Totaal aantal pageviews

donderdag 9 april 2015

LA FRANCE VECHT OVERAL TEGEN DE RADICALE ISLAM



        ONRUST OVER DE ISLAM  IN FRANKRIJK

FANATISME, RADICALISME EN RELIGIEUS  FASCISME TONEN AGRESSIEVE KANKERS IN DE FRANSE SAMEN-LEVING.

DOOR DE AANSLAGEN  REALISEERT MEN ZICH BETER  DAT HET LAND OP VELE PLEKKEN MET DIE RADICALEN VECHT. -RUIM 8000 MAN  IN AFRIKA EN HET MO, EN NOG 8000 MAN WAKEN IN DE MILITAIRE GARNIZOENEN IN DE VROE-GERE KOLONIËN..

-FRANSE STRATEN, SCHOLEN EN GEBEDSPLAATSEN WOR-DEN BEWAAKT  DOOR 11.000 SOLDATEN. 
-VOOR SCHOLEN, GEVANGENISSEN EN "QUARTIERS  DIFFI-CILES" WRD DE POLITIEK HERZIEN..
-ER KWAMEN NIEUWE "AFLUISTERWETTEN" EN OOK 2500 MAN  EXTRA VOOR DE "(GEHEIME)  DIENSTEN"..

FRANKRIJK GAAT BEWUST VOOROP IN DE EU.  VANWEGE ZIJN BELANGEN IN MO EN AFRIKA, EN  DIE GROTE  GROEP MOSLIMS IN EIGEN LAND. EEN TOENEMEND AAN-TAL BESLUIT  ZIJN LEVEN RADICAAL TE VERANDEREN.
ER WAS EEN VERDUBBELING VAN HET  AAN-TAL "RELIGIEUZE INCIDENTEN"  IN ENKELE MAANDEN.

ZO'N 20.000 TERRORISTEN VECHTEN NU BIJ IS; HUN AANTAL STIJGT SNEL OOK UIT EUROPA.
IS VERLOOR 75% VAN DE INKOMSTEN DOOR VERLIES  VAN  OLIE-INSTALLATIES. HET ZORGEN VOOR DE 8 MIL-JOEN INWONERS VAN HET KALIFAAT IS NU LASTIG.
MAAR VERLOREN ZIJN ZE ZEKER NIET.

 
VEROVERING VAN CHRISTELIJK JERUZALEM DOOR DE MOSLIMS

 
 
JAPANSE HELDEN:  VOOR KEIZER = GOD EN PARADIJS

 
 
INHOUD:

Weinig leestijd of -zin?   Lees 1,2 en dan 8.

Zin in lezen?  Vul aan uit 3 t/m 7.

 
1.RADICALISME IN HET VERLEDEN 

2.ONRUST OVER DE ISLAM VAN FRANKRIJK

3.MEER INCIDENTEN TEGEN MOSLIMS .

4.REACTIES BUITEN FRANKRIJK: SARRAZIN (Du) EN CALDWELL (VS).

5.ZIJN TERRORISTEN “RELIGIEUZE GEKKEN”?

6.WAT ZIT IN HET HOOFD VAN EEN DJIHADIST?

7.IN DE COULISSEN VAN HET IS-KALIFAAT

8.ENKELE CONCLUSIES..
 
 
 
RADICALISME IN HET VERLEDEN
Zie twee illustraties uit onze recente geschiedenis..
 
 "Kamikaze" is japans en betekent "sterke wind die de goden wensten”. De eerst groep van Japanse  zelfmoordpiloten en zeelieden heette "Shinpu", dat bestaat uit de woorden "god en wind". De japanners omschreven kamikaze als:  “de vrijwillige dood op bevel, veroorzaakt door een fysieke schok”.

Vóór keizer Hirohito zich overgaf in 1945, waren er 3800 kamikazes in vliegtuigen met 250 kilo bommen en in mini-duikbootjes met explosieven omgekomen. Zij richtten in het Amerikaanse leger grote ravages aan..  De jonge kamikazes moesten een testament opstellen dat in de Marineschool werd geëxposeerd en dat ook nauwkeurig werd gecensureerd..  Dus hebbn de meeste er van een hoog nationalistisch gehalte. Enkele lijken aan de censuur te zijn ontsnapt: hun tekst wijkt af. Zoals: “Ik heb niets meer nodig. Elke troost en elke aanmoediging maken me enkel nog woedend. Of het nu lange oorlogsrede’s zijn of bedriegelijke redeneringen. Wat zie ik om me heen toch een mistroostige bende van een grauwe middelmaat”..  Of deze: “Ik strijd echt niet voor de nationale Marine. Ik leef en sterf voor mijn vaderland en om redenen van eigen trots”.
VOOR DE HELDENDOOD
 
Zie enkele indrukwekkende teksten van  rebellen en kritiekasters van de eigen wereld. Vele waren studenten letterkunde en filosofie, of rechten-studenten, danwel ingenieurs en wetenschappers.
In Japan verschenen recent weer enkele publicaties onder de titel: “Mooie verhalen uit het leger”. Opgedragen aan de soldaten die na 1941 “hun bewijs van goed gedrag” verkregen. Omdat ze de zelfmoord verkozen boven overgave en zich opofferden voor de “negen goden”. Dat waren de eerste negen zelfmoordmatrozen, die in Pearl Harbor een groot vliegdekschip deden zinken. Met hun mini-duikboten vol springstof..
ONTHOOFDING OP Z'N JAPANS
De vice-admiraal Onishi schreef over hen: “Nu al geheel vervulde levens. Morgen verwaaid in de vele winden. Dit is de bloem van hun leven”.  Ook hij pleegde zelfmoord in augustus 1945, nadat de slag bij Midway was verloren door de japanners..
(Uit het boek: Kamikazes van Constance Sereni)


Hénin, een franse ex-gegijzelde,  beschrijft in zijn boek hoe Syrië, na de val van Saddam, radicalen in het land toeliet. Experts spraken toen van "de autoweg van de djihad”. Nu is dat de grens, tot waar IS in Syrië de baas is geworden..  Ene jonge imam uit Aleppo (Abou Qaaqaa) organiseerde deze intocht. Om zich voor te bereiden op de tegenaanval op de VS: vanwege Irak. Hij bleek later dubbelspion van de VS te zijn die vele radicalo’s opspoorde..
INTERNET MAGAZINE IS: DABIQ
Dit boek toont dat “de radicalisering van de westerse djihadi’s sa-men gaat met de laksheid van westerse landen, die niets on-dernamen tegen de onderdrukkende dicta-tors”… Hij onderstreept ook, dat IS het grote con-flict wil en dat opzoekt. Men wil niets liever dan militaire interventies op het "eigen" gebied provoceren. Zodat men direct tegen de grote Amerikaanse/westerse satan kan vechten op "eigen heilige grond" ..

De profetie van ene Abou Haraira (een zg hadith), over het plaatsje Dabiq (bij de turkse grens ten N van Aleppo), is onthullend en luidt: “Het uur des oordeels zal komen, nadat de roums (de byzantijnen = de christenen uit zijn tijd) hun tenten opslaan bij Dabiq. Dan zal het beste leger ter wereld uit Medina hun aanvallen. Als we tegenover elkaar staat zullen de roums discussiëren en zeggen: “We vechten alleen tegen hen die de onze gevangen namen”… Maar, de moslims zeiden: “We zullen de onze nooit met die roums alleen laten”.. 
En dan: “Een derde van de onze zullen omkomen en een derde van zal later Constantinopel veroveren. Tijdens het verdelen van de buit, zal een demon opstaan en roepen:  De anti-christ is u gevolgd tot in uw eigen huizen. Jezus de zoon van Maria zal afdalen uit de hemel en in gebed voorgaan. Als de demon, -de vijand van God-, deze ziet zal hij smelten als zout, dat in water valt". 

IS TEGEN DE REST.....NIKS BESCHEIDEN...
En nog deze profetie: “De vlam is aangestoken in Irak en zal groter worden als Allah dat wil en zal de legers van de kruisvaarders vernietigen in Dabiq”.
 
Veel diihadi’s denken hierom  dat het Einde der Tijden dus zal plaats vinden in of nabij Dabiq. Dat is hun Armageddon, hun Apocalyps..  Daarom heet het IS-internet-magazine (in het engels en zeer druk bezocht!) ook:  Dabiq…

EN "WIJ" VERLOREN AL EERDER...
Het onthoofden van de Amerikaan Peter Kassig is ook bij Dabiq gebeurd. Daarmee werd weer duidelijk dat de djihadi’s niets liever willen dan het gevecht direct aangaan en in deze streek..
 
Het doet u wat glimlachen? Wel dan onderschat u de kracht van deze profetieën..   Kijk dus niet weg: de gelovigen zijn in het westen geboren en zaten ook op "onze scholen".
(Uit het boek Jihad Academy van Nicolas Hénin, ex-IS gijzelaar).

HEROVERING JERUZALEM DOOR.....DE  KRUISVAARDERS
 
Na de aanslagen in Parijs en wat volgde, was er veel ontreddering , een intensieve discussie in de media en er volgden de nodige incidenten. Dit gebeuren heeft het politieke klimaat in La France en elders aardig op de kop gezet.. Sommigen hoopten zelfs dat dit een “nieuwe nationale eenheid zou brengen”! Wat de meeste intussen al weer betwijfelen!

 Maar in het denken over integratie, radicale moslims en de “laïcité” is toch iets essentieels aan het gebeuren. De oplaaiende haat tegen “arabes” en/of moslims, maar ook tegen de joden is ook opvallend: men spreekt over “een ruime verdubbeling van incidenten”, nu al..
 
DE MOSKEE VAN JERUZALEM
De wet verbiedt in Frankrijk regis-tratie van je geloof. Een onderzoek van Ined kwam tot de conclusie dat er ca 2,1 miljoen praktiserende moslims” in La France zouden zijn.  Het ministerie spreekt van ca 5 miljoen moslims waarvan 33% verklaart praktiserend te zijn. Wat de Ined-studie bevestigt. Daarmee is Frankrijk in de EU het land met de meeste moslims in Europa. Maar het blijft een minderheid van… 5 op de 65 miljoen (< 4% ; iets meer dan in andere EU-landen).

Nu, na die aanslagen en incidenten, zeggen mensen in Frankrijk, dat je de problemen niet enkel kunt oplossen door  veel militairen in te zetten. Want zei ooit Hannah Arendt: “ Het kwaad nestelt zich, in de leegte van de gedachten”.

Premier Valls sprak, -refererend aan die ghetto-achtige banlieu’s-, zelfs over “apartheid”! Wat hem op veel boze woorden en onbegrip kwam te staan. Ook werd er weer gesproken over dat verdwenen rapport van de Commissie Gallois over “Discriminatie in Frankrijk”. Waarin zelfs voorstellen stonden over  het invoeren van “anonieme CV’s” bij sollicitaties!
De leider van Ennadah (de moslimpartij van Tunesië), die nu meeregeert, waar nu geloofsvrijheid wettelijk geregeld is , de islam als belangrijke religie geldt, maar de charia geen basis voor het recht werd. Hij veroordeelt IS uitdrukkelijk en noemt hen "een minderheid die de islam beschadigt". Die vooral andere moslims doodt nu. Hij stelt ook dat de tunesische en de franse radicalen uit de arme wijken komen; waar opleiding en geld ontbreken. Aldus Ghannouchi na de aanslag in Tunis.

 
Dit alles was aanleiding voor deze verkenning. Waarin bij elkaar werd gezet, wat relevant lijkt, voor “nu en morgen in La France”. Zie wat er stond in de franse media en wat  buitenlandse. En lees, hoe de blogger daar naar keek..    

 
 


EERDER (RELIGIEUS) TERRORISME  IN ENKELE BEELDEN

 
DE BEELDENSTORM IN DE NEDERLANDEN
FRANSE PROTESTANTEN VLUCHTTEN..

 





 ANTI-TERREUR: NEDERLAND HAD DE MOLUKKERS
 



ALDO MORO GIJZELAAR RODE BRIGADES
SLACHTOFFER RODE BRIGADES ITALIË 

  
 

RELIGIE EN STAAT?

NU: DE BEURT AAN FRANKRIJK


 
DE MOSKEE VAN POITIERS


INT. SOLIDARITEIT PARIJS 2015
PARIJS JAN. 2015










ONRUST OVER DE ISLAM VAN FRANKRIJK

Op de ferry Carthago van Marseille naar Tunis, riep de kapitein het nieuws om over de aanslag op Charlie… En hoorde vol schrik applaus en bewondering bij vele passagiers. Hij meldde dit meteen aan de franse autoriteiten..  Hetzelfde gebeurde in franse scholen waar een lerares engels haar “minuut stilte” niet kon realiseren. En moest aanhoren dat sommige “die aanvallers best moedig vonden”!  En dat van een 14-jarige… Het daarna organiseren van een “republikeins debat” lukte ook niet in die klas; dus gaf de lerares het maar op.

De minister van Onderwijs, zelf met marokkaanse wortels, wilde een paar weken later een actie op alle scholen ondernemen.. Wat niet gaat meevallen. De jeugd verheerlijkt nogal eens geweld en aanslagen: alsof het een videogame is..

Dit alles werd een ernstige waarschuwing aan de regering: te lang werden de ghetto’s weggepraat met plannen en programma’s. Natuurlijk gaat het deels ook dat bekende “kont tegen de krib-gedoe” van jeugdige “opstandige pubers”!

SOLDATEN NAAR HET FRONT WOI
 Wie moet er nu ook niet denken aan het rapport Gallois van 2012? Over discriminatie dus : wat zeer schokkende zaken onthulde?

En ook aan ruim dertig jaren hoge werkeloosheid: boven 8% gemiddeld en veruit de hoogste in de EU al jaren lang. Met een jeugd-ww nivo van 12-15%...; dat in de banlieu’s tot boven de 40% kwam? In families waar nu al drie generaties niemand werkte! Tenminste als je drugshandel, inbraken en auto-diefstal  niet ook “werken” noemt… Zoiets gaat op een dag ontploffen, en die dag nadert nu kennelijk..

 
MEER INCIDENTEN TEGEN MOSLIMS .
Ze lijken nu dé zondebokken te zijn geworden. Het aantal racistische acties tegen hen wordt nu meer en meer. Overal maar zeker ook  in Frankrijk: in enkele maanden steeg het aantal incidenten met meer dan 100%! Enkele voorbeelden:

Een dochter loopt door Parijs samen met haar moeder (die draagt een hoofddoek). Dan klapt voor hun voeten een fles met water stuk, die uit een hoog raam werd gegooid. Ze zagen dat  raam nog net dicht gaan…  Beide waren diep geschokt: keurige en hardwerkende moslims. De dochter liep ook mee in het protestdefilé in Parijs tegen het geweld!

Op maandag 12 januari telde de Raad voor de Islam in Frankrijk al 50 incidenten tegen moslims… En ze weten ook dat vele niets durfden te melden. Half februari stond de incidenten-teller al op 150 en liep rood aan..

Elke morgen ontdekt men varkenskoppen aan moskeedeuren, brandstichtingen en zelfs explosie in moslimrestaurants. Vaak worden deze daden niet opgeëist.

DE RAF IN DUITSLAN
De grote Moskee van Poitiers was al, in 2012, een steen des aanstoots in deze stad. Waar in 732 Karel Martel de aanvallende arabieren had gestopt. De dag na de aanslag op Charlie stond er op de moskee-muur: “Mort aux arabes”. De opgepakte dader excuseerde zich: hij had in een opwelling gehandeld. Twee dagen later was er een brandaanslag in de gebedszaal van deze moskee...

KRUISTOCHTEN LANG GELEDEN..











In Bastia (Corsica) werden pamfletten onder ruitenwissers geplaatst met de tekst: “Islamafobie is geen misdrijf, maar een opinie. Het is gewoon legitiem wantrouwen…”.

Een student van tunesische komaf kreeg een pak slaag, toen hij uit een kebabtent kwam. Vier mannen met bivakmutsen gingen daar toe over. Hij kon wegkomen voor ze dat zouden doen wat ze hem toeriepen: “Alle moslims worden afgeslacht..”. Nu is hij bang van zijn landgenoten, ook al willen die nu ook “de racisten aanpakken”! Drie moslimkids vonden in hun schoolklas teksten op hun zitplekken teksten als: “Sales arabes” en “moordenaars”.

De president van de  Liga voor de Mensenrechten schrikt ook over de teksten die “een te vergaand anti-racisme” wil stoppen… Het gaat van beide kanten veel te ver nu.
   
Denktank Pew (VS) publiceerde in 2014 een opiniestudie over de europeanen en hun gedachten over de moslims. Zo’n 64% van de fransen waren daar positief over hun moslims, en daarmee ver vóór op wat men in andere europese landen dacht... Is dat nu dus veranderd? 

De minister van Biza besloot liefst 10.000 militairen in te zetten om de religieuze plekken te beveiligen. Hij nam zo het zekere voor het onzekere… Dat is intussen ook in België en elders gebeurd. De aanslagen hadden dus de gezochte impact. Want de extremisten willen onze samenleving ontwrichten.. En ons bang maken..  
 
 
 


REACTIES BUITEN FRANKRIJK: SARRAZIN (BERLIJN) EN CALDWELL (VS).
Ex-bankier Sarrazin veroorzaakte eerder veel opschudding in Duitsland. Met zijn nogal confronterende boek over de mislukkende integratie. Hij is nu zeer onder de indruk van de reactie in Frankrijk op de aanslagen, maar vraagt zich af of ze echt bijdragen aan een oplossing.

HIJ MAAKT(E) VEEL LOS IN DUITSLAND

“Natuurlijk”, zegt hij,  “zo’n 95% der moslims zijn vreedzame mensen, daarover bestaat geen twijfel. Maar de religie is toch iets aparts. Daarin beslist ieder voor zichzelf wat hij wil en denkt. In de VS bestaan er minstens 500 sekten! Onder de vlag van de islam zijn er ook vele varianten: van gewone gelovigen tot geweldplegers. De laatste zijn geen ware moslims natuurlijk. Maar dat klinkt ook alsof je bedoelt: de nazi’s waren geen duitsers. We moeten de echte vraag niet willen ontlopen: de moslims zijn in Europa de immigranten, die zich het moeilijkst blijken bij het integreren. Op hun werk, op school, bij het leren van de taal, over de rol van de vrouw, etc.”.

In zijn boek: “Duitsland verdwijnt” (2010), luidde hij daarover de noodklok. Na de moord op Theo van Gogh in Nederland is, denkt hij, het moslimgeweld toegenomen. Nu zien we ook in het laatste boek van de franse auteur Houellebecq (Soumission) hetzelfde. Ook hij wil tonen  wat de te zwakke westerse democratieën niet zagen wat we nu bewezen zien. Eerder was er geen IS en waren er geen 7000 westerse djihadi’s in het MO. Waarvan er nu een op de 10 terugkomen naar Europa, hun geboorteland… Vele daarvan om ooit een aanslag te plegen.

De westerse landen dragen natuurlijk ook een verantwoordelijkheid voor die degradaties in het MO. Wij zouden niet Saddam en Khadaffi niet hebben moeten neerslaan en ons ook niet tegen Assad hebben moeten verzetten. We moeten ons daar niet mee bemoeien en hadden bij die militaire ingrepen veel beter moeten nadenken over de gevolgen. Weet u nog van die wanhopige Chirac die George Bush wilde tegenhouden met die “preventieve oorlog in Irak”? Omdat hij al wist, wat wij nu (12 jaar later!) in Irak zien gebeuren, met zijn “killing fields”... Bush snapt het nu nog niet.

Ook hebben onze regeringen te lang weggekeken van de mislukkende integratie. En ook de moslimgemeenschap had zich sterker moeten verzetten. Tegen die radicale beoefenaars van “hun geloof”. Die fundamentalisten, burka-adepten en oerconservatieven, die ook zich tussen de moskee-bezoekers bevonden.

Want wij zijn toch ook gehouden om de éigen geweldadige ultra-rechtsen etc. aan te pakken? De moslims moeten dus meer optreden in hun gemeenschappen en ook deze gevaarlijke radicalen aangeven bij  de autoriteiten!

En, de regeringen moeten nu ook de dingen bij hun naam noemen en optreden. Als schoolresultaten onvoldoende zijn, moet dat niet worden geëxcuseerd met: het zijn immigranten. We moeten ook asielzoekers beter controleren vóór we hen toe laten en ook beter kijken naar die immigrantenproblemen. Sinds Schengen komt men ook te gemakkelijk Europa binnen. Turkije laat ze naar een grieks eiland gaan en het is al gebeurd! Drie dagen later zijn ze al in Duitsland.

Het quotasysteem werkt ook niet: want iedereen wil naar Oostenrijk, Zweden, Nederland en Duitsland. En daarna volgt de hele familie. We zijn de controle nu geheel kwijt, omdat we de morele veroordeling vrezen! We willen dat maar begrijpen en doen helaas onvoldoende neutraal en realistisch. Waarom integreren die Arabieren cq moslims zo moeilijk in het westen? Dat is gewoon een belangrijke vraag!

Pegida in Duitsland: dat zijn er nu enkele tienduizenden: waaronder een minderheid aan extremisten. Maar pas op: 60% van de duitsers zijn het eens met veel van wat daar gezegd wordt!

Maar toch vreest hij nu nog: “Enkele maanden ná de aanslagen, zullen de krachten van de inertie weer de overhand krijgen..”. Thilo Sarazzin is geen optimist in deze…
 
EXPERT CALDWELL FT (VS)
Caldwell van de Financial Times zegt: Frankrijk is geen solide natie meer. Ze moet haar idee over de “franse laïcité” en het burgerschap” echt gaan herzien. Men moet hier nu dus wél durven te debatteren over godsdiensten en nu moet men ook aan het debat over die radicale islam in Frankrijk binnen de islamgemeenschap. Frankrijk heeft, -zonder het echt te willen-, nu een geheel van te verschillende gemeenschappen laten ontstaan. Er zijn groepen aanwezig binnen de grote Arabische/moslim immigrantengroep, die leven volgens totaal andere principes.

Zie de VS, waar je rustig religieus gekleed mag gaan in alles wat je maar wil. Maar waar je je echt niet seksistisch mag gedragen!

Een tijdschrift als Charlie Hebdo zou in de VS sterk botsen: op zijn strijdigheid met “het algemene fatsoen”. Frankrijk heeft zelf, ook veel historisch gebaseerde wetten, waarin de vrijheid van meningsuiting wordt beperkt… Zie nu ook de juridische dreiging van een aantal verenigingen tegen de franse filosoof Finkelkraut. Die volgens hun “foute dingen” zei, na de grote rellen van 2005. Zoiets hoort niet voor de rechter te komen, denkt Caldwell.

Dus de fransen moeten opnieuw vaststellen “wat ze nu eigenlijk samen willen zijn en wat niet”. Daarin is men in dit land de richting nu echt kwijt geraakt.

Caldwell besluit met: “ Het probleem is dus niet de islam “an sich”. Maar wel een fanatieke islam binnen een land, dat bepaald geen islamitische staat is”.


Dus: mooie woorden en gedachten zijn nu niet meer genoeg om deze echte oorlog te winnen. We waren wat teveel ingeslapen en dachten dat we onze waarden niet hoefden te verdedigen. Het relativisme ging te ver en wurgde ook het echte publieke debat.

Nu ontdekken we de zwakte van de fundaties van onze democratie en ook de weg die loopt van “Republiek naar Natie”. Laten we daarbij echter niet de wegen van de Verlichting vergeten…

Het betoog hierover droeg de titel: “Op naar een intellectuele en morele herbewapening”. Het werd in een Frans weekblad geplaatst door ene Sebastien Le Fol. En het is het lezen zeker waard, omdat het de wortels van het kwaad raakt!

 
 
ZIJN TERRORISTEN GEWOON “RELIGIEUZE GEKKEN”   (= Fous de Dieu)?

De franse auteur Gerald Bronner en andere, dachten geschrokken na. Ook hij zagen hoe kalm en weloverwogen die terroristen op hun video’s vertelden, wat ze deden en waarom. Dat deed denken aan Hannah Arendt. Die het ooit had over: “De banaliteit van het kwaad”. Waarmee ze bedoelde, dat dit kwaad helemaal niet zo weg is van elk van ons, mensen! Het is bepaald geen “plotselinge gekte”, waardoor iemand voor even “niet toerekeningsvatbaar” wordt. Het kwaad zit dieper en overal…

Herinner u ook “die massale uitwassen van het nazisme” rond WOII, die eerdere moorddadige terroristen van de RAF (In Duitsland) en de Rode Brigades in Italië. Zo’n 50 jaar geleden. Die hadden echt niets van doen met… de islam. 

GIJZENG RAF DUITSLAND 70-er jaren
RAF: VERMOORDE GIJZELAAR




 





Dus: hoe is het te verklaren, dat mensen al vaker tot deze manier van denken en doen kwamen? En natuurlijk kan geen enkele verklaring de daders zomaar vrijpleiten!

Vele denken nog dat het komt: omdat de daders arm en ellendig waren en/of nauwelijks ontwikkeld zijn. Maar studie van de leden van de RAF en de Rode Brigades toonde al veel eerder het tegendeel aan. Ook Atta, -de hoofddader van 9/11-, was een duitse architect, die promoveerde op “het rehabiliteren van historische wijken”..  Hetzelfde gold voor de daders van de bloedige aanslag in Londen. En voor de leider Caze van de beruchte Bende van Roubaix: die een bekeerling tot de islam was en… 5e jaars student medicijnen!

NEW YORK 9/11
 
Overigens zijn er ook, die wél uit die verpauperde milieu’s in Frankrijk stammen. Coulibaly en de broers Kouschi uit Parijs, zijn daar voorbeelden van.
 
Dus: zelfs een hoog niveau van opleiding, beschermt iemand niet zomaar tegen deze extreme radicalisering  van de geest. De basis van alles lijkt: een grote omvang van frustraties samen met een soort van “dodelijke argumentatie”. Ook een bepaalde manier van denken dus. Een diepe overtuiging, die sommigen van ons dus kunnen krijgen, na lang nadenken over “onze wereld”. Ook zij, die later weer afstand namen van hun djihadisme, bevestigden later, zo overtuigd te zijn geraakt.

Meestal is er sprake van “een zeer simplistische idee van de wereld”, op basis van een bepaalde (geo)politieke visie. En ook van een nogal mythologisch kijk op “de geschiedenis van de volken”.

Dit alles is nu overal op het Internet te vinden: voor hen die hun woede willen koelen, is dat  “gefundenes Fressen”. Ze ontdekken daar “een verklaring over hun situatie” en vinden er ook een rehabilitatie over de door hun begane fouten. Want vele waren eerder ook delinquenten.

 
Welke afschuwelijke visie op wereld leidt hier toe?

Die visie begrijpen, is goud waard. Immers dan pas kan men dit kwaad gericht bestrijden en verdere besmettingen voorkomen. En andere mensen bewaren voor een ontsporing, die hen stap voor stap wegvoert van menselijkheid en de gemeenschappelijke moraal.

Ook al lijkt dit alles ver weg van onze manier van denken: ook zij zijn een deel van de mensheid van vandaag. En: ze wonen nu onder ons...

(Mede naar: De extreme gedachten, Gerald Bronner, Denoël, 2009).

 

EEN KIJKJE IN HET HOOFD VAN EEN DJIHADIST
 
Sommige jonge moslims ontdekken nu hoe ze zich met geweld tegen het westerse land waarin ze wonen (en vaak zelfs geboren werden),  kunnen keren. Het is niet nodig om ergens een sekte te vinden. Want er bestaat nu een stroming in de islam, die het westen verrot acht. En die leert dat je enkel nog met geweld er tegen kunt strijden. Vele denken ook dat dit de echte, oorspronkelijke islam is… 

De bronnen voor hen zijn: het internet én groepen jonge moslims rond een moskee. Op het internet krioelt het van de documenten die hun “de heilige (uit)weg” kunnen wijzen. Het meeste is in frans en engels. Dat wordt steeds vaker door de politie in de gaten gehouden. Maar “indoctrinatie” is wettelijk gezien, geen misdrijf.. Gedachten zijn immers vrij?



GRAPJE...


NIEUWJAAR IN BANLIEU
BANLIEU PARIJS
 

 De meeste van deze jongeren zijn afgehaakt en economische uitgesloten. Ze zoeken dus een ander levensdoel. Wat vinden ze in het statuut van de “negatieve held”. Ze denken dat alle andere wegen voor hen zijn afgesloten. Dat ze niet in “de maatschappij” moeten slagen, maar in deelname aan de “erkende oorlog tegen het westen”. Voor hen is sociale integratie langs positieve weg onmogelijk geworden. Ze ontdekten een soort van negatieve erkenning, gebaseerd op hun angst en onzekerheid.



Nu moet de omgeving eindelijk “bang voor hun zijn” en hun “in het negatieve” waardering geven. Ze voelen zich: de sabel van de islam, die zich tegen haar vijanden verzet. Die alles “in de hel thuis horen”. En zijzelf zoeken het heil van hun paradijs. Als martelaren, die niet meer bang zijn voor de dood..

Een franse socioloog (Koshrokhavar) zegt: “De mens die zich slachtoffer voelt, zoekt niet langer de integratie langs positieve weg. Maar gaat voor een negatieve erkenning, die voortkomt uit angst en onlust.. Dan kies je voor de “winning option”: namelijk voor de dood, waarvoor dan ook geen angst meer bestaat”. Zie ook zijn boek: Radicalisation (Ehess).
 
SOUFISME KONING MAROKKO
 

SOUFI-LEIDER

DANSENDE SOUFI'S

 





 

IN DE COULISSEN VAN HET IS-KALIFAAT
 Loretta Napoleoni schrijft: “Dat kalifaat is voor moslims wat Israël was voor de zionistische joden”! Dat is gedurfd maar vele achten dat een rake typering.


OS MÜNCHEN PALESTIJNS TERRORISME



TERRORIST ARAFAT







Mensensmokkelaars zien die jongeren in Syrië aankomen, knielen en de aarde kussen, alsof ze arriveren op een plek die hun liever is dan de eigen familie. Zij zijn eindelijk daar waar God’s oordeel zal worden geveld!
 


DE DROOM VAN DE VRIJE MOLUKKEN
DE  "AMBONESE TREIN" BIJ BEILEN














THEO VAN GOGH NEDERLAND

Het nieuwe kalifaat, is voor ons enkel en stukje oude geschiedenis. Maar het is voor deze fanatieke moslims het einde van een diep onderwerping en vernedering die diepe wonden achterlieten in het kapotte zelfbeeld van deze moslims. Het is hun Utopia. Enkel joden in de diaspora begrijpen de kracht van deze opgeroepen emoties…

BANLIEU'S FRANKRIJK

Dat beeld is echter ook zorgvuldig neergezet. Via de uiterst sluwe propa-anda van Abu Bakr al-Baghdadi met zijn ge-oliede internetmachinerie. Hij begreep dat het nú oprichten van een kali-faat, -in het hart van het oude, dat na vele eeuwen (pas anderhalve eeuw geleden!) met dat ottomaanse rijk ten onder ging-, een uitzonderlijke kracht zou geven. Ook dat die I-Phone en het Internet met hun wereldwijde bereik de instrumenten bij uitstek waren… Om wereldwijde diepe bewondering en medeleven te veroorzaken, bij de moslims in de knel. En waardoor tegelijk een enorme angst en afkeer zouden oproepen in het westen. Ook toont het kalifaat langs deze weg zijn “andere gezicht”… Dat van een veilig en zorgzaam thuis, een heuse staat waar je dicht bij God bent en waar je jezelf ook veilig voelt en gewaardeerd.




VS 9/11
Voor ons doemde dat IS-kalifaat in 2014 uit het niet op. Maar wat een vergissing! De kiemen waren al jaren gezaaid door 9/11, de Amerikaanse aanval op Irak, het ophan-gen van Saddam, de on-macht om daarna aldaar een stabiel soennitisch regiem te installeren. En de benoeming van een sjiietische president Maliki, die de soennieten opnieuw vernederde.. Daarna ook nog die mislukte Arabische revoluties. In de optiek van een fanatieke moslim met historisch besef, was dit alles een volgende reeks van diepe vernederingen.




OM CENTRUM PARIJS
Het lijkt op een ware sekte met alle technieken van effectieve brainwashing die bij kinderen begint. Zo dwingt men blinde loyaliteit af bij gedreven strijders, die geweld leerden zien als een manier van leven. Kinderen roepen al: “ Wij zullen jullie doden, o ongelovigen. Als God het wil zullen w jullie afslachten”!
Dat zien ze op die video’s, christelijke kopten en westerlingen, yazedi’s en joden die wreed worden vermoord. En ook alle andere moslims die hún weg niet willen volgen..


IS wil via een wrede Apocalyps de komst van hun Messias afdwingen. Dat men nu, -na een eerste kalifaat gevolgd door een periode van despotische tirannen-, aan is gekomen in de geprofeteerde tweede kalifaatperiode. Die het inde der Tijden inluidt nu met een bloedige, massaal apocalyptische strijd tussen de troepen van de kalief en de ongelovigen… Ook de soennieten hebben nu hun Einde der Tijden en hun Messias. Zoals de gehate sjiieten nog de komst van hun Mahdi afwachten en hun eind der Tijden.

Dus moeten we ons geen illusies maken: men zaait angst en paniek nu, en lokt uit naar militair ingrijpen. Want zo ontstaat dat Eind der Tijden met een massale confrontatie russen de ware gelovigen en de ongelovigen. Zo veel mogelijk bloedvergieten is het doel… Wat Washington ook weerhoudt bij die discussie over “boots on the ground”..



ISLAMOFOBISME FR. 
 

En wij Europa zijn een vergrijsd, risi-co mijdend ge-heel. Dat post-christelijk weg-zakt geleid door zwakke politici. Dat is in de ogen van IS niet moeilijk te verslaan. En, ze kennen het goed omdat vele van hen er zijn geboren en opgegroeid. En er hun slechtste jaren kenden, geen werk kregen maar een uitkering. Als een “aalmoes” of afkoopsom.


PARIJS METRO..
Alle middelen zijn geoor-loofd: afspraken zijn er ook om te worden geschonden.

Het is een nieuw wreed facisme à la nazi’s en Hitler en Mussolini. Met zijn hysterie, massavervoering, wreedheid en “Fürher-verering”. Zijn SS, Hitlerjugend en ook die drive na de grote vernedering van Versailles gevolgd door die massale werkeloosheid en diepe armoede. Met zijn grenzeloze Jodenhaat, die rassenwaan en daarna hun “Endlösung” die we nu shoa noemen. Met die uitgekiende propaganda à la Goebbels, die heldenverering en dat doorvechten tot in de dood… Denk ook aan dat japanse fascisme met de Keizer als hun God, het westen als de grote vijand en de harakiri-piloten die zich op schepen stortten. En met hun wrede interneringskampen en ook die onthoofdingen.. Ze begonnen met Pearl Harbor en kwamen ook uit het niets leek het… We hebben hun na jaren gestild met twee atoombommen, nu 70 jaar geleden.


IS heeft al deze elementen in zich en tegen een fenomeen van deze soort moeten we nu strijden. Nu pas gaan overheden ook het internet inzetten voor contra-propaganda. Wordt er op de scholen opnieuw aandacht gegeven aan “onze tegenover andere waarden”… En wordt er ook weer ideologisch gedebatteerd op TV en elders, waar we mee klaar dachten te zijn. En nu blijkt niets minder waar. En wordt er ook in de moskeeën gekeken en worden nu ook de vredige moslims tot verzet en verweer opgeroepen…

Eindelijk komt er in het westen nu ook directe hulp aan de wanhopige ouders van verdwaalde jonge moslims, Die niets liever willen dan sterven voor hun nieuwe ideaal in dat nieuwe kalifaat. Dat ze nergens konden vinden in onze puur materiële wereld.. 
Ook binnen de islamwereld gaan er nu stemmen op voor een revolutie van de islam, en het wakker worden van hun geleerden. Want het verzet moet zeker ook van binnenuit de “goede islam” komen.
 
 


 

We moeten ons dus zelf “moreel herbewapenen” zoals er bij hert begin van de Koude Oorlog ook tegen dat communisme werd opgeroe-pen tot stellingname. Door onder meer ene Frank Buchman die tot in Europa weerklank vond. Vooral in de kringen van gelovige politici en industrieleiders.. Moral Rearmement, dat werd ook toen van ons gevraagd. Maar pas bij de val van de muur bijna een halve eeuw later gaf het “beest de geest”. 
MOSLIM RAAD FR. 


En nu zien we ook ene Poetin, die zich ook vernederd acht door “dat goddeloze westen”, met wapens, fanaten en aangedreven door haat zijn plek opeisen. Daarop vonden we nog geen echt antwoord.



ENKELE CONCRETE AANBEVELINGEN
Natuurlijk hoort bij deze impressie ook de enorme chaos die is ontstaan in de moslimwereld buiten. Waar nu iedere moslim lijkt te vechten met de andere… Gedurende een crisis zonder weerga in deze religie. Die te lang wachtte met een modernisering en daarom nu lijkt te ontploffen. Wij lijden ook onder deze ontploffing, omdat wij ons heel sterk bemoeiden met die onrustige moslimlanden. Vanwege de olie en het gas, vanwege de staat Israël (zeker ná “onze shoa”) en omdat wij er ook een flink stuk van de vroegere Koude Oorlog (Sovjets tegen westen) uitvochten. Dit begrijpen en erkennen is ook nodig omdat het nu ook verklaart waarom wij tot aan onze nek in deze enorme vechtpartij steken… Dat laten we hier voor later.
 

De tijd van gerichte actie,- ín Europa-, is echt aangebroken. Iedereen zag eindelijk beter wat er is gebeurd: ook tijdens de stilte voor de storm. Dit roept op tot minstens een vijftal (re)acties.

1.Niet langer de werkelijkheid ontkennen.
Er is een oorlog bij gekomen die lang gaat duren. Tegen de nieuwe vijand die radicale islam heet; ook een politieke ideologie dus. Die is ontstaan op het raakvlak van criminele activiteiten en religieus fanatisme.

2.Deze “oorlog” moet onze democratische waarden intact laten. Wij moeten niet alle fouten van de VS maken. En terecht komen in het wurgen van de democratie. Denk aan NSA, Guantanamo en het martelen. De antiterreur-diensten moeten worden versterkt en ook hun internationale coördinatie. De verlamming van justitie en politie moet stoppen en het gevangeniswezen moet worden herzien.

3.Voor veiligheid, defensie en justitie moeten meer middelen worden ingezet.

Inlichtingenwerk, cybercrime en defensie moeten meer middelen krijgen; de bezuinigingen dáár moeten op de rem.

4.De sociale politiek moet snel veranderen.
De mislukkingen op scholen, de (jeugd)delinkwentie, de radicalisering en discriminatie moeten worden aangepakt. En ook de onderliggende oorzaken: analfabetisme, ghetto-ïsering, massa-werkeloosheid moeten hoge prioriteit krijgen. De school moet om en ook tot plek van opvoeding in “onze waarden” worden.

5.De buitenlandse politiek moet ook deze nieuwe gevaarlijke politieke ideologie bestrijden.
Dus nu een europese veiligheids- en defensiepolitiek en ook een immigratiepolitiek. Een ferme aanpak van de staten die deze ideologie financierden: zoals de saoudi’s, Qatar en ook Turkije. En beter oppassen op de Moslimbroederschap. Zoals nu ook Egypte en Marokko zelf doen.
Een gemeenschappelijke anti-terrorisme strategie, ook samen met de russen..

Voor de fransen is dit ook hét signaal voor meer interne politieke eenheid. Ook wat de sociaal-economische hervormingen betreft. Frankrijk moet vanuit zijn traditie vooraan staan bij de verdediging van onze westerse vrijheid. Daar ligt nu een belangrijke rol voor Parijs..

Er is dus veel "militair en moreel werk aan de westerse winkel". Tegelijk vechten tegen IS én optuigen van een andere moraal en kijk op de wereld die er blijkt te zijn, is geen sinecure.
Dus ook : stoppen met graaien, profiteren en zaniken... Ook met dat vervloekte populistische haat zaaien dat echt niets oploste: in tegendeel! Wij zullen vooral aan ons zelf moeten werken en de juiste conclusies trekken uit wat we allemaal niet goed deden. We deden dat niet met opzet, maar door te denken dat alles nu vanzelf goed en mooi zou blijven. En dat we er niets geestelijks sterks meer bij nodig zouden hebben. Wat hebben we ons collectief enorm vergist...!
Maar te laat is het nu niet en nooit niet.



EEN VERWARRENDE ISLAM 
 
Leon de Marseille, 11 april 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten