Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 maart 2015

EEUWIG LEVEN "COMME DIEU EN FRANCE"


     VIVRE ETERNELLEMENT
                           COMME DIEU EN FRANCE
               
VELE EXPATS IN FRANKRIJK KWAMEN, OMDAT  ZE HET BETERE LEVEN ZOCHTEN. IETS WAAR WE VAN DROOMDEN OF NAAR TERUG VERLANGDEN. 
DIE SFEER VAN "VROEGER", DAT "MUSEUM-ACHTIGE", WAT HIER NOG BESTAAT...

WANT DAT OVERLEEFDE HIER, ONDANKS EEN PAAR  DONKERE WOLKEN. ZIE DIE MAAR ALS:  
" OVERTREKKEND ONWEER..".


"VIVE LA FRANCE" DUS. EN WIE WEET ZELFS: "VIVRE ETERNELLEMENT, COMME DIEU EN FRANCE."? 
MET ZIJN BONNE BOUFFE, DU BON VIN, PAS MAL DE CULTURE, CES PAYSAGES MAGNIFIQUES, SA MEDICINE DE HAUT NIVEAU... ET, -AU SUD EN PLUS-, CE  CIEL BLEU ET SON SOLEIL BRILLANT.. 

LA FRANCE :  NOG STEEDS EEN IJZER-STERK EN MOGELIJK EEUWIG LEVENSCONCEPT!

ZO'N 10.000 FRANSE VROUWEN ZIJN NU OVER DE 100 JAAR.. WE HOREN DAT WIJ NOG VELE JAREN KUNNEN MEEDRAAIEN. DE WETENSCHAP EN DE TECHNOLOGIE DURVEN ONS DAT NU SERIEUS TE BELOVEN... 

LEES HOE DEZE TOEKOMSTVERWACHTING ZICH  RAZENDSNEL ONTWIKKELT..


METHUSALEM ZOU DE 900 HEBBEN GEHAALD?

BOMEN WORDEN OOK SUPEROUD...

"VIVRE COMME DIEU EN FRANCE" 


HET BRENGT JE OP BETERE GEDACHTEN...










WAAR GAAN WE AAN DOOD?
Vooraf: olijfbomen halen honderden jaren. We weten ook dat een beest, de Arctica islandica, dat  500 jaar leeft. Zo'n 80% van "onze" natuur kennen we nog helemaal niet.
Dus.. waarom zouden wij mensen ook niet heel lang kunnen leven?

Wij mensen zijn nog sterfelijk, maar leven steeds langer. Goed een eeuw gleden was ouder dan 50 worden, een sacrale uitzondering!  En in de Middeleeuwen was je op 40 jaar een bezienswaar-digheid: een zeer oude, wijze mens..
EN: HET GAAT MAAR DOOR! 
Tussen 1990 en 2013 (in maar 23 jaar dus!) ging onze levensverwachting even van 65,3 jaar naar 71,5 jaar (+6,2 jaar = + ruim 9%!). Dat staat nu in de Lancet, waarin een onderzoek werd gepubliceerd dat Bill Gates betaalde, waaraan 800 wetenschappers wereldwijd deelnamen in 188 landen. Zij bekeken 240 doodsoorzaken van dichtbij.. 

Zo’n 55 miljoen mensen stierven in 2013 en dat waren er meer dan de 47,5 miljoen van 1990… Maar intussen zijn we dan ook met veel meer mensen op de aardbol!

ZIE ONS EENS! 
De infectieziekten werden minder van belang voor ons versterven.  Dat zien we vooral in landen als Nepal, Ruanda, Ethiopië, Niger en Iran. Waar men er ook liefst +12 jaar bij kreeg! Uitzondering bleef de subsahara-Afrika (Zuid-Afrika, Botswana, Namibië) waar AIDS zorgde voor - 5 jaar. Het bleef daar nog doodsoorzaak nr. 1.


VANAF 1800... ZIE DIE VROUWEN!
Elders is alles best OK. Chronische ziekten in de ont-wikkelde landen namen af (zoals kankers met -15% en hart-/vaatziekten met 22%- : ook in maar 23 jaar). Én ook die infectie-ziekten in de ontwik-kelingslanden (diar-ree, TBC en ziekten van de foetus) ver-minderden. Dood door kinderziekten halveerde zelfs en ging van 7,6 miljoen (sterfte onder leeftijd 5 jaar) naar 3,7 miljoen.
MINDER KINDERSTERFTE....
  
”Er is veel vooruitgang geboekt maar het kan nog veel beter”, zei Dr. Murray die vanuit Washington het onderzoek leidde. In veel ontwikkelingslanden hebben internationale program-ma’s de grote infectieziekten terug gedrongen zoals diarree, mazelen, tbc en paludisme; vooral bij de kinderen. Maar we doen nog te weinig aan bepaalde chronische ziekten”. Wat waren daar nog de grote boosdoeners?
In 2013: Hartziekten op plek 1, met 8.139.900 doden; herseninfarcten op 2 met 6.446.900 gevallen en longziekten stonden op drie met 2.931.200. Longontsteking volgde met 2.652.600 doden. Dan komt Alzheimer met “maar” 1.665.100.

Daarna volgt een rijtje met : longkanker, verkeersdoden, Aids, suikerziekte en tbc, die alle op een nivo van 1,6 tot 1,3 miljoen bleven staan..

DAAR ZIT DE KNIJP! 
De eerste drie bleven dus staan op hun plekken van 1990. Een enkele steeg: leverkanker door hepatitus C met +125%; ritmestoornissen met + 100%; met drugs verbonden ziekten met + 63%; en ook Alzheimer, nierziekten en suikerziekten zaten in de lift.

Murray nog even: “In het grootste deel van de wereld, met subsahara-Afrika als uitzondering, is een grote transitie bewerkstelligd. De dominantie van de infectieziekten is voorbij en nu zijn het de niet-overdraagbare aandoeningen die bovenaan komen. Ook de ouderdomsziekten door vergrijzing en door betere sanitaire condities”.


Ebola viel er buiten: want dat brak pas uit ná deze studie…
OM HET AF TE LEREN..

INTERESSANTE CURVE! TECHNIEK DOET HET.. 
Opvallend is die hoge plek van de verkeersdoden (plek 7!) en ook die van conflicten en geweld…. Oorlog, was nr. 1 in Syrië met 30.000 in 2013. Ook in Latijns-Amerika in de Caraïben en in Zuid-Afrika zijn de geweldsoorzaken een van de 5 hoogste. In Colombia en Venezuela en Salvador staan ze het hoogst: op plek 1. En Alzheimer trekt natuurlijk overal verder op..
DAT HAD U NIET GEDACHT!
In Frankrijk werd de levens-verwachting +4,6 jaar: sinds 1990. Vrouwen scoren nu 85 jaar (3e ter wereld na Andorra en Qatar) en mannen zitten nu al op 78 (21e plek). Maar 1 op 5 sterft voor zijn 65e aan hart- en herseninfarcten: net zoals in 1990. Idem Alzheimer dat verdubbelde in 23 jaar. Longziekten met +49% en suikerziekte met +70% vallen ook op..
+/_  VAN DE MORTALITEIT (= DOOD GAAN...) 
“Dat komt door ver-grijzing maar ook door roken, alcohol en hoge bloeddruk. En door cholestorol, en weinig even-wichtige voeding. Die zaken kunnen voorkomen worden”, zegt een franse expert. En hij betreurt de lagere overheidsbudgetten, .. zeker die voor de preventie.
Deze studie liet niets zien over:  “de levensverwachting in goede gezondheid”, die in Frankrijk helaas licht daalde (NB: dat is de leeftijd waarop je voor het eerst iets “naars en vervelends krijgt..”).

Hoe dan ook: dit is verrassend goed nieuws en… ook nog wereldwijd! Het maakt ook duidelijk dat die correlatie er is tussen welvaartsniveau en levensverwachting. Dat geldt nu nog. Ze stijgt in de ontwikkelingslanden en hapert nu wat… in de ontwikkelde landen. Economische groei heeft dus ook best veel met gezondheid van doen.

ALLES OP EEN GROTE HOOP! 
 De mens liet weer zien dat hij goed voor eigen soort zorgt en ook dat de demo-grafie in de wereld fors ver-andert. Minder jongeren en meer grijs, wat ook een heel andere economie met zich brengt. Met veel “dure ouderen” en weinig “te hoog-belaste" jongeren… Iets waar de economen en politici nog steeds flink aan moeten wennen…

Hoe dan ook: mede hierdoor neemt de belangstelling voor nog (veel!) ouder worden verder toe. En wordt er ook meer nagedacht over…. eeuwig leven! Dus zelfs zonder paradijs… Behalve bij IS waar het vroeg sterven een topper werd…

Heeft dus die oude, angstige Malthus volledig ongelijk gekregen, nu we einde deze eeuw de top van 9,5 miljard mensen op aarde bereiken? En we bijna zeker weten dat we ook genoeg te eten en drinken zullen hebben voor alle? En dat we dus een groei van miljarden in enkele eeuwen best aan kunnen? Want dat gebeurde al een keer eerder.. 

We weten zeker dat opleidingen voor vrouwen en een hogere welvaart én betere gezondheidszorg, het aantal geboorten per vrouw naar het ideale cijfer van 2.1 kids/vrouw terug brengen. In Noord-Afrika is het zelfs  al bijna zo ver, terwijl het in Europa + Rusland, nu komt tot een bevolkingsáfname. Ja,  ook in China en nog in deze eeuw..

Kortom: de mens kreeg voor het eerst bijna volledig de greep op zijn demografie! We hielpen de evolutie even een handje maar eigenlijk is alles een topprestatie… Ja, de zanikers onder ons zullen het nu gaan hebben over “het levensgeluk als belangrijkste element”…. 
Wel: honderden miljoenen mensen lijden nu ook geen honger meer, werden minder arm en ook gezonder… Een plus-produkt van die “vervloekte liberale mondialisering”…
HIJ STIERF JONG HELAAS..
Iemand die dat niet op hoge waarde schat, kan eigenlijk alleen “zo’n verwende en doorgedraaide westerling zijn”…

 


 
DUS NU: OP NAAR DE ONSTER-FELIJKHEID VAN DE STERFE-LIJKEN?
In de Sovjet-Unie hadden de leiders God dood verklaard. Ook het leven na de dood zou er niet zijn…. Het sovjetmopje luidde dus toen: “Als er dus geen leven is ná de dood, kunnen we er dan wél een hebben voor ons sterven”?
HIJ MOEST OPPASSEN VOOR BLASFEMIE!
Zelfs het christendom voorziet die beruchte “Dag des Oordeels”: als alle doden zouden opstaan uit hun graven. Om na een gunstig oordeel in eeuwigheid verder te leven: in het paradijs… Vele gelovigen sloofden zich enorm uit om er te mogen bij horen..
STILLE WENKEN...
Toch gaan wij mensen nu ook (en bijna zonder God) best aardig die kant op. Elk jaar worden we gemiddeld 3 maanden ouder qua levensverwachting… Na WO II trokken we er bijna 30 jaren bij en het gaat nog steeds verder.
HIJ KAN TOCH OOK DOORLEVEN? 
We zien steeds meer gezondheidsfreaks om ons heen, die zo lang mogelijk willen blijven en doorhobbelen in redelijke gezondheid. Gezond eten, sporten en bewegen en ontspannen… En, we worden ook vol apparaatjes gehangen die ons de hele dag bemeten. En alles opslaan wat er is gemeten voor de vele statistieken op onze I-Phone of tablet..

"OUD" VOLGENS REMBRANDT
Is er dan niemand meer die vindt dat we moeten proberen langer te blijven, maar wel in het besef van een onontkoombaar einde? En die ons echt gek verklaart met onze drang naar die eeuwigheid?



LAATSTE OORDEEL VOLGENS BOSCH..

Japan leerde al leven met een meerderheid van ouderen (30%) en nog maar 10% jongeren. Duitsland idem; al is men daar bezig gegaan met een massa-immigratie uit Zuid-Europa… om die vergrijzing af te remmen.



WORDT DE APOCALYPS OOK IETS UIT VERVLOGEN TIJDEN?
Ja, zeggen de overtuigde “transhumanisten”; zij zweren bij de oppermacht die zou schuilen  “NBIC”. En dat is: Nanotech, Informatica, Biotech en Cognitieve techno (= robottechno + neurowetenschap)…  Dit is hun “evolutie 2.0”, en die gaat ons ook het eeuwige leven brengen.

DE DAG DES OORDEELS..."
Door de sterke wil van hen die dit eeuwig leven nastreven, maar ook door de steun daarvoor in de bevolking… Én ,-steeds vaker-, ook “die groeiende wil om de machines de baas te blijven”. Want daarin zit zeggen de modernen, onze volgende bedrei-ging….

APOCALYPS RUITERS..
DEMAGOGIE RADICALE ISLAM








Google met zijn Singularity University in California”, waar ene Ray Kurzweil zeer levendig de scepter zwaait, is dé grote promotor.
EEN PRIMA ADVIES! 
Hij is een overtuigd overlever en voorspelt ons “grote vooruitgang in deze na 2050..” Hij zegt: “Kijk om u heen! Een zweedse vrouw kreeg een kind en had geen baarmoeder! Het britse parlement accep-teert baby’s die er kwamen door toedoen van drie mensen en de Amerikaanse overheid heeft niets meer tegen het aan-/inbouwen van technische hulpstukken bij mensen. Die rechtstreeks worden vastgeknoopt aan de zenuweindjes.. Er kwam ook al een blinde met een kunstmatig netvlies, die weer wat ziet en het eerste electronische hart werd ook al ingeplant”.
SLIMME HUMOR!
DAT KAN BEST HOOR!










Ene Martynas Girulis uit Litauen, was geboren met foute arm en kon daardoor zijn armen en handen niet gewoon gebruiken. Zijn foute linker arm werd geheel geamputeerd om… er een prothese aan te zetten. Zelfs de ontbrekende zenuwen moesten uit zijn kuit worden gehaald.. om de signalen in/uit de hersens te kunnen krijgen. De Oostenrijkse dokter Aszmann flikte dit kunststukje.  Het werd een echte bionische reconstructie! De prothese werd door de Ecole Polytechnique van Geneve gemaakt en kostte “la bagatelle van 92.000 euro..”. 

VOELT U ZE AL KIETELEN? 
 Dus “wij, gewone mensen” hebben er kennelijk niets tegen en zijn vóór “die mens 2.0 en dat verlengen en verbeteren van het leven” en ook met alle middelen.


ZO ZIEN ZE ER UIT...
Natuurlijk gaat ook hier “weerstand komen”, maar de pushende krachten zijn vooralsnog sterk.. De “GAFA = G(oogle) A(pple) F(acebook) A(mazon)” in de VS, aangevuld met IBM investeren hier gigantisch in. Google voorop… En Kurzweil ziet de “Kunstmatige Intelligentie voorzien van een geweten” zelfs al vanaf 2045 komen . Hij zegt dat dit “een miljard keer meer mogelijk zal maken dan, de koppeling van alle hersens op de wereld”..  Elon Musk van Tesla valt hem daarin bij, al ziet hij ook de grote gevaren. Google weet nu al dat wij vol zullen zitten met kleine nano-robots, om ons functioneren veel beter te maken: al vanaf 2035..

Een implantaat in de hersens, is ook niet ver meer, om ons zo voor te laten blijven op die oprukkende robots. Want “wij” moeten wel de baas blijven op onze aarde… Dus zeggen de GAFA in koor: “De dood van de dood… is aanstaande..”. 
HET VRIJE WOORD..
Maar, er is nog veel meer gaande…..

DE GOD-QUIZZ..






MENSEN LEREN MEER EN MEER VAN DE APEN!
Zo’n 8 à 10 miljoen jaar geleden scheidden onze wegen: die van de mensen en de mensachtige apen (=chimpansees, bobobos, gorillas en oran oetans).  Nu nog is 98,5% van de 3 miljard paren DNA bij beide exact gelijk. 

THE BIG FAMILY ....
Toch was de interesse voor “onze familie” tot 1960 niet bijster groot. Al zijn we in gedrag en capaciteiten best goed vergelijkbaar: we jagen beide in groepen, passen moeilijke strategieën toe, kunnen gereedschappen maken en gebruiken en natuurlijk ook wapens. Chimpansees zijn ook best vol met empathie, hebben een gezond rechtvaardigheidsgevoel, zijn bereid tot vrede sluiten en zijn zelfs tot altruïstisch gedrag in staat. Ook kennen ze een best slimme tekentaal..

LEUKE AAP TOCH?
AAPSE DENKER..
MOEDERLIJKE ZORG..











Het blijkt dat ze ons veel kunnen leren, ook in het medische vlak. Want zij doen veel aan zelfmedicatie. Studies in het reservaat Hutan (Maleisië, Sabah) en in Tanzania tonen dat ze heel wat weten van de geneeskracht in de plantenwereld. Waar ook liefst 50% van onze medicamenten op zijn gebaseerd. Maar wij kennen nog maar zo’n 5 à 10% van alle planten in de natuur en blijven daar al langer ook een beetje steken.

APEN PARADIJSJE
GROEN ETEN DUS..

DALIUM ONTWIKKELING
ANIMAL PARADISE

  
 In 1977 zag Richard Wrangham (leerling van de apenvrouw Jane Goodall) chimpansees af en toe eten van planten, die niet hun gewone dagelijkse voeding behoorden. Dat werd opnieuw ontdekt in 1990 in Oeganda, door ook heel lang plasjes en keutels te verzamelen van chimpansees. Na 15 jaar studie van de resultaten van nog 30 andere expedities van dit soort, werd ontdekt dat een aap met diaree (waarin soms 300 parasieten werden aangetroffen), op dat moment enkel nog van één bepaalde boomschors at.  Die deze apen normaal nooit aten. En zie: na enkele dagen waren ze beter. Bij verder onderzoek in Parijs werden zo meteen interessante medicijnmogelijkheden geconstateerd..
ZELF MEDICATIE IS OUD..
De bonobo’s uit de Kongo noemt men ook “de jungle-hippies”, omdat ze conflicten regelen met de liefdesdaad. Zij blijken ook uitstekende tuinlieden te zijn. Ze eten zaden en doen daarna hun behoefte op 1 km ver weg van de woonplek. Daar groeit dan later ..Dalium.. een soort van zeer voedzame groente die ook genezen doet.

Het blijkt dat grote apen minder vaak ziek zijn dan kleinere, die meer fruit eten. De grote apen eten een variatie van 117 planten, waarvan zeker 10% geneeskrachtige werking vertoont. En men ontdekt steeds vaker ook dat de apen ware medicijn-kenners zijn. De chimpansee valt daarbij het meeste op.. 
AF EN TOE EEN GROEN BLAADJE

Dus: een groot reservoir van nog onontgonnen kennis wacht op onze belangstelling. De natuur heeft nog oneindig veel aan goeds voor ons in petto, dat ons kan genezen…




NU OOK: GENETISCH GEMODI-FICEERDE DIEREN?
De genetisch gemodificeerde planten veroorzaakten eerder al veel opschudding. Zie José Bové en de zijnen… Maar pas op: de hoeveelheid gemodificeerde dieren die er aan komt, die is pas echt gigantisch. Dieren om op te eten, maar ook om medicijnen mee te maken. Of zelfs om er moedermelk mee te maken: via aangepaste koeien!

LING UIT PEKING
LING'S KUDDE







Dat kan Prof. Ling uit Peking nu al, met zijn kudde van 300 veranderde koeien, die wat menselijke genen kregen. Hij moest recent even stoppen. Want hij pleegde corruptie, wat gelukkig met deze vondst niks van doen had..

In de VS produceert met nu al melk met “vermenselijkte dieren”: waarin ook medicamenten zitten! Al in 2009 stond de VS-FDA toe om een medicament te maken via een “aangepaste geit”. En een eiwit dat de mens natuurlijk kan aanmaken, komt nu dus ook van zo’n geit… 

FEEST: WANT HET LUKTE!
Diezelfde VS-FDA stond het Nederlandse Pharming ook toe om Rucanest te maken. Waarmee het oedeem van Quincke kan worden bestreden. Dat gebeurt nu al en via aangepaste konijnen!

Wat het dieren eten betreft: er wordt ook flink geknutseld aan runderen, konijnen, geiten, schapen, zalm, forel, kameel en ook aan de kat…  En natuurlijk was er al de muis; de eerste (in 1982 al) kreeg het groei-gen van een rat ingeplant..

Binnenkort eet de halve VS zalm van AquaAdvantage Salmon. Via de firma AquaBounty uit de VS. Deze Atlantische zalm kreeg een gen van zijn pacific neefje ingezet… En zo wordt hij in 18 maanden even groot als eerder in dertig maanden.


TURBO ZALMPIE
ZO GROEIT DAT 







De VS-FED moest 15 jaren lang overtuigd worden: vooral ook wat de veiligheid van het kweken betreft. Voor men verder mocht moesten steriele vrouwtjes worden gefokt op een plek op een eiland van Terre Neuve. Om elke ontsnapping een kans nul te geven, want door het zoute water om het eiland heen… kon geen gemodificeerde zalm ontsnappen. Hij kan niet niet tegen zout water…. Men denkt nu ook aan het kweken van deze zalm in de bergmeren van Panama. Ook daar is geen ontsnapping mogelijk: die is dodelijk door het vele te warme water van de Pacific!

Zo moet er dus een “slot om de kweek worden gelegd”, om alles binnen de veilige perimeters te houden. Het volgend jaar al komt deze zalm in de handel…

ZIJ GAAN HET LATEN ZIEN...
GRAPJE MAG TOCH? 


  
 In China explodeert nu de vraag naar vlees: men wordt daar snel welvarender!  In 2012 kwamen er hier twee veranderde koeien te voorschijn: met veel vetter vlees. En men werkt ook hard aan veel grotere koeienrassen. Ook aan varkens met veel vet wat is verrijkt met Omega 3… En natuurlijk zijn er nog veel meer ideetjes.

Ene Cecil Forsberg kweekte in Canada al het “Enviroporc”. Wat 70% minder fosfaten produceerde dus veel minder vervuilde!  Door een bacterie in het speeksel van het varken te verrijken met een enzym, werd het verteren van fosfor sterk verbeterd. Gewoon een beetje biologische scheikunde… Maar helaas: dit veranderde varken deed veel angst ontstaan in Canada. En: men moest stoppen en de hele kudde vernietigen…

Zal het met dat varken dat donororganen levert, anders aflopen? De eerste gevallen van “xeno-transplantatie” (dus:orgaanuitwisseling tussen twee soorten), zijn nu al een eeuw geleden. 

RESERVE ONDERDELEN 
GEEN SPROOKJE HOOR!









Helaas werden die harten van varkens en apen werden steeds afgestoten. Nu zoekt men daartegen een remedie, ook door die dieren te “humaniseren” met menselijke chromosomen.

OM OVER NA TE DENKEN .....
POSITIF THINKING!
Het britse bedrijf Imutran lukte het in 1992 wat DNA in een bevrucht ei van een zeug te stoppen. Die gaf haar vermenselijkte genen door, maar daar kwam nog geen transplantatie van… Want zo breng je namelijk ook virussen over… Intussen zoekt men natuurlijk naar andere oplossingen. In de VS werden ook al harten van biggetjes in andere dieren geplant en dat ging 600 dagen al goed..  

IT JUST BEGAN...
 Dus wie hier óók bang voor is: na de veranderde planten, zijn nu de dieren aan de beurt… Voor onze voeding, voor medicamenten en voor nieuwe organen dus… De “natuur met een tikje”, wordt opnieuw tot grootproducent van veel goeds. Of gaat de angst er nu nog eens met ons van door?

NOG WAT JONG...

WEL EFFE OPPASSEN...






EEUWIG LEVEN IS DUS NIET VOOR BANGE MENSEN?
Het is “natuurlijk”, dat oudere mensen ook wat banger worden. Ze verzwakken, ze staan minder in het leven dat hun een beetje ontsnapt en ook angstig maakt. Én ze zien de ziekte en de dood ook dichterbij komen… Dus ontwikkelen ze ook “die voorzichtigheid”; die sommige verslijten voor wijsheid, levenservaring etc.” . Maar die eerder komt door het steeds meer “afhaken” van die ontstuimig veranderende wereld om ons heen.

DE DENKERS DIE ONS VERDER HIELPEN? 
 Daarom zei ene Spinoza ook: mensen blijf tot je laatste snik doorstuderen, om je heen kijken en tracht wat je ziet te doorgronden… Dat is de beste voorbereiding op een mooi afscheid van je wereld…
Nu moet u van hier vernemen dat dit afscheid er voor vele mensen nooit zou kunnen komen? Want wat we zien en zagen is een beetje het bewijs dat er nog geen enkele echte grens is bereikt: bijna alles komt er dus nog aan…

Én, als iemand dat kan weten zijn wij dat zelf! Wij weten nog wat onze grootouders voor nieuwigheden moesten meemaken en ook onze ouders… En we zagen en zien het zelf dagelijks om ons heen nadat onze voorvaderen verdwenen.. Wij overzien zo ongeveer nu 4 à 5 generaties dus ca 1,5 eeuw…: omdat we steeds ouder werden. We overleefden al veel en vele genoten er ook van met volle teugen! En leverden er ook hun eigen bijdrage aan dit “betere leven” …
PARADISE EXISTS! 
DAT DACHTEN WE AL: ZO IS HET!









Dus gebiedt ons “de eigen levenservaring” eigenlijk, dat we vooral geloven in al het mooie wat nog komt.. Het is dus niks fraai en leuk voor jongere te moeten horen van ons: “Dat het met de wereld maar niks goed gaat”… U begrijpt, hopelijk, dat dit bepaald niet is wat wij aan “wijsheid zouden moeten achterlaten of uitventen voor de generaties ná ons”…
OF ZO? 
OF ZO ??







Of behoort u tot de bange die de wereld willen stoppen? Die op slot willen draaien en die hoge muren om ons heen zouden willen bouwen…? Waarvan wij kunnen weten dat het echt niet hielp, zie de restanten van oude ommuurde steden.
VOOR ZWARTKIJKERS..
Dus toon u echt een verlichte mens, luister niet naar die populisten met hun kleffe praatjes. Die u enkel naar “de bek praten om uw stemmetje te kopen”… En die geen enkel echt probleem benoemen en laat staan, ooit oplosten!

Leer dat dus aan uw nageslacht en geef het betere voorbeeld: daarmee helpt u hen die volgen meer en beter..  Amen…

DWAZE NIHILISTEN 
KNETTERGEK:  MADE IN EUROPE? 
 Nee, toch nog even dit. U wilt toch ook niet horen bij dat moorddadige, nihilis-tische  IS-clubje met zijn apocalyptische kalifaat? Dat enkel nog de snelle dood wil van alle “ongelovigen (incl. die van de vredige islam)” . Om daarna op de Laatste Dag op te stijgen naar hun exclusieve Paradijs vol maagden? Want dat maken ze de westerse verongelukte jeugd nu massaal wijs op het internet op hun magazine-site DABIQ!  

PROPHETS STILL TO COME? 
Wij gaan toch niet zelf nog een beetje meedoen aan dat waanzinnig nihilisme à la nazisme en andere fascistische ideeën? Die enkel nog een toekomst zien in de vernietiging van alles: de mensen incluis…?

Nee! Daar willen WIJ toch echt niets mee te maken hebben?

DIT IS OPTIMISME!

Voor de liefhebbers van eeuwig leven  en  zij die de dood graag uitstellen, klik ook even op: 


MAAR,
De zon weet dat slechts een ster op de 10.000 in staat is een “eigen zwart gat” te doen ontstaan. Meestal is er ook maar een zwart gat per galaxie en dat zit dan in het midden.

MOOI ZWART GAT...
ZWART GAT ON THE MOVIE




EERDER MOOI DAN GEVAARLIJK..
Het dichtst bijzijnde voor ons op aarde  is op 30.000 lichtjaren…  En dat wordt nu al meer dan 20 jaar in de gaten gehouden….Nu gaat ene Thorn een film maken van een zwart gat om ons alle een sensatie te bezorgen… Tot nu toe waren er slechts enkele eenvoudige numerieke simulaties, die voor ons leken weinig zeggen.  In die film gaat het ook om de vraag of er in het heelal ergens leven mogelijk is..  Er zijn experts die spreken van een kans van een op de x miljoen… Maar als er ook maar een bacterie op Mars zou worden gevonden dan zou dat een uiterst pikant bewijs extra geven dat er meer plekken leven bestaat dan op de aarde.

ER IS NOG ZOVEEL MEER..
MATERIAAL BIJ DE VLEET..
  
En dat er zeldzame materialen daarboven zijn is vrijwel zeker. De Amerikaanse start-up Planetary Resources gaat binnen 20 jaar ruimtevoertuigen naar asteroïden sturen die in de buurt komen van de aarde. Om daar naar materialen te zoeken. Dat hoeft binnenkort geen miljarden meer te kosten en hoeft ook geen jaren meer te duren. Men gaat minitelescopen lanceren die eerst gaan kijken… Dan wordt er een ruimtetuig gestuurd om alles te scannen en op basis daarvan zou een exploitatie kunnen plaats vinden. Na de landing van Philae op de komeet Tchouri is het nog beter te geloven dat we ooit de ruimte echt gaan exploiteren!
HEELAL MIJNBOUW..
Daar geloven nu de meeste experts echt in…

De fascinerende ruimte met zijn schatten en mogelijk ook leven: een gigantische uitdaging komt binnen bereik. Stof genoeg voor vele uren dromen in de zon op favoriete plekjes..

Daarom weer veel mooie momenten in de zon toegewenst, waar u ook maar bent.

NIKS ANONYMUS

Leon de Marseille, 14 maart 2015.







NOË BEGON HELEMAAL  OPNIEUW...

4 opmerkingen:

  1. Ietse pietsie te veel in één artikel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OK maak er dan maar drie van en neem de tijd.
    Ik hou van breed gaan: zo is de wereld nu ook.
    Dank ik doe mijn best.

    Leon Speetjens

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeer erudiet, doorwrocht, actueel en leuk.
    Vlot geschreven.

    Zie elk weekend uit naar de volgende aflevering !

    Frits

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het betoog is demografisch-exact (wetenschappelijk). Prima !
    Helaas lopen de feiten van deze wetenschap meestal (secundair) te veel achterop .
    Dat doet me denken aan die brave, grijze, actuarissen bij de Pensioenfondsen de afgelopen 40 jaar : quantite negligeable ... ?

    Of aan : de diplomaten, die de auteur recent noemde ihkv de Krim en Ukraine : te traag cq te zwak.

    Frits

    BeantwoordenVerwijderen