Totaal aantal pageviews

zondag 10 september 2017

DE EU WIL 10 AFRIKAANSE ERDOGANS!NOG NET OP TIJD GERED? 
DE EU WIL NOG WEL.... 
                                10 (AFRIKAANSE) ERDOGANS!


WAT OVERBLEEF OP LESBOS, GRIEKENLAND


WIE ZOEKT HIJ?
Het EU-parlement drong nog eens aan om de onderhandelingen met Turkije (EU-toetreding) definitief te stoppen. En Merkel leek in te stemmen..
ZIJ DOET BUITENLANDSE ZAKEN
MERKEL EN TURKSE MINISTER IN BETERE TIJDEN


Het rechtse groepje waar (in EU-Brussel, ook de PVV toe hoort), voerde het hoogste woord: zij weten alles van mensenrechten(?).
Erdogan met zijn politiestaat werd een dictator, wil de scheiding van Kerk en staat om zeep helpen en ook de doodstraf invoeren. Die scheiding is in 2020 al 100 jaar oud! Dat is nu wel genoeg, vindt Erdogan, bepaald geen bewonderaar van Atatürk. Die het 100 jaar (!) geleden invoerde en zo hét voorbeeld van een modern moslimland werd. Tot hij in 1918 1,5 miljoen Armeniërs vermoordde, wat Erdogan nog steeds ontkent.Toch zijn de EU-Raad (en EU-Commissie) stiekem best blij met Erdogan. Want hij houdt (voor veel geld) vluchtelingen uit Syrië tegen! Hij laat er 1,5 miljoen zeer  krakkemikkerig in zijn land kamperen en bezette een strook Syrië, waar hij de rest (in hun eigen Syrische regio!) tegen houdt: veel goedkoper. Ook houdt hij zo die lastige koerden daar wat in bedwang. Waartegen hij al lang een (stille) zeer bloedige oorlog voert, in Oost-Turkije.
Deze man snapt prima wat de EU wil; die dat ook in Afrika plant! Dank dus, beste Tajip, voor die test van ons idee! En: als de oorlog in Syrië stopt, gaan die gevluchten toch snel weer huiswaarts! Of wil Erdogan ze houden: want het zijn nu ook zijn goedkope arbeidskrachten.. Zo gaat dat met arme vluchtende drommels.


Anne Hidalgo (burgermoeder Parijs) trekt 10 miljoen per jaar uit, “om Parijs vrij van vluchtelingen te houden”. Immers: die vormen een veiligheidsrisico, wonen zeer onhygiënisch en het "ziet er niet uit".
ONDER DE BRUGGEN VAN PARIJS
EN NOG MEER KAMPEMENTENZO WORDEN ZE OPGERUIMD! 
Het zijn er weer tienduizenden. ook in en rond Calais en in Metz. Die in Calais geloven niet dat het May lukt hen buiten het UK te houden. May snapt goed (daarover gaat Brexit!) hoe ze haar land vluchtelingvrij moet houden. Ze wachten nu in “de franse regio's ”, die binnenkort voor het UK “echt buitenland” zijn. Zo kwam het dat begin juli 2017 weer "8000 wild-kampeerders (afrikanen, koerden, Afghanen; ca 10% van "het franse totaal) uit Parijs weg moesten..  En dat is maar het topje van de gekleurde ijsberg in La France. In Marseille kun je het ook “zien groeien”, daar worden de roemenen door hen vervangen, lijkt het.. Overigens zijn het de vooral "de beter opgeleiden met wat geld", die naar ons komen. De minder bedeelden moesten blijven: want vluchten is gewoon zeer duur.... Dit alles is voor de  thuislanden geen (blijvend) voordeel: maar hopelijk maken ze later veel geld over. Om hun familie terug te betalen én die te steunen: die nieuwste ontwikkelingshulp (tegen heug en meug). Het aantal geldtransfer-kantoren in Marseille groeit snel door...

 De kampen in Frankrijk (mn Calais en Parijs) werden 35 keer opgeruimd (!). Honderden agenten doen  "migranten"
in bussen en “bieden” ze (ergens op Île de France), tijdelijk onderdak. Tot grote woede van de burgemeesters aldaar want met hen overlegde Hidalgo nog geen minuut. En zij willen er ook geen één.. Dus belt Hidalgo nu niet meer “le Ministère” en biedt (uit wanhoop) 10 miljoen aan om die burgervaders met “die Erdogan-truc” te lokken. Macron zei "dat Berlijn de eer van Europa redde" gezien de hoge cijfers opgenomen immigranten. Maar, in Frankrijk veroordeeld de rechter burgers die deze immigranten hielpen! Ze zeiden op de zitting: we konden gewoon niet langer passief toekijken! Hun supporters zamelden geld in.. en andere noemen de immigranten "overvallers en kolonisten"! De kiemen voor een volgende burgerconflict zijn er en het "katholieke" Frankrijk liep (en loopt) niet vooraan..  In augustus 2017 moest Parijs voor de 35e keer vele immigranten "verwijderen" en werd er in Calais bloedig gevochten. Afrikanen contra Afghanen en beide contra de politie..

BOOTFILES IN AANTOCHT OP DE MARE NOSTRUM: VOOR BESTEMMING ITALIË..

Italië kreeg in 2017 nog meer vluchtelingen: vooral uit Libië. En dreigt  nu, -alleen gelaten-, “de geredden uit zee naar havens in Frankrijk en Spanje te sturen". Niet naar Griekenland: dat zit al boordevol en geen enkel EU-land wil hun deel opnemen. Brussel vindt het schandelijk, maar lijkt ook machteloos.
De EU gebruikt Griekenland (ook met geld) al jaren om “vluchtelingen dicht bij hún regio te houden”. De EU-toeristen komen ze daar nu vaker tegen. Maar: “Tja, wat kun je er aan doen?”, dat hoor je op de terrasjes zeggen...


In Libië verovert admiraal Khalifa Haftar (ex-Khadaffi en vriend van de VS) Benghazi: met geld van Egypte en de Emiraten. Tot ergernis van de 2e rebellen-regering in Tripolis én van de 3e  (de interna-tionale en officiële) regering, in Misrata. Die huist op... een boot, want dat is nog veiliger.  
ROUTES: DE MAGRHEBROUTE TREKT NU AAN
ADMIRAAL HAFTAR: FUSIE MET DE OFFICIËLE?
 De laatste en Haftar spraken over samenwerking: Haftar als officiële leger van de officiële regering! En dat lukte!
Het westen was uiterst verward en ziet nu dat het enkel met Haftar kan lukken in dit chaoti-sche Libië. Dus werd Haftar al gefeliciteerd.. met zijn succes..

IS trok naar Libië,  omdat het uit Irak en Syrië wordt verjaagd. En hun inkomsten dalen drama-tisch. Dus was de nieuwe mensentransport-business vanuit Libië uiterst welkom. Onze rammelende aanpak (de EU) speelt hun (weer?) eens ongewild in de kaart. 
DE LIBISCHE PUZZLE! 
Zie hierboven hoe IS, het tot op het bot verdeelde Libië, verder chaotiseert. Drie regeringen bevechten elkaar, nu pas komt er 
enige samenwerking.  In augustus 2017 zakte de stroom uit Libië naar Italië met 97% in.. en verplaatste zich snel naar het traject: Marokko-Spanje! De migranten kijken goed op internet met hun smartphones...  


In Talinn sprak de EU (Buiza-ministers) over de opzwellende Libiëroute. Ze eisten van de 7 ngo’s (die mensen redden) dat die een gedragscode volgen: omdat ze de smokkelaars nu “ongewild helpen”. Want ze pikken nu al dichtbij de libische kust mensen op, wat de smokkelaars nog  stimuleert. Dat moet stoppen, dus Frontex + de politie moeten reddingsboten mogen  contro-leren. Daarover gaat de nu ruzie, met de grootste ngo: Artsen zonder Grenzen. Men vecht al over vluchtelingen en partijen zijn het oneens over “hoe”. Politici en humanitaire ruziën onderling: dat toont hoe serieus het probleem al is geworden.. Maar de samenwerking tussen 2 libische "regeringen" lukte en de stroom viel met 80% terug! De EU begint het te snappen.. Je moet de kraan dichtknijpen en niet de vluchtelingenroutes!
REBELLEREND VISEGRAD
ZONDER WOORDEN: GOOD, OLD EUROPE

De EU stak de kop (te) lang in het europese zand: en in de zandhopen van de Sahara. Er wordt gepraat met Afrika: over “opvang van vluchtende in hun landen tegen cash”. Wat wel “de Australische oplossing” heet: dat land betaalt het eiland  Mauro al jaren om “vluchtelingen tegen cash” op te vangen. Wat is ontaard in een grote humanitaire schande, die geen australiër (met westerse waarden) echt durft aan te zien. Gelukkig biedt de EU ook meer aan: zie verder beneden.
 
Macron organiseerde eind augustus in Parijs een immigratie-conferentie: met Merkel, Spanje en Italië en vertegenwoordigers uit Libíë met de presidenten van Tsjaad en Niger. Plan: auto's vol immigranten opvangen in Tsjaad en Niger en daar checken op asielrecht! Wie recht heeft (zie EU-lijst met half dozijn landen) mag verder naar Libië, wie het niet heeft moet terug naar land van herkomst. Hoe je dat realiseert bleef zeer onduidelijk. Dat is namelijk niet mogelijk in "open Afrika". De EU voorziet in moderne opsporingsmiddelen, snelle auto's en beoordelingshulp.. En geld voor de kampen in Tsjaad en Niger natuurlijk. Daarnaast mogen ook Afrikanen met visa naar de EU komen: voor opleiding. Kortom de EU wil een beperkte en georganiseerde stroom immigranten bereiken. Merkel liep hier ook weer voorop!      
Zo worden twee Afrikaanse presidenten ook tot "quasi-Erdogans". Die waren terughoudend: want diverse Afrikaanse landen vinden dit geen goede oplossing. toch toont dit een begin aan wat moet: praten met de Afrikaanse autoriteiten om het probleem vooral IN Afrika aan te gaan pakken. En die immigratie-maffia met hun duizenden doden out of business te zetten.

Malta, ook een eiland, maar ook een EU-land, vreest al jaren voor teveel vluchtende. Men adviseerde ook om met Afrika over “eigen vluchtelingen thuis vast-houden” te praten. Met EU-hulp en een goed contract. Daarin staat: de EU laat “een deel via visa tot de EU toe” en 
biedt tegelijk economische hulp biedt om werkelozen aan werk te helpen.  
 
Natuurlijk: overleg en hulp (EU en Afrika) is de enige goede oplossing. De schande is dat de EU niet eerder erkende: want het kon de stroom al 50 jaar geleden zien komen. Immers: het duurt ca 18 jaar voor een meisje moeder wordt, en weer 20 jaar voor zij oma is. In 1/3 eeuw komen er twee generaties bij. Als elk meisje 2 kids krijgt, zorgt ze voor een gelijkblijvend aantal inwoners. Maar krijgt ze 4 of 5 kids (en meer in sommige afrikaanse landen) dan wordt de bevolkingsaanwas dramatisch. Deze rekensom was al 50 jaar geleden bekend. En nu is 70% van de afrikanen onder de 20 jaar.. 
Denk ook aan de eigen europese “baby-boom”: in WOII minderden de geboorten en bij (bijna-)vrede werd dat in korte tijd weg-gewerkt. Toen het ons daarna goed ging zakte het aantal kids per vrouw: tot diep onder 2 (met  Duitsland voorop)!  Gevolg: vergrijzing en ontgroening, -een grote onbalans grijs-groen-, die nu zwaar opbreekt.
Daarom dus: Berlijn nam in 2016 
700.000 asielzoekers op, en Frankrijk maar 70.000 (10% van Du).

Afrika verkeert jaren in een babyboom. Ook door: minder armoede, betere zorg en nog te lage opleiding (m.n. vrouwen).
Let wel: In Marokko, -economisch aankomend-, werd het geboortecijfer bijna “frans”: dus ca 2,3 kids per vrouw! En dat is wat opleiding vermag...

WORDT DE LEGE PLEK GEVULD MET EEN ASIELZOEKER?

Het cynische is dus: die EU heeft veel jongere nodig, want we zakken snel in! En weigeren nog te zien dat (1500 km zuidelijker) miljoenen jongeren werk en perspectief missen. Die ons via internet en smartphone kennen, en weten hoe rijk we zijn, waar we wonen en hoe je er komt! Nog cynischer: in Noord-Afrika is er nu een grote vluchtelingen-industrie: die daar ook werk en inkomen geeft! Dus economische hulp begon al: wie had gedacht dat het zo zou gaan?
Het lijkt op gewoon toerisme, maar dan iets anders. Maar ook : met transport, bed and breakfest, fastfood en “vergoedingen”. In Libië is dit dé nieuwe hype  van rebellen en IS en ander tuig. Vroeger verkocht men olie en oudheden (Irak en Syrië), maar men werd verjaagd. Voor sommige (terroristen) is dit dus nieuwe rijkdom. Ook om daarna terug te gaan naar hun EU- geboorteland! Maar helaas: deze bloedige industrie geeft niet genoeg werk voor álle zoekende en het surplus wordt dus naar de EU “verscheept”. En 5% verdrinkt en vele sterven in de hete woestijn als ze via Niger aanreizen. Mede daarom krijgt de route via de spaanse enclaves in Marokko meer gebruikers. Na Griekenland en Italië ook Spanje. En La France ligt er tussen.. en is de grote immiganten-highway naar noord-Euopa.

Als de EU ons jaarlijks bevolkingstekort zou bijtanken EN dat oude gat zou vullen, dan gaat het om miljoenen per jaar. De EU zakt in de 21e eeuw van ruim 500 miljoen richting 400… en later sneller naar 300. De EU gaat, op weg naar de helft (!). Afrika kan ons easy helpen“ op peil te blijven en de onbalans op te heffen.
Men kan bij ons geld verdienen en dat  ook deels huiswaarts sturen. Wat nu in Frankrijk jaarlijks nog met miljarden voor "thuislanden" gebeurt! Door immigranten en hun kids, naar hun arme families. In Marseille zijn dozijnen transitkantoren.. en veel is ook pik-zwart geld.

Maar: Afrika groeit veel sneller dan wij mensen nodig hebben. Zij groeien met ruim 1 miljard in de 21e eeuw terwijl wij ¼ miljard zakken. Dat is  dus "4x meer dan nodig is”..  

Duidelijk is dat dus beide moet: mensen bijtanken in de EU én Afrika helpen om thuis werk en inkomen” te scheppen.

CHINA'S HULP IN AFRIKA!
CHINESE BIJLES VOOR  EUROPA!


 Vraag het China: dat al lang bezig is in Afrika (50% van de bouwmarkt!) en dat ook prima toegang kreeg tot de vele bodemschatten..  Zie ook de handige Erdogan. Overigens: de EU zit vol met turken, al bijna drie generaties, na spanjaarden, italianen en grieken. Wat we prima overleefden: al waren we toen ook bang. In mijn jeugd werd je gewaarschuwd: zeker de meisjes! Hadden we dat maar niet gedaan… maar nu maak ik grapjes!

 Deze giga-problemen worden razendsnel groter en leiden tot politieke strijd en instabiliteit in de EU (landen). Zie de opstand van de Visegradlanden: ze willen NUL vluchtelingen en zeker geen moslims! Hongarije bouwde een grote bewaakte schutting en Oostenrijk zet militairen in aan de grenzen. En Trump bezoekt Polen en steunt dit anti-immigrantengedoe, wat hij in de VS exact zo predikt. Zie de mexicaanse muur.. dus laten we geen illusies koesteren: het grootste en meest acute gevaar is een “bijna-burgeroorlog” in EU-landen…
VIA "SPANJE IN MAROKKO"
OVER 8 METER HOGE HEKKEN HEEN...

In het zuiden door overrompeling met immigranten, in het oosten openlijke weigeringen mee te doen en in de overige landen groeit de spanning snel. Italië, Calais en Parijs blijven graadmeters..
De grootste EU-test in eeuwen is aanstaande en in elk geval zijn we te laat. En dat was altijd de aanleiding tot veel gedonder, door losbarstende opgekropte spanningen. Macron en Merkel hebben een hoop werk extra..  En u weet: Wir haben Ess gewusst…

 
DE TOMBE VOOR 450 VLUCHTELINGEN
Zie als afsluiting foto's van de recente berging van een vluchtelingenboot: een oud opgeschilderd wrak (23 meter lang) uit Egypte, waarin 450 (!)mensen stierven. Twee maanden na schipbreuk bij de berging-, werden ze gevonden. Ze zaten samen geperst achter de afgesloten deur: in een ruimte voor 25 man... In totaal waren er 850 (!) op deze boot: waarvan er 50 zijn gered (door een container-boot), die nog 50 verdronkenen opviste. De Italiaanse overheid stak 9 miljoen in de berging, identificatie en het begraven: zij achten dat een minimale (!) hulde aan deze verdoemden. En ook werd alles gedaan om de nabestaanden te vinden. Rome plant om deze boot in Brussel ten toon te stellen..  , als symbool van het grootste drama in de EU in de 21e eeuw: nog geen eeuw na de shoa. Het drama dat pas is begonnen...  
DE GRAFBOOT OP GROTE DIEPTE
AUTOPSIES IN MILAAN


This is wat "became of good old Europe", het continent van de mensenrechten, asielrecht en de joods-christelijke waarden. En dat ziet heel Afrika het MO, Azië en China.. Wat niet zo best is, en er komt nog veel meer boven op...  

REDDERS DIE RUZIËN MET AUTORITEITEN 
JE ZIET DAT HIJ HET OOK NIET SNAPT
De Oostenrijkse, ultra-rechtse  "Identitäre Bewegung" liet via Twitter weten dat ze: "criminele immigranten die je niet kunt integreren" met een eigen boot "gaan tegenhouden op zee". Ze wilden vanuit Sicilië opereren: in Catania is men al zeer ongerust. Hun boot, de C-Star, werd in het Suezkanaal opgehouden en "Defend Europa" is daar boos over. Ze zeggen vooral ook, tégen de andere humanitären die mensen willen redden, te gaan "strijden". Zij heten bij hun: "Mittelmeer-taxis"...

DE GRONDWET IS AL AANGEPAST?
DE C-STAR ONDERWEG...


De europese burgeroorlog over "de vluchtelingen" begint nu: en op volle zee. Politieke zeeslagen zijn in aantocht, maar nu ánders, veel tragischer..
                                              Léon de Marsilho, 10 september 2017       
 

 


6 opmerkingen:

 1. Dank U CHM!

  Al weet ik niet wie u bent, ik apprecieer zeer dat ik kennelijk iets kon toevoegen.
  En het zou me plezieren als ik zou weten wie u bent! Al is dat niet noodzakelijk natuurlijk! Maar mogelijk kunnen we het er eens over hebben.
  Dank en groet,

  Leon Speetjens


  u k

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kinderen zijn "uit" . Soit .
  Daar hebben we de beschaafde Pil uit Oss voor. Of spullen van Durex.

  Ook (ziekelijke) oudjes zijn uit. Daar is nu ook een "medicijn" voor: een drankje van ong 20 € dat je pijnloos laat inslapen.

  Dus : in de rekenkundige analyse zitten 2 factoren die elkaar (kunnen) compenseren. Dat is niet iets dat onmiddellijk effect soreteert. Maar dat komt er wel aan .
  Die oudjes worden niet vermoord (zoals bij ongeboren vruchtjes) maar ze kiezen er zelf voor : in toenemende mate !
  Vgl : Bij de Eskimo's was het in Harsh Times gebruikelijk dat die oudjes zich in (eventueel oude) bootjes lieten zetten, om vervolgens "afgedreven" (!) te worden : de grote IJszee op. Die oudjes deden dat vanuit een Vanzelfsprekendheid. Ze stemden er ook geheel mee in ; of zelfs namen ze het initiatief (zoals nú bij ons het geval is bij Euthanasie).
  Dus of we die niet geschoolde jongelui uit Afrika echt nodig hebben is zeer de vraag. ----> Kijk eens in een moderne autofabriek : je ziet a.h.w. geen arbeider meer : je ziet vooral energieke, onvermoeibare Robots : geen salaris, geen pensioen, nooit tot weinig ziek, geen ww. Nog nooit hadden we zo'n goeie auto's !
  De kranten en tijdschriften staan dagelijks vol over Robots. Er zullen door de verdere Robotisering veel autochtone werkers beschik-baar komen in (nog) niet Robot-sectoren . Hier houdt de ruimte op ? Ik typte nog veel meer. Maar dat wordt niet geaccepteerd niet door de ruimtelijk begrensde computercensuur. Niet erg klantvriendelijk (?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de reactie nog steeds anoniem. Jammer maar is niet echt een punt!
   Het probleem is NIET dat er minder jong komt en meer OUD. Nee omdat die trends tegen elkaar inwerken krijgen we straks (in Du al in 2050), dat er dan elke jongere 3/4 van het pensioen van een oudere moet lappen. En dan moet je wel stevig verdienen want je houdt erg weinig zelf over! Dat is het Japanse en duitse grote probleem.. Want: oudere consumeren weig (geen banen dus), zijn duur (ziek en veel hulp thuis) en ze innoveren niks meer (behalve wij twee dan natuurlijk). Iedereen snapt dat als je (sterk overdreven) straks in Nederland 1 miljoen jongere hebt en 15 miljoen ouderen, dan gaat het echt fout. Daarom gaat Japan nu fout en heeft Duitsland gekozen voor miljoenen immigranten! Het gaat dus om demografische onbalans die een land qua welvaart kapot maakt... ALS je niet van buiten jong bloed tankt.
   En ja die robots die ons alle werk afpakken: er komen ook vele banen bij. Om die robots te ontwikkelen bijvoorbeeld. En ook omdat blijkt dat de beste teams zijn x robots met 1 gewoon mens. Dus dat verhaal is lang niet zeker.
   En het zou enkel een oplossing zijn als... de robots ALLE werk zouden doen. Tot besturen en politiek etc. Toe.

   Als je dus NU dat jongerengat vult met immigranten maaar goed kijkt ook naar de (volgens u) toenemde werkeloosheid, kun je het dus zeer precies regelen via de immigrantenkraan. Sorry dat het stopt dat is Google en ik kan er niets aan doen. Huisregel daar. Ik zie de rest wel verder op..
   Tot zo dus.

   d2i

   Verwijderen
 3. Je gebruikt permanent het ene woord "Vluchtelingen" . Je maakt geen onderscheid tussen (echte) vluchtelingen en (economische cq criminele) immigranten . Dat acht ik slechte journalistiek.

  Wat is een (echte) vluchteling ? Dat is iemand, die -als hij of zij aankomt op een kust of een station waar het veilig is- op de knieën valt en God/Allah ---> dankt ! Als zo iemand metéén begint over : hoe zo snel mogelijk in Engeland, Duitsland of Zweden te kunnen geraken : dan is het waarschijnlijk geen ècht. De kans is dan groot dat het verlangen naar geld groter is dan het verlangen om van dictatuur en m.n. Geweld verlost te worden ... ! Deze Negenproef wordt veel te weinig toegepast; helaas.
  Daarom is het jammer dat in deze blog alleen maar -alles gelijkschakelend- gesproken wordt over het (in deze) corrupte begrip "vluchtelingen" ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt: een vluchteling voor geweld is een asielzoeker (die je in de EU moet opnemen) omdat de EU dat verdrag tekende bij de VN. Al heel lang geleden. Alle andere zijn economische vluchtelingen en dat is wel 85% nu. Maar als je beide groepen ziet als WELKOME aanvulling van je nijpende jongerentekort dan zou het me niks kunnen schelen. De vluchteling MOET ik opnemen en de andere KAN ik OOK opnemen zoveel ik wil. Want ik heb ze nodig: elk land al in de EU!!
   Dus die negenproef interesseert me niet echt: ik moet jeugd importeren dus dat is van levensbelang. Egoïsme dus.. Niks erg. En die jongeren die zoveel riskeren om te komen dat zijn geen sufferdjes toch? Het zijn ook meestal de beter opgeleiden..
   Dus mijn corruptie valt wel mee. Ik heb niets tegen andere mensen als ze willen komen: maar als ze niet willen meedoen dan mogen ze weg blijven. En dat is NIET aan de orde in deze discussie.
   Geld willen verdienen is een prima reden: daarom gingen al heel veel mensen naar Silicon Valley. Wat er zeer goed door werd: check maar zelf.
   Ik ben benieuwd naar het vervolg en naar uw naam blijf ik dat ook. Mag toch wel?
   Dank en groet

   Leon Speetjens Immigrant in Frankrijk... Niet gevlucht of eigenlijk wel: voor die K-regen.. Ik ben er l 22 jaar daar en gepensioneerd! Al met 53 jaar gestopt... niet stil gezeten dus..
   mals

   Verwijderen