit met zelfs wat atomaire trekjes doet Nederland nu plotseling niets meer? Wij, lid van VN en NATO, vriend van de mensen en met een zwak voor Israël, willen gewoon ons eigen leventje leiden en liever wat wegzien? Zelfs als we weten dat de lieve (energie)vrede er van af kan hangen? Als dat niet “mondiaal asociaal” is en super-onverantwoordelijk, weet ik het niet meer.
U zegt: “Wij, klein landje,  kunnen er toch niets aan doen?”. Wel daarop past: “Als alle dat zouden zeggen, is morgen de oorlog een feit!” Mogelijk weet u ook van de “neutraliteit” van Nederland in het conflict van diverse landen met Hitler einde 30-er jaren van de vorige eeuw; we wilden zelfs niets horen over wat meer voorbereiding van ons defensief…. Tot Hitler in 1939 Polen binnenviel en even later ook… Nederland. Dat was ook zo’n nummertje wegkijken, wat heel beroerd is afgelopen. 
Aardig onder druk gekomen van dit opnieuw opgekomen “neutraliteits”-gedachtegoed, wilde ik dus met u wat nadenken en de veranderende buitenlandse politiek eens wat met u doornemen.
-Hoe u het ook wil zien, Syrië ligt midden in een gigantisch kruitvat waarvan de plof echt niet enkel lokaal beroering zal wekken. Wat ook de reden is dat China, Rusland, Iran de VS en nog wat andere Europese landen er ingewikkeld om heen manoeuvreren, tot in de VN toe. Wie ziet niet met beven die steeds nerveuzere Israëlische leiders, die om de haverklap moeten worden toegesproken om te voorkomen dat ze nog eens (eerder deden ze dat in Syrië!) een “preventieve” luchtaanval en nu op Iran uitvoeren. En het dus niet zullen laten bij het wat Stuxnetvirussen stoppen in de centrifuges van Assad’s atoomboys.
-Zelfs de Arabische Liga (met zijn 22 landen) is er niet weinig bezorgd over want het vonkt daar vooral  tussen soennieten (onder aanvoering van de Saoedi’s) en sjiieten die daarbij gemend worden door het Iran van Amedinedjad. Het ziet daar ook zwart van de olie en het gas: ook dat van ons, waarzonder onze industrie ongesmeerd piepend helemaal  zal vastlopen..
-In dit gebied, waar Assad dagelijks vrolijk verder  bombardeert met zijn Migs, wordt de toekomst bepaald voor de krachtsverhoudingen in het hele MO. Dus zelfs voor de dag van morgen ook het lot van die “ingesloten” Israëli’s. Zelfs Wilders zou dus nu wat moeten verkleuren, met zijn mooie keppeltje en zijn applaus vergezeld van shekels en dollars. Gelukkig zeg ik dan, is de EU hier nog wel actief en ook namens ons, al mag dat ook niet van Geert, die alles in Brussel geld wegsmijten vindt.
-Zie ook de bewegingen van de drie daar zo belangrijke machten in het recente verleden: ik doel op Turkije, Frankrijk en Engeland. Zij waren daar ooit gedrieën dé koloniale club die er de dienst uitmaakte en weten erg goed hoe link het daar nu is. Daarom kijken ze (nog) enkel toe en beperken zich tot wat humanitaire hulp.  Turkije is intussen heel  bezorgd over Koerdische onrust; dé grote nachtmerrie. Die ook haar 15 miljoen koerden betreft (16% van haar bevolking).
-Er ligt in die regio een scala van niet-homogene landen in termen van religies en etnische groepen. En in Syrië is Assad al met de “cleaning” begonnen: daarvan zijn nu vooral de soennieten de klos. Ze worden uit bepaalde regio regelrecht verjaagd. Let wel: 80% van de Syrische bevolking zijn soennieten en Assad en co zijn enkel is een soort van sjiitische sekte.. Maar die heeft nu de munitie. Iedereen wacht er op dat Assad die soennieten ook tegen de christenen opzet en zo de toestanden oproept die we nu ook in Irak zien. Daar zijn de christenen óf al dood óf gevlucht…
-In Libanon is de besmetting ook al dagelijks zichtbaar. Daar vechten vooralsnog in Tripolis pro en contra Assadgroepen vrolijk mee in hun land wat ook een groot vat met zeer divers kruit genoemd moet worden..    
Dagelijks zijn er meer en meer meldingen van religieus-etnische schermutselingen waar ook Hezbollah het nodige van weet als vriendje van Assad en Iran. Let wel: in de huidige top in Libanon is nu vooral Hezbollah de baas! En langzaam raakt ook Libanon besmet met het Syrische virus…

-Kortom iedereen maakt zich grote zorgen over de hier fors oplopende spanningen, behalve politiek Nederland?  Ook al zijn we wel nog lid van de NATO en de VN etc. van de EU en best aardig bevriend met de VS (al twijfelen we over die JSF), willen we daar nu liever niet al te veel over moeten nadenken?  We maken, lijkt het, internationaal even “pauze”?  Gaan we nu een tijdje doen aan “in-de-schulp kruipen” en laten we liever anderen de kastanjes uit het internationale vuur halen?  Immers we zijn o zo druk met de korte termijn.  

-De vreze van een Nederlandse emigrant.
Tja, ik maak me als Nederlandse immigrant nu ook wat zorgen over wat het vaderland nog in mij ziet! Na die onsympathieke korting op de AOW (enkel voor buitenlandse Nederlanders!) en dat eindeloze gepruts van het CVZ met onze jaarafrekeningen, is het nu wachten op nog meer afknijperij. Dat zal niet uitblijven moeten we vrezen. Wie kon dat ooit bedenken!

-Leren uit het verleden? Nee hoor!
Hoe stom kan een land en zijn gekozen politiek zijn? Moet je nou niet net als alle kaarten gereshuffeld worden niet heel goed opletten op je plek in de wereld? Of imiteren we de VS omdat we weten dat ook  Romney c.s. de luiken naar de omgeving fors zullen gaan sluiten als ze winnen?
Ja, wij deden ook mee aan het fouten maken bij het meegaan in Maastricht met de euro… We lieten die economische onbalans noord-zuid ook maar voor wat ie was. Nu zien we de enorme ravage die deze fout opleverde. En ja, wij hadden forser “nee” kúnnen zeggen!
Maken we nu niet weer zo’n stomme fout door niet op te letten en weinig naar buiten te kijken?  Terwijl daar het grootste gevaar straks zeker daar vandaan zal komen?  Nu zien we enkel het gevaar in eigen huis: we zijn een stel dorpelingen geworden die zich druk maken om peanuts. Ja, we lijken wel een beetje “achterlijk” bezig te zijn. Dat moet bijna zeker komen door besmetting vanuit die achterlijke moslimgroep!
Zie ook dat maffe gedoe met onze Defensie: dat stupide bezuinigen zonder moderniseringsvisie en het ook niet intelligent willen omgaan met een Europees samenwerkingsalternatief. Dat meer landen sterker zou kunnen achterlaten met voor allemaal een láger defensiebudget! Ik weet me met deze mening gesteund vanuit het Oirschotse en niet enkel omdat daar ook wat Landmacht gekazerneerd is!

-Mijn aanbevelingen voor het volgende regeringsprogramma.
Wat nu gedaan moet worden kan alleen lukken met een kabinet met ministers met hersens en “kloten”. Dus boekhouders mét visie! Voor elke slappe combinatie die na 12 september aantreedt is wat nu volgt plat abracadabra. Ik kwam mede op mijn brainwave-je door wat nu in de pers heet:  “de bazooka van Draghi” van de ECB. Die gaat nu massaal schuld opkopen om de financiers tot lagere rentes te dwingen… Daarbij spreekt hij ook over “voorwaarden”: dus wie zijn zaakjes niet ferm saneert, die kan op de pot! Dat laatste deed hij  vooral om Merkel wat te paaien natuurlijk en ook Rutte (onze ex-premier?). Velen zien hierin onze redding, terwijl de Duitse toppers in Berlijn, ( die nog niets zeggen en (nog) niets er van bestrijden) erg ontdaan zijn. Ze zijn nog te beduusd van deze klapper! Immers, wat doet die Draghi straks met al die waardeloze schuld van die wéér stoute “südstaten”? Daarover had hij het niet de slimmerik.  
Dus….,
waarom maken we nu als kleine buurman, die eigenlijk best wat complementairs aan de oosterburen te bieden heeft, niet heel duidelijk dat we een “pré-federatieve fusiestap” willen (hallo!) via Berlijn? Wij bieden aan onze logistiek van goederen en energie dat kunnen wij  goed en efficiënt voor ze te regelen. Via  R’dam en gasdistributie, dat kunnen we ook. En ik als oud-elektrotechnicus, zie ook best kansen op logistiek elektrisch gebied. Nederland dus als duidelijke partner met zijn prima dienstverlening voor de Duitse buren.
Ze kunnen ook wat profiteren van onze internationale bedrijven en bancaire know-how… En zij leren óns hoe je een moderne high-tech industrie kunt herstarten (Philips kan zeker ook aansluiten)  en ook hoe je technisch onderwijs en de samenwerking onderwijs-industrie beter aan kunt pakken.
En defensie? Wel gewoon meteen samen doen: zij zijn toch straks de sterkste ook al heeft enkel Frankrijk nu dat  (éne) vliegdekschip. Zij hebben Leopards  zat, dus ook voor ons, en met die JSF of de Eurofighter komen we er samen ook wel uit. We bundelen ook onze krachten voor een drastische modernisering voor die cyberwar en die inzet van drones. Wij Hollanders zijn namelijk ook keien in computerspelen, wist u dat? En, bij onze buren is ook genoeg oefengebied in de hei; weet u nog van de Lünenburgerheide?
Die Angela c.s. zijn ook stevig gericht op het noord-oosten van Europa: op de oostenrijkers (die draaien economisch niks beroerd!) , die polen ( idem), de Baltische landen en ook… de russen…Ook daar hebben dan ook wat te bieden voor het transport en de distributie van dat Gazpromgas… Ook Shell, nu even niet zo’n grote vriend van Poetin, is ook geen klungel op olie- en gasexploratiegebied, ja toch?

Tot besluit vertel ik u nog mijn grootste (profetische) geheim! Ik vrees namelijk dat de kans steeds meer toeneemt dat Berlijn zélf uit de euro stapt. Zo gauw als ze daar aantoonbaar goede redenen voor hebben (want ze willen niet DÉ schuld krijgen van het euro-debakel natuurlijk) en ze meteen daarbij ook kunnen voorstellen om een NEU (Noord-Europese Unie) op te gaan richten. Met Oostenrijk, Finland, Nederland, Luxemburg (!) en waarom niet ook Denemarken en Zweden (?). Met als een tweede stap (over 5 jaar of zo) ook een neurozone… waarin dan de euromark zal heersen. Natuurlijk bieden ze ook aan met Frankrijk en zijn zuiderburen nauw te gaan samenwerken , maar even niet op valutagebied.   

-Kortom:
Duitsland neemt dus het voortouw, (opnieuw) op weg naar een federatief Europa. Maar nu met de lessen van gisteren in het achterhoofd. En nu ook zoals het eerder ook had gemoeten. Een herstart dus, waarbij we realistischer sorteren en een echt goed werkend Europa op termijn niet uitsluiten, nee, zelfs propageren!  U beseft het nu wel: die “Bundesrepublik” van nu is zelf een federatieve staat , waar nog best iets meer in kan… zeker na de ossies. Ook groeit het land meteen met 16 miljoen in een klap… zoals met de ossies maar nu nog béter.  Duitsland komt zo op ruim 90 miljoen en is de grootste in Europa. En kan zich ook meten met Turkije! En wij dwergjes springen ook, hup, naar die 90 miljoen.


-U vind het te gek voor woorden?
Wel, ik besef best dat u er nu naar neigt om mij krankzinnig te doen verklaren. Toch trok ik enkel door wat er eigenlijk al langer aan het gebeuren is! Én ook ik wil opnieuw op weg naar een verenigd Europa.
Is dat nou echt zo krankjorum? Of bent u er één die “politiek” ook al een jaartje of drie in de achteruit rijdt en die lekker onnozel wat wil doorfrutselen in deze levensgevaarlijke wereld? Natuurlijk zijn er veel tegenwerpingen te maken. Maar wat dacht u dan van de huidige aanstormende puinhoop? Dus…

-Nu ook even over “de achterblijvers”.
Dus Duitsland plus x, y z uit de EU… wat moeten we dan met de achterblijvers?  Met België is het even moeilijk maar…  Ook al is het link om het te zeggen maar dat land is toch eigenlijk een totaal mislukte  federatie?  Waarom  nemen we die Vlamingen, (die nu niet met ons Ollanders mee willen want ze liepen in 1830 bij ons weg!), later dus niet gewoon ook in die federatie op?  En la Wallonie dan? Tja, die is al een pietsie Duits toch? Als we dan Luik en co. ook nog inlijven, spreken er ook veel meer Duitsers redelijk Frans. Ja toch? En Brussel? Wel dat wordt dan gewoon de reserve Bundestagstad of we zetten daar “onze” NECB neer !
Blijft nog de vraag hoe we het nieuwste “Bundesland” moeten noemen en ook welke taal we kiezen… Ik dacht aan Noordzeeland of Westland en we worden gewoon meertalig; denk maar aan die Bayern!
De andere “Länder” mogen ook nog méér van onze groenten, bloemen en kaas oppeuzelen en mijn part zelfs klompen dragen. Zo is er dan al een hoop geregeld.
En die windmolens? Gewoon elektrisch maken en verder laten staan, want die Duitsers zijn gek op duurzame energie en bouwen nu overal windmolens toch? En zeker ook in de zee. Ook hebben we dan ook eindelijk echte kernenergie en ligt Noordzeeland ook in een mum vol met zonnepanelen.
Tot mijn spijt ben ik echt niet in de positie om hier iets te zeggen over wat Frankrijk en de zuidelijke rest van Europa nou hiermee moeten… Want ik ben een Frans resident met een Nederlands paspoort. Dus ik hou me hier nu maar echt verder buiten. Dat snapt u best! Natuurlijk zal ik het ook begrijpen als u even terug denkt aan die lastige periode 1940-1945.

-Tot slot
U begrijpt dat ik nu echt wat op sloeg hol; dus ga ik nu stoppen. Mogelijk weet ook u dat een deel van het Limburgse land ooit tot de Duitse bond behoorde. En ook dat Limburg in de Pays-Bas terecht kwam omdat die verdomde Maastrichtenaren toen ook  zo’n wild idee hadden, als ik nu heb!
Dus, op idee als hierboven geschetst, kan eigenlijk enkel een Limburger, een Tukker of een Fries komen…
Vergeeft u het mij dus maar, want ik heb een half leven over een Euregio horen babbelen en dan raak je gewend aan vergaande concepten.

En , geef het maar toe, nu begint ook bij u toch ook wat te kriebelen; immers  dit plan heeft best wat!  

Denk er maar eens rustig over na en vergeet ook die angst voor nieuwe oorlogen in Europa even. Maar weet ook, dat als we niet gauw wat essentieels doen aan een toekomstige verenigd Europa, we nog veel sneller een grote hoop gedonder krijgen!
Bij het leggen van de laatste hand aan deze blog las ik dat ene Mathieu Seegers er ons in de krant er aan herinnert, dat Nederland vanaf het begin (!) eurosceptisch was…  Als hij gelijk heeft krijg ik nu dus een grote stroom opzeggingen van mijn lezers…

   
Maar…
            Onze zon heeft geen enkele moeite met “wie wél of niet met wie wil”, in en buiten Europa. Want ze zag hoe vaak we in onze geschiedenis de grenzen steeds weer verlegden. Ze zag ooit ene Karel de Grote met zijn zetel in Aix-la Chapelle ,een groot Europees rijk bundelen, dat hij bij zijn levenseinde verdeelde onder zijn drie zonen. En ook dat ene Clovis het huidige Frankrijk schiep en later pikte een opvolger ook de Languedoc nog in… waarmee het huidige Frankrijk een feit werd.
Ze zag ook die Lage Landen van vóór 1830; de helft van het huidige België samen met het huidige Nederland. Ook weet ze van die Vlamingen die niet meer wilden en dat de Fransen toen maar België schiepen ná het optreden van hun leger. Ook zag ze begin 19e eeuw die Corsicaan, de petit frère de Napoleon, die (de franse) koning van de Lage Landen werd…. Ook zag ze dat  wij dat prachtig vonden, tot Napoleon ruzie kreeg met zijn kleine koningsbroertje… Die moest toen vluchten naar Wenen.  
Onder ene Adolf, werd in de 20e eeuw half Europa “verenigd” (met geweld van wapens) en de zon zag veel bloed en tranen. Ook dat daarna Duitsland werd bezet door de geallieerden.
Vervolgens zag ze, met plezier,  die flitsende wederopbouw van Europa en de geboorte van de idee om op te stomen naar een veel nauwer samenwerkend Europa…  Ze zag hoe we elkaar stap voor stap naderden en in Brussel zelfs een gezamenlijk bestuur begonnen.  Maar ze had intussen ook het IJzeren Gordijn gezien,  zag ook de Berlijnse muur vallen en de Oost-Europeanen weer vrij worden.
Toen hoorde ze ook van het idee voor die ene munt…  Het halleluja daarover ontspoorde zag ze na bijna 10 jaar in grote droefheid overgaan toen bleek dat die valutaire band tot een economische gijzeling leidde. Want we hadden weer niet goed opgelet wie er wel en niet economisch bij elkaar pasten en waren veel te optimistisch geweest over het gelijktrekken van de grote verschillen.
Die zon kon al die grenzen(her)trekkerij eigenlijk nauwelijks volgen en bleef het Europese geheel maar  gewoon beschijnen zonder zich al te veel af te vragen… En nu dreigt er opnieuw  een verwijdering en een verenigd Europa lijkt verder weg dan ooit.
Het is maar goed dat niemand iets te vertellen heeft over onze grenzen met de zon, want dan zou de ellende niet te overzien zijn. En niemand kan ook ooit ruzie maken over de verdeling van de die lekkere zonnewarmte.
Dus mensen besef hoe relatief grenzen zijn en verzet u dus ook niet tegen weer een verandering. Neem plaats in het zonnetje en wacht af wie u nu weer gaat regeren. En besef dat de uitkomst er niet toe doet voor het blijven genieten van uw zonnebadjes. 

15 september 2012

1 opmerking:

  1. LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen