Totaal aantal pageviews

woensdag 27 december 2017

2018: HARMONIE & VOORSPOED VOOR HET GRIJPEN?




AURORA 2018 :  EEN NIEUWE DAGERAAD?
                     
    2018: HARMONIE EN VOORSPOED VOOR ONS?

Dát blijft waarom het gaat en komt dat dichterbij via een 
"gestaag stijgende lijn"? “WAT” en “WIE” zit(ten) dat nog in de weg? Starten we DOOR, ondanks die Trumpse 
SHOCKS van eind 2017? Zie blogger's: subjectieve balans  2017 + verwachting 2018.   





 
RELSCHOPPERS, HAATZAAIERS EN NIEUW VOLK?


Macho-politici en –bestuurders werden in diverse landen verkozen. Zej zetten in op geweld en haat: om hún echte  problemen te verdoezelen. Van Trump tot Duterte, via Poetin en Erdogan tot Kim. Want, het volk moet zijn angst kwijt én wil veiligheid en zekerheid terug. En kiest dan helaas vaak voor populistische krachtpatsers. 
Maar, zie ook opmerkelijke tendensen: de jeugd neemt over! Van Trudeau (via Rutte + Renzi) tot Macron, ook in Nieuw-Zeeland en Oostenrijk. Nadat MBS (Saoudi-Arabië)  het wahabisme ferm opschudt. Elders wacht ook jeugd in de coulissen, terwijl de oude garde (zie Brexit en Trump c.s.) er nog (even?) een zootje van maken..  



De weer stijgende welvaart gaat ons helpen! Immers: geld doet wonderen en armoede is link! En: meer mensen moeten populisme en haat-zaaien doorzien. Zie Wilders laatste: kabinet aangeklaagd!  Uitgaven gezinshereniging 
(jonge immigranten) VERSUS uitgaven ouderenzorg. Maar, de immigrant is de ouderenverzorger van morgen, verdient zelf zijn brood én betaalt belastingen en premies. En helpt ons aan pensioengeld..  En even later propageert 
Geert (Rotterdam) een fascist, terwijl zijn geestverwanten (Oostenrijk) volop vóór de EU kiezen! Zie "de nieuwe dagenraad" gloren en zonder Geert.





NUKES AND ROCKETS

Kalmeert “rocketman” en blijft Iran bij het verdrag? Wie willen er nu ook nukes..? Poetin en Trump hebben er tiendui-zenden..  Xi en Vladimir zullen Kim apaiseren en de saoudi’s reiken aartsvijand Iran de hand. Ze leggen hun (geloofs)geschillen bij, met hulp van de paus, de Dalai Lama, de grootmufti van Jeruzalem en de presidente van boedhistisch
 Miramar. Ondanks Trump's "Jeruzalem coup".. 

 
ROBOTS, NBIC EN AI (artificial intelligence)

De numerieke economie sloopt en verandert banen. De OECD zegt: vooralsnog 10% , maar oplopend naar 50% op lange termijn. Niet ineens dus. Tegelijk komen er nieuwe numerieke banen en stijgt de productiviteit. En: robots moeten worden gemaakt, onderhouden en “gevoed”!  Welvaart en koopkracht stijgen: zo komt er meer "koek om te verdelen". En dus meer consumptie en… meer banen. Dat gebeurde vaak, denk aan de 19e eeuw (grote industriële revolutie). Zie waar we nu zijn: langer en beter leven, minder geweld én dalende armoede.


 
IMMIGRANTEN EN BEJAARDEN
 
EU en AU spraken indringend over samenwerking; Macron schetste de grote lijnen en zijn
plannen. En jonge Afrikaanse immigranten zijn uitgekozen om naar La France te komen.
Die bevolkingsplof is.. onvermijdelijk: Afrika kent 70% onder 25 jaar. Er komt een begin aan “regulering van de stromen” en “scheppen van banen in Afrika”, dat ónze grote exportmarkt wordt. Tegelijk wordt het europese tekort aan jeugd keihard duidelijk en we zien massa's jongeren uit Afrika aankomen. En er komen helpende robots.. Dit alles helpt ons, want "we worden nog ouder"!






ENERGIE IS ER ZAT

Olie en gasproduktie worden geremd en Musk bouwt in Australië een giga-batterij. Voor 30.000 huishoudens gevuld met windstroom (investering maar 42 miljoen). Toyota zet ook in op auto's op waterstof (met cel) en andere gaan voor de batterij-auto. Stroom vervangt de benzine, zon en wind maken stroom en we slaan die op in giga-batterijen. Exit energieprobleem en grote auto-luchtvervuiling.. Gebouw-Isolatie verbetert en vensters en muren leveren straks 
zonnestroom. De "zelfverzorging in energie" komt nabij.


De Ptomak voor kernfusie (in Caderache) gaat proef-draaien: veilige kernenergie zonder afval. Via “een zon gevangen in een machine”! De Golfstaten voelen het al: ze worden ook “numeriek” en zetten in op toerisme + cultuur. Olie is hun toekomst niet meer...
  

  








VREDE EN ORDE-BEWAARDERS

Zonder “een sterke arm” kan de wereld niet! Als het link wordt, is het "kalmeren scheiden", tot de woede bekoeld is. Politici moeten daarvoor samenwerken en soldaten + agenten moeten handhaven. 


TRUMP BEZUINIGT OOK HIER OP..

De VN-blauwhelmen moeten worden opgepoetst: aanzien en power terug winnen. Mooie taak voor (de opvolgers van) XI, Poetin en Trump en de EU-president. De (VN)-V-Raad moet anders werken met steun van een adviesorgaan. Gevormd uit religieuze en culturele kopstukken. Niet easy, maar het 
kan toch?

 
RECHTVAARDIGHEID EN TOP-TALENT
 
Rechtvaardigheid voor allen móet, maar laat ook talent “zich vol ontplooien”. Mensen zijn "van nature verscheiden” en dat zullen we verminderen via neuro-technologie. Talent is hét wondermiddel om problemen op te lossen en is overal ter wereld voorhanden. Einstein wist: “Nieuwsgierigheid is de motor achter talent”. Er woedt een nerveuze talentenjacht, die ook financiële ongelijkheid vergroot. Maar, talent blijft “dé motor van de evolutie” en bracht ons naar nu. Naar een betere wereld dan ooit tevoren. Om dat te zien moeten we uit ons "hoge kraaiennest over verre wereld kijken”. Stoppen met navelstaren. Het westen is nu 15% van de mensheid, maar op weg naar minder.. Ook wij gaan ferm van kleur verschieten.. 
  

RESPECT VOOR “ALLES WAT NATUUR IS”.
 
De mens is niet de éigenaar, maar een déel van de natuur, waarvan ook een deel niet-levend is! In de natuur heerst de evolutie, geholpen door slimme mensen. Die evolutie lijkt te versnellen: verdwijnen en veranderen gaan ook in de natuur toenemen. Laten we niet doorslaan, dus: zowel niét naar “regeren over alles”, als niet naar “het niet-gebruiken van die natuur”. Vulkanen, aardbevingen, wolkbreuken en hittegolven tonen, hoe klein mensen bleven. Het klimaat is evolutief en veranderde altijd al. De 21e eeuw gaat tonen dat ons klimaat “een stukje is van het immense ruimte-klimaat”! Dat zal ons wat kalmeren en ook wat verontrusten.. Dat is normaal, bij elke grote ontdekking.     
 

Stelt u zich voor 2018:

de VN neemt dit (nog verbeterde) wereldplan aan en met “230= algemene” stemmen"!  Een enorme opsteker, voor de franse champagneboeren en die in Zuid-Engeland. 



QUASI-WORLD GOVERNMENT?

Blijft de slogan: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”, niet toch de betere? Of gebiedt realisme om te schrijven: “Mens van deze wereld, informeer jezelf beter en breder en laat je niet verneuken”?
 
Hoe dan ook: "Our future seems to be very exciting"!

DE BETTER WORLD BOX
WETEN IS NIET GENOEG...




                  VOOR U ALLEN EEN             HARMONIEUS & VOORSPOEDIG                                    2018!



Léon de Marsilho 27 december 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten