Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 maart 2017

MARSEILLE HEEFT NIKS MET DIE DJIHAD



ONSNAPT MARSEILLE AAN DE DJIHAD?



MARSEILLE NOORD

Ene Carlos, -alias de jakhals, een internationale terrorist die vocht voor de Palestijnse zaak-, zette in 1983 een koffer vol explosieven in een bagagekluisje op het centrale station Saint Charles in Marseille. Waarop wij nu uitkijken.
De klap was hard en er stierven ruim 10 mensen. De eerste bomaanslag op een frans station (in Marseille) was een feit. En Carlos zit, hoog-bejaard, in een frans gevang. 

CARLOS DE JAKHALS
Wij zien regelmatig ontruimingen van datzelfde station: omdat er onbeheerde koffers staan óf omdat er iemand belde die een ontploffing beloofde. Enkele keren hoorden we grote knallen van militaire experts, die onbeheerde koffers opbliezen. Want je weet het maar nooit! We zijn intussen "gewend" aan die regelmatige ontruimingen, waarbij om het station duizenden mensen moeten wachten op "sein veilig". IS nam het terroriseren over van "de palestijnen": nu moeten we aan hun streken wennen.
En er zijn honderden IS-ers die in La France zijn geboren...
    
BOMAANSLAG IN SAINT CHARLES 1983
Marseille, -de 2e stad van Frankrijk, met 860.000 inwoners-, heeft al vele jaren last van een echte drugsmaffia. Die zich concentreert in de noordelijke wijken, waar al decennia vele kans-arme, werkelozen en laagverdienende wonen. Het is te vergelijken met de banlieue's van Parijs: hun wortels zijn meestal "magrhebien" en vele zijn moslim.

DE CLANS VAN MARSEILLE
ROOD IS LINK


Van die maffia-praktijken merken we in de centralere stadsdelen weinig: wij "doen het daar" met wat zakkenrollers, autodieven en sieradenjatters. 
 
Tussen 2012 en 2016 werden er 81 moorden in drugskringen geregistreerd. Zo'n 25 per jaar: wat doet denken aan Amsterdamse cijfers. Bescheiden cijfers als je ze met
amerikaanse subburbs  vergelijkt.
 
AFREKENING IN MAFFIA-MILIEU

HISTORISCHE % VERDELING: NIET OMGEREKEND PER INWONER. Zie ook LUXE en LOWCOST DRUGS 
In een (vroegere) rol als "radio -L1-correspondent uit Marseille" (een limburgse zender) telde ik ooit de drugsmaf-fia-doden in Amsterdam en Marseille. En stelde vast dat Marseille gunstig afstak. Wat geheel tegen "het algemene verwachtingsbeeld" in ging!  Marseille heeft nog altijd last van een stevig (Corsicaans/italiaans) maffiaverleden dat bloeide in het centrum in de 30-er jaren. Het maffiakwartier (bij de Vieux Port), werd in 1943,-met vele andere huizen-, opgeblazen. Door de woedende duitse bezetter, als represaille voor de vele duitse soldaten die (vaak beneveld) jammerlijk in de Vieux Port verdronken..  zij maakten met EEN klapper een einde aan de echte maffia hier.. Helaas bleven reputatie en beruchte verhalen, tot op vandaag bestaan. 
De meeste drugsmaffiadoden zijn het gevolg van arrestaties van drugstoppers door de politie. Als zij verdwijnen in de petoet (of naar het kerkhof), veroorzaakt dat onmiddellijk een bloedige opvolgingsstrijd in eigen kring. Zo werd het aantal drugsdoden tot een prima meting van het succes van de politie... Wie had dat gedacht?
DJIHADI STATISTIEKEN
D
Bijschrift toevoegen
Maar, er ver-trokken van hier ook slechts 7 djihadi’s naar Irak+Syrië! Terwijl het aantal noord-afrikanen (vaak moslim) hier rond de 350.000 ligt. Marseille is een echte mix met: 80.000 joden, 80.000 Armeniërs (christenen), 80.000 commoriëns (zachte moslims), 350.000 Magrhe-biens (deels moslim) en "de rest" (ca 260.000), ook "divers" maar met veel provencalen. Waarvan ook de helft ooit uit Italië en Corsica kwam. Een bepaald zeer "onfranse stad" dus: maar dat is Parijs ook als je het totaal beziet. Het koloniale tijdperk drukte ook hier zijn stempel op de groep.  
Immers: vele zijn nazaten van de duizenden gastarbeiders die uit Algerije (en buurlanden + W-Afrika) kwamen, om in de havens en industrie te werken. Frankrijk had er ooit vele nodig uit zijn "Departementen in Algerije". Dat formeel geen kolonie was, maar een stuk Afrika "ingelijfd" door Frankrijk. Tot 1962, maar goed 50 jaar geleden dus. Algerije was de laatste europese kolonie.. 
We spreken dus over een groep, die minstens 150 jaar (=6 generaties) hier woont, waarvan de voorouders kwamen om te werken vanwege tekort aan handen. Ongeschoolde, goedkope handen natuurlijk.

MOSLIMS IN FRANKRIJK
Hier kwamen de laatste decennia nog de nodige West-Afrikanen bij: uit Ivoorkust, Senegal, Mali, Niger en recenter ook de nodige Subsahara-Afrikanen.
Plus turken en mensen uit het MO (Syrië, etc.).
Marseille is etnisch en qua kleur een soort van "staalkaart", en toont hoe W-Europa
 gaat worden in de 21e eeuw.

Omdat de drugsaanvoer naar Europa grotendeels via Afrika verloopt, is het "logisch" dat Marseille (met veel mensen uit de afrikaans drugsdoorvoerlanden), in deze branche groot werd. U moet ook even weten, dat veel noord-europese drugs via Marseille komen. Vaak in containers en naar Rotterdam. Nederland is een interessant drugsafzetgebied voor "Marseille"! 
 
Terug nu naar het radicale moslimdeel. Hier staan ook maar een dozijn (!) personen geregistreerd met een “fiche S”
(= verdacht uit radicaal oogpunt). Vanuit Nice gingen meer dan 100 djihad-strijders vechten bij IS, uit Trappes ca 70 en uit Lunel ook zo’n 20.
ONTWIKKELING VAN EEN HALVE EEUW
MOSKEEËN IN MARSEILLE




S VAN SURETË: CA 10.000 "VERDACHTE RADICALE"


Er waren in maart 2017 ca 1400 djihadi’s uit Frankrijk vertrokken; waarvan 10% uit de Alpes Maritimes kwam (=oostelijk van Marseille).

TOTAAL STATISTIEK DJIHADIS

ROUTES NAAR DE DJIHAD
Marseille leverde daaraan dus extreem weinig  perso-nen: een opmerkelijke situatie! Mede daarom (denkt men), dat Marseille nog geen enkele terroristische aanval te verduren kreeg..  Dat we hier vele moslims hebben is dus niet de verklaring. Immers, in het MO en in Afrika blazen de radicale moslims vooral vele "moslim-broeders" op.

VOLLE GEVANGENIS LES BAUMETTES 
OVERVOL: DUS MATRAS OP DE GROND




Ons gevang Les Baumettes zit dus overvol met: drugsdelin-quenten en niet met radicale djihadis! En vele slapen op een  matras op de vloer.. Niet uitzonderlijk in de overvolle franse gevangenissen.

Natuurlijk zijn er vele verklaringen voor deze exceptie. De belangrijkste is dat er hier, -ook in de drugswijken-, toch een soort van “dorpse sociale/religieuze controle” bestaat. Men kent elkaar goed in deze "oude gemeenschap", zeker ook door de moskeeën en hun personeel. Dat zou het religieus extremisme afremmen, zegt men. Als je uit ervaring de grote  invloed kent uit de tijd van het "Rijke Roomse leven in Limburg", is duidelijk hoe intens de religie kan fungeren als "sociaal-cultureel bindmiddel". Al hield dat bij volwassenheid en verlaten van de geboortestreek, niet echt lang..  
RELIGIEUZE LECTUUR
HALA VLEESWAREN (net als Koosher)


Enkele bekende imams zijn eerder zakenlieden dan radicale djihadpredikers. Men zegt hier: ”Hun God is het geld”; die zijn dus prima geïntegreerd.. 

MOSLIMKLEDING
MEKKA-REIZEN


MAC HALLAL..
MOSLIMRADIOZENDER


In “Noord” geeft elk drugsverkooppunt werk aan 25 mensen.  Guetteurs (zij die op wacht staan) krijgen 70 euro per dag en zij die guetteurs in de gaten houden verdienen meer. De “coupeurs” verdienen 800 euro en de placeurs (die de stroom kopers leiden) krijgen 150 euro/dag. Er wordt hier zelfs al shit verkocht met “kleine extra-kado’s erbij”.
Dit brengt vele in het gevang en ook op het kerkhof, en ook minder in de moskee..  

BEKENDE ZAKELIJKE IMAM 
OVER DRUGSMAFFIA
NOG EEN ..




Deze business bezorgt vele een manier van leven die veruit te preferen valt boven djihadi zijn, in Syrië en elders. De politie vond tussen 2015 en 2017 voor 5 miljoen aan biljetten en rolde 58 dealergroepen op . Ook werd er voor 7 miljoen aan crimineel bezit geveild.  Maand-omzetten van 2 miljoen lukt best: dus 24 miljoen /jaar. Men geeft in de top tussen 50 a 80.000 euro per dag uit! Om en heen is een levendige handel: in wapens, kogelvrije vesten, communicatie-apparatuur, etc. En wat dacht u van de Porsche's, de peperdure Audi's en die Mercedes-en, daarmee toon je hier dat je geslaagd bent.  
En salafisten (stregere moslims) gaan hier ook in de fout, als ze een huis van de gemeente inpikken als moskee. Ze verbouwden voor tienduizenden euro's en onder de moskee-ramen wordt (ook) shit verkocht. Daarom werd er recent weer een gesloten.
De ene imam beschuldigt de andere ervan dat hij meer zakenman is dan imam. Want ze bezitten vele religieuze bibliotheken, halal snackbars,  reisburos (voor Mekkareizen),  visa’s voor Saoudi-Arabië etc. Een reisje naar Mekka kost je 5000 euro en de agence Keops maakte er 3 miljoen omzet mee.  Zo zijn vele werkzaam in een economie die óf quasi-religieus is óf gewoon drugscrmineel. Economisch van groot belang hier dan reizen naar de djihad. En regelmatig wordt ook een radicalisering van een jongere bij de politie gemeld, door zijn omgeving.
 
De oorzaken van de djihad worden in Marseille bestreden met mooie verdiensten in de criminele of de quasi-religieuze sector. En dit bewijst, dat djihadi’s vooral een beter bestaan zoeken, een positie en vooral erkenning. Men wil voor al "gewoon slagen in het leven”. Wat hier door een halve eeuw (!) werkeloosheid en discriminatie niet "gewoon lukt".  

DE MOSKEEËN VOORAL IN  NOORD
JEUX DE BOULES IS NIET HALAL



LEON DE MARSEILLE 25 MAART 2017 






DAMES APART...
TE KLEINE MOSKEE DUS DAN MAAR OP STRAAT





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten