Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 januari 2017

TWEET: DONALD I, EMPEROR IS IN CHARGE!



DE KEIZER  +  VROUW 3 EN HUN TELG


TWEET: DONALD I, EMPEROR, IS IN CHARGE.


TRUMP BEKIJKT ONS VANAF TOWER-HOOGTE 
 OUR MAD WORLD OF EMPERORS,
                                         TSARS AND SULTANS.    

 
INHOUD:
-DE BLOG
-STATISTIEK HUIDIGE WERELD
-OVER DE TWEE TRUMP-CLANS


Vele zien in de januari-conferentie van industriebobo’s in Davos, hún moderne “Orakel van Delphi”. Zeker in 2017: want Xi Linping kwam er (voor het eerst) zelf.

DE DAME VAN DELPHI
DE BIZZ-PROFETEN VAN DAVOS..


Andere stellen zich tevreden met het Orakeltje van Marseille, met zijn internationale wortels. Immers, de grieken stichtten  Marsalia (2600 voor JC) en nu blogt er een nederlandse retraité. Die via kranten/magazines, PC’s, Smart-phones en satellieten, breed rond tracht te kijken hoog boven de Mare Nostrum.
 
Met Trump, die op 20 januari gekroond werd, kregen orakels en profeten er een probleem bij. Zijn “twitterij” bleek zeer  effectief te zijn: zelfs Factcheck, Buzzfeed en andere leugenjagers konden er niet veel mee. Trump beconcurreert Wikileaks, en Assange spijt het nu, dat hij niet naar een Trumptower vluchtte (bijv. in Istanboel)!
De inauguratie-speech van Donald I sloeg in als een bom. Zijn: "Mý America first" deed denken aan "Deutschland über Alles". Het werd een felle aanklacht tegen zijn voorganger(s) én een afwijzing van 75 jaar Atlantische vriendschap. Zijn amerikaanse opponenten spraken van: "a dark vision and threats". T. spleet zijn land nog dieper..   

ORAKELEN IN DE ZON VAN MARSEILLE
Neem wat volgt, uit de pen van
dit orakeltje, dus maar met een handvol vlugzout….

 

 


2016 was hét jaar van bedreiging voor democratieën. Brexit, Renzi’s referendum en daarna Trump. 2017 wordt een link jaar, omdat Trump in de Pacific de grootste VS-dreiging (China), aanpakt. Hij wil “economisch equal play” afdwingen: via douanerechten en cancelen van (aziatische en andere..) verdragen.
GOVERNMENT "BY TWITTERING" 
 T. hindert de wereld nu al: buurland Mexico, Ford, Tyota en GM en het verre BMW kregen tikken. Het gebeurde “onder Obama” vóór T. aantrad. En middels brute maar zeer effectieve “twits”. De regels van WHO (wereldhandels-org. en VS is lid!) weerhielden T. niet. Ook lijkt hij niks bang van hun onafhankelijk scheidsgerecht en sancties..

Donalds grootouders, Fred en Elizabeth, verlieten einde 19e eeuw Duitsland, om hun American Dream te beleven, als immigranten.
TWEE FREDS EN DONALD 
TRUMP AUS KALLSTADT


Vader Fred liet in 1999 (94 jaar) 200 miljoen na: verdiend in OG in NY. Donald zat op (elite)school Wharton (School of Finance) en zijn vader werd zijn leermeester in OG. “Trump” werd een “wereldmerk” en Trump Inc. zou nu 4,3 miljard waard zijn.

ECHTE TRUMP-LOGIC: BLANKEN ZIJN GEEN VLUCHTELINGEN
Enkel de fiscus weet het, want Trump Inc. is geen beursfonds. Trump Inc: is in de VS, nr.520 qua waarde en nr. 2300 qua omzet. Een kleintje dus..

Donald T. (70) gaat Obama’s fouten herstellen: Obamacare weg, positieverlies VS in de Pacific (Philippijnen en Maleisië) en te ongelijk chinees spel. Zie ook: Trump’s “toenadering tot Taiwan” en het frustreren van de -een China-idee-. En de waarschuwing tegen chinese expansie (militarisering eilan-den Chinese Zee).
OLD FRIENDS...
PAS OP : DEZE FOTO IS FAKE! 




  

terugslaan met , een vrijhandelszone in Azië, economische blokkades (Silicon Valley) en discriminatie van VS-investeringen. Monetair: met devaluatie van de yuan en financieel: via het gigabezit aan amerikaans schuldpapier. En strategisch: via zijn "greep” op N-Korea..
 
China kan ook “de vijandige as van democraturen oppep-pen”. Poetin’s Rusland, Erdogan’s Turkije en het Iran van de molla’s (levert 30% olie aan China) en zie Duterte (Philipijnen).


OBAMA EN DE "FOUTE KWADE AS"?
DE ANTI-TRUMP AS?



China zal VS-partners in Azië aanpakken: Japan met zijn deflatie + industriële fricties en zijn defensie-uitbreiding. Z-Korea met zijn politieke en industriële schandalen en zie de Philippijnen en Maleisië, nieuwe vrienden van Peking.  

Maar de VS zijn vitaal en creatief, hebben grote attractie voor talenten en slimmeriken en bezitten sterke, rijke bedrijven. Al werd men kwetsbaarder door interne politieke tegen-stellingen. China moet voorzichtig zijn: het kan stabiliteit en ontwikkeling niet riskeren. Zie de ongelijkheid, de bevolkings-diversiteit en zijn mileu-vervuiling. En de wrijving tussen kapitalistische economie en afwezigheid van vrijheid.   

China en de VS zijn sterk interdependent: wat capriolen en directe confrontaties link maakt voor beide. Maar zij vechten om het wereldleiderschap, en passies kunnen verleiden tot incidenten.

HOT SPOTS IN DE CHINESE ZEE
De Pacific is al het hart van de 21e eeuw. Wat kennelijk geen “pacifisme” brengt. Besef ook: China neemt na 500 jaar zijn vroegere plek als de grootste economie in de wereld, weer in, met 25% van het wereld-BBP. Wat in 1970 nog magere 4% was! Daar moet de hele wereld en Trump nog wat aan wennen.

(Zie ook: Statistiek over de Huidige Wereld, infoblok).

Ach, denken vele die dit lezen: niks nieuws onder de zon. Het is niet voor het eerst dat nieuwe bezems anders vegen. Toch is er meer aan de hand en lijkt Trump te passen in een al begonnen trend. Zowel wat “stijl” betreft als qua “methoden en middelen”.
LANDJE PIK: IS VAN ALLE TIJDEN
Mijn blog: “Is landje pik terug?” dateert uit 2015. Die kwam er door Poetin, die de Krim met geweld “terug pakte”. Het westen was boos, maar pas na zijn militaire bemoeienis met Oost-Oekraïne liep hij econo-mische sancties van het westen op. Toch was hij al jaren bezig in Georgie en regio: wat weinig problemen gaf.

Waren de russen de trendsetters? Of was het de EU die met de VS samen Poetin na de Koude Oorlog een lesje wilden leren, toen zij “hun invloedssfeer” in het oosten uitbreidden.
Werd daarmee in Europa (samen met de atlantische vrienden) de kiem gelegd? Tijdens die euforische periode, na de EU-uitbreiding en de euro? Zette de EU en de VS dus “zelf die trend”? Begon het met “soft-power”, die door Poetin met “hard-power” werd beantwoordt?



ISRAËL EN PALESTINA










Maar nee: we hadden al 50 jaar “israëlische kolonisten” bezig gezien buiten Israël’s grenzen. Waartegen VN-resoluties niets uithaalden. Maar toen Saddam Koeweit binnenviel werd hij door de VS zwaar gestraft. China pakte de Spratley-eilanden ook, zonder er met de buren over te praten. De VS lieten het bij waarschuwen en een enkele militaire demo daar. 

Toen begon het BINNEN de EU te rommelen, met de immi-granten als aanleiding. Viktor Orban (Poetin bewonderaar) begon: hij organiseerde Visegrad.

POETINS OPERATIE-GEBIEDEN
De oostelijke EU-oppositie-groep met ook Polen, Tsje-chië en Slowakije. “Soft power” dus, ingezet tegen Brussel. Na die referenda over “Lissabon”, waarbij Frankrijk en Nederland “njet”  stemden, tot grote schrik van bijna alle politici. Men ontdekte toen de stevige interne volkse oppositie: die in de parlementen als PVV en FN al bestonden. En die samen een fractie zijn in het Europarlement. Ontevredenen die niet werden gehoord… Cameron wilde ze wél zien, gokte en kreeg enorme straf: … de Brexit won. Die gevolgd werd door een nederlands Oekraïne-referendum en dat van Renzi in Italië. Trump acht Brexit slim en beloofde het UK snel te helpen. Dat en meer zei hij, even voor zijn inauguratie, in een Times-Bild-interview!

Trump kreeg kritiek op zijn Poetin-sympathie en wilde niets horen over russische hackers. Die hem hielpen om te winnen, door Clinton te dwarsbomen.

JARED THE SMART GUY 
DE SPECIALITEIT VAN JARED


De pers vertelde ons dat schoonzoon Jared Kushner (+ een dame-spindokter) T.  wezen op "de grote softpower van het internet”. Waarin Poetin expert is: hij voert al jaren een (internet)-cyberwar.



Poetin twittert niet, Trump deste meer! Direct internetcontact met de kiezers, is dé vondst. Wilders en de jonge Le Pen’s weten het ook. Ook Obama was succesvol door internet bij beide verkiezingen breed te gebruiken. Trump bleek (met hulp van Jared, schoonzoon) de beste leerling van allemaal!

Drie verkiezingen in de EU in 2017, komen kort na deze “demonstratie van internet softpower”. Neemt Merkel al twitterles? Rutte twittert al, Macron c.s. (Fr.) ook, maar Fillon is er niet mee opgevallen. Poetin is al uit de startblokken: EU-landen organiseren zich en nemen tegen-maatregelen”. Facebook jaagt al op fake-news en vraagt alle gebruikers mee te helpen.
HIJ OOK AL? 
DUITSE FACEBOOK WATCHERS



In Duitsland werd het journalistencollectief Correctiv al door Facebook ingezet. Kunnen zij sites als Breitbart, die fake-news verspreiden en niets checken, echt aan? 

Wij ontdekken het nu allen: Het internet is dé cruciale factor 
bij democratische verkiezingen. Zie ook de arabische revoluties. De techno-vooruitgang wint, ook hier!
Omdat "oude" Trump (70 jaar) zijn jonge familie en adviseurs serieus nam, kan hij ons zelf tonen ”hoe je op vandaag politiek bedrijft”. Zijn "twit-advies" aan democraat Lewis (vriend Luther King, die inauguratie skipt), was venijnig: Klets niet, maar twitter over wat je DEED aan je problemen!

DAAROM WERD HET NU..... BILD! 

Drie dagen voor inauguratie showt Trump hoe onze verkiezingen er uit gaan zien. Zijn interview (Times en Bild) gaf nóg een extra-schok: Merkel "deed het fout met die (illegale!) vluchtelingen", Brexit is slim (de VS helpt het UK), andere EU-landen volgen met "exits" en Nato is "versleten".

!!!!!!!!!  TOEN OOK AL?
Zoveel "EU-haat van buiten" kenden we enkel van Poetin en Erdogan. In de Brexit-speech van May (2 dagen later) klonk ook het "Trump-effect".... Zij besloot uit de EU  de common market en het Europese Hof te stappen. Vrij verkeer van personen en goederen (tussen EU en UK) is binnen max. 2 jaar voorbij. 
Ook "vluchten naar UK" gaat dan via de douane: de droom van 4 Visegrad-landen..
Obama liet Chelsea Manning (oorlogs-klokkenluider met 35 jaar straf) op het nippertje vrij: gewetenswroeging of "Obama-care"?

De toon vanuit de VS, is voor "onze drie verkiezingen 2017", gezet. Trump lanceert vrijdag al zijn decreten. En de  rest wordt er straks "bij-getwittert"!  


Twee dagen na T.'s intro: franse linkse primaires (ronde 1). Aftrap voor de (eerste) europese (chaotische?) verkiezings-strijd?


WIE WORDT HET: NAAST MACRON EN MELENCHON?


FILLON BLEEF OVER OP RECHTS
 





U SNAPT HET: WEER FAKE! 











LEON DE MARSEILLE,
                 22 JANUARI 2017

1e ONTMOETING: GEEN FAKE! 
 

OPA SPREEKT: OOK GEEN FAKE



 --------------------------------------------

INFOBLOKKEN BIJ DE BLOG:  


LAST TWIT; DONALD I EMPEROR IS IN CHARGE


STATISTIEK VAN DE HUIDIGE WERELD
Wat statistiek voor 2017 e.v. : die ook laat zien dat China zijn economische positie uit de 16e eeuw terugpakte. En die toont hoe snel posities veranderden en verder zullen wijzigen. We moeten ons beeld aanpassen en rekening houden met een meer bescheiden positie. 

-1500: China staat op 25% (!) voor zijn deel in het wereld-BBP, W-Europa op 18% en India op 24. (VS 0,3%) 1970: China is nog maar 4%; W-Europa doet 25% en India 3% (VS 22%).  2015: China op 15%, W-E 20 en India 2,8 (VS 24 %).

-In 2060 zullen we zien: China 28%, W-E 13% en India 18% (VS: 17%). China is winnaar en met India samen is het duo goed voor 46% van het world-BBP.

-Qua militaire uitgaven (var. 2015 naar 2016):
China +132% (!), SA =101; India +43%; Rusland +40%. De minnen waren voor: VS -3,8%; Japan -12%, UK -14; Du -14; Frakr. -21 en Italië -412%.

-De vergrijzing (deel bevolking , 24 jaar in %): Afrika: 60% (!), LA + Caraib.: 43; Azie; 40%; Oceanië: 38, VS+Canada: 23 en Europa: 26%.

-Aantal geboorten (per 1000 inw, wereldgem.= 20).
Afrika 36, Centr. Amerika 20; Carab. 18; Azie: 18, Oceanië 18; Z-Amerika 17 en Europa 11.

-Octrooien (% 2004-2015+aantallen 2015): China +745% (1,1 miljoen); India +161% (46.000); Brazilie + 80 (30.000); VS +65% (589.000); Rusland +505 (45.000) en Europa + 29% (160.000).

-India explodeert qua bevolking (1950-2050: 1,7 miljard. China: 1,3; EU 0,515; VS 0,398; Nigeria:0,397 (!); Brazil.: 0,226;  Rusl. 0,136 en Japan 0,101.

-De religies (2010-2050 :
Christendom : 2,92 miljard ; Moslims : 2,76 milj.; Hindoes: 1,3; Boeddhisme: 0,49; volksrelig: 0,45; joden: 0,02 En andere: 0,06 en niet-gelovig 1,23 miljard. De islam id de grootste stijger met +1 miljard na de christenen met 0,75 miljard. De overigen blijven contant of zakken.   

Per 100 mensen in 2050: 34 christ., 31 moslims, 15 hindoes, 13 ongelovige, 5 boeddh., 5 volkse relig., 0,6 andere en 0,2 joden.

 

DE TWEE TRUMP-CLANS
INHOUD:
-DE ECHTE TRUMP-CLAN
-TRUMP VERZAMELT MILJXXNAIRS!
-BELANGENVERSTRENGELING IN ZICHT?
-WORDEN TRUMP EN POETIN VRIENDEN?

Zijn er twee clans Trump? Eigenlijk wel. De ene is die van Trump Inc. en de andere is de nieuwe federale regering van de VS. De eerste is “echte familie” en de tweede is “business-familie”. De eerste zetelt in de Trump Tower op drie etages in Louis IVX-stijl rococo en deed de voorbereidingen voor de verkiezing op etage 26 tot de dag van investituur. Melania blijft er wonen met zoon Barron en komt enkel in juni naar het Witte Huis.

Dat Witte Huis met zijn 132 kamers en 31 badkamers is nogal klein. De Red Room waar de diners zijn is al vol bij elf deelnemers. Maar Donald zal er toch heen gaan met dochter Ivanka en haar Jared. Want sinds John Adams in 1800 woont daar de VS-president, dus….

Natuurlijk is er ook het buitenverblijf nog: Mar-a-lago in Florida. De tegenhanger van  Reagan’s Santa Barbara huis en Kennedy’s Cape Cod.  

 
DE ECHTE TRUMP-CLAN
Grootvader F. Trump was een der laatste duitse immigranten die rijk werd in het westen; hij werd maar 39 jaar. Zijn zoon Fred wist als geen ander de subsidies van de New Deal te vinden en werd snel rijk van de in rode baksteen gebouwde huizen voor immigranten. Zijn firma Elizabeth Trump and Son werd door zijn moeder opgericht en toen hij schonk in 1976 elk kind 1 miljoen. Die kregen in 1999 met vier man (1 broer stierf vroeg) de resterende 200 miljoen. Donald werkte 5 jaar met vader Fred na het bezoeken van eliteschool Wharton School of Finance. Fred handelde in OG maar vooral in “eigen reputatie”. Hij was goed in het ombouwen van oud spul in giga-TOWERS die hij overal in NY (en elders) plantte. Hij schreef in 1987 L’Art du Deal die vooral in casino’s en golfs inzette. Het merk trump is zeer bekend van de Miss-verkiezingen en Donald huwde er drie van. Trump won lang niet altijd: men is altijd overvol met schuld geweest en 4 keer was het surseance. Daarom betaalde hij bijna niks aan belasting! Dus T. was vooral gewiekst met geld.. Omdat Trump niet op de beurs staat en omdat het zeer complex in elkaar steekt, is de waarde niet te schatten. 

T. deed alles samen met zijn clan en met name met de drie oudste: Doald Jr., Ivanka en  Eric. En Ivanka huwde Jared Kushner die een specialist is in “big data” exploiteren wat hij op de politiek toepaste. Daar ligt het geheim van zijn overwinning!

Jared deed ook in OG en zijn vader (waarvan hij het overnam) zat in de bak wegens tax-fraude. Jared heeft grote invloed op zijn schoonvader en zette hem ook aan Pence te kiezen. De andere, Chris Christie had zijn vader veroordeeld… Hij reisde samen met Ivanka met T. recent ook naar Japan en gaat met hem als zijn top-adviseur naar Washington. De zonen Donald Jr. en Eric gaan de verouderde Trump Inc. Runnen, die vooral op NY zette.

Waarde Trump Inc:
ca 4,3 miljard: comm. OG 1,4 en Woon OG 0,4 miljard. Deelname in OG ca 0,9 miljard en golf en club-OG 0,7. Licenties en merken nog 0,9 miljard. Ze moet nodig gelift worden wat in zijn sector (hotels, golfs wolkenkrabbers) niet zal meevallen. Ze is in weinig internationaal: 93% is VS-gericht waarvan 66% NY is. Ivanka ging in mode en juwelen en er zal meer differentiatie moeten komen. Trump Inc. Is dus een kleintje: plek 833 qua waarde en plek 1925 qua omzet, en met ca 170 entiteiten..Het risico op afzakken is niet denkbeeldig en meer financiering ligt niet lekker.. dus kan Donald “er buiten blijven”is een terechte vraag.

Let dus vooral op Jared Kushner en zijn epouse. Zij zijn de echte politieke sterren, die zeer modern spelen op de achtergrond.  

TRUMP VERZAMELT MILJXXNAIRS!
Nog voor zijn regering compleet was telde men al 4 schatrijken. Wilbur Ross, handel, heeft 2,7 miljard,  Betsy DeVos op Onderwijs is zelfs 4,8 miljard zwaar, Steven Mnuchin op Financiën is bescheiden 200 miljoen in gewicht en Jeff Sessions, justitie, weegt 7 miljoen op de bank. Ze zijn alle politiek onbeschreven bladzijden, dus is er best cabaret te verwachten. Zeker als ene Trump, non-politicus en 5 miljard (?) zwaar, hen voorgaat. De nieuwe elite: “niet intello maar wel met meer poen”, neemt het nu over. Wilde de afzakkende middenklasse dat? We gaan het zien. 

BELANGENVERSTRENGELING IN ZICHT?
De wet verbiedt de VS-president niet om “private activiteit en publieke” tegelijk uit te oefenen. Maar verbiedt wel dat “een gekozene privé geld verdient via zijn publieke functie”. Daarom zagen we T.’s advocate 20 minuten op zijn eerste persconferentie om uit te leggen hoe “de zaken zijn gesplitst”. Maar ook omdat T. zijn belastingaangifte bleef weigeren weten we niet waar zijn geld vandaan komt. T. is “baas” van ca 144 bedrijven maar soms voor 100% en andere keren gaf hij slechts het recht af om het “merk Trump” te voeren.  Niemand wet zeker of T. wel echt miljardair is!

T. koos dus niet voor de z.g. Blind Trust waarbij trustees overnemen en zelfs de oude eigenaar over niets informeren. Dat leek hem kennelijk te ver gaan. T. vertrouwde het management van Trump Inc toe aan zijn drie oudste kids, die daar al managers zijn nu.

En het eerste incident is er al… Het Hotel Four seasons in Washington was contractueel de plek waar de koeweitse diplomaten in de VS hun nationale feestdag vierden. Personen uit Trum Inc. Hadden contact met de ambassadeur van Koewit en boden aan om dat feestje in de toekomst te doen in het Trump hotel dichtbij het Witte Huis. En dat werd op 8 november al geregeld. Dit hotel is eigendom van een overheidsorganisatie maar daarvan mag Trump de directeur benoemen… En elk conflict met de vakbonden zal door nog een andere overheidsorganisatie worden waarvan T. ook de directeur benoemt. En het lease-contract van het gebouw zegt dat “geen enkele verkozene van de VS-regering mag er iets aan verdienen"… Dit is het enige voorbeeld dat nu bekend is uit het woud aan belangen in meer dan 140 bedrijven waarin T. een rol speelt.
T. spreekt regelmatig en na zijn verkiezing “business” met zakenrelaties. En zowel zijn kinderen als de aangetrouwde Jared waren volop gemengd in zijn campagne. Dat zagen ze in Washington nog nooit eerder..

WORDEN TRUMP EN POETIN VRIENDEN?
“Nee, nooit” zei de nieuwe Secretary of State (ex-Exxon) toen hij werd ondervraagd na zijn benoeming door de senaat. En dat gebeurde ook niet tussen Bush sr en zijn russische collega Poetin in 2001 na een onderhoud. In 2007 op de veiligheidsconferentie in München deed Poetin alle toehoorders schrikken toen hij de VS  agressief noemde. Idem in 2009 over Oekraïne en dat duurde voort en bracht ook Poetin aan de macht in 2012. De tegenstelling Rusland en VS houdt Poetin nu nog in het zadel.. En van dat initiatief van Gorbatsschef (85 jaar) en Bush sr. (92 jaar) hoorden we na hun plan in 2016 ook niets meer. Trump suggereert een ommekeer nu maar op basis waarvan?  Zie de ruzie over die inmenging in de amerikaanse verkiezingen via hacking! Waarvan Trump nu zei dat “de democraten dat zelf schuld waren omdat hun beveiliging niet deugde”. Want Trump vertrouwt de amerikaanse inlichtingendiensten niet en wilde hen zo in hun hemd zetten. Tot grote schrik van de republikeinse afgevaardigden die deze diensten ook inzetten om de “trump kandidaten te screenen”. En als Trump er is heeft P{oetin zijn zin en zal dan zonder aarzelen ook Trump aanpakken. Want ze willen hun wereldrol blijven spelen zoals in Syrië nu.  En Poetin heeft een “bedreigende VS nodig” om in het zadel te blijven. Ook om de nare toestand van de russische economie te verhullen en om zijn territoriale fratsen in Oost-Europa te verdedigen. De VS moeten dus “slecht blijven” ook onder Trump.

Frankrijk organiseerde op 15 januari een vredesconferentie over het MO m.n. bij het palestijnse-israëlische conflict. Als het niet een pesterijtje moet blijven aan Trump’s adres moet er een EU-vervolg na komen. Zonder dat zal de EU in het MO uitgsloten blijven ook na IS. Men moet er zich mee gaan bemoeien en men zal ook over (en met?) Assad moeten praten. De EU moet ook niet Trump tot enige vriend van Israel laten worden zeker niet nu er ook die as Turkije-Rusland-Iran kwam. Iran en Turkije hebben er ook iets mee van doen: zie hun historie. En nu zien we ze als een theocratie en een democratuur verder gaan. Israel is in het MO de enige echte democratie nog en zonder EU kan men straks niets tegen een chaos daar doen. Die chaos zal ook de EU raken. De VN alleen komt er niet en hun acties moeten niet vooral op anti-israel gevoelens gebaseerd blijven. De vrachtauto aanval  in Israel toont dat hun vijanden op de onze lijken. De parijse conferentie moet een stap zijn naar een andere EU-houding in het MO. Zei Barbier van L’Express in jan. 2017).       
 
LEON DE MARSEILLE, 21 JANUARI 2017
 

1 opmerking: