Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 oktober 2018

DE LINKE BRANDSTICHTERS VAN DE EU


 
DE EERSTE VLAM,  DIE WE NU ZIEN?

IS BLUSSEN STRAKS NOG MOGELIJK?
VOOR NEDERLAND: STOP DIE GEERT!

 

 

DE LINKE BRANDSTICHTERS VAN DE EU
 
Onze wereld werd een paradijs voor provocateurs! Niet zo zeer voor het type Marius van der Lubbe , -die werd omgekocht om de Rijksdag in de fik te steken-, maar nu zijn de staatshoofden zelf provocateurs geworden, à la Hitler, Goebbels, Stalin en Mussolini. 

GOEDERAAD TEGEN BRANDSTICHTERS?
Het herbegon in La France met Jean-Marie Le Pen, toen kwam ene Berlusconi en toen de griek Varoufakis. Ook vlaamse Flip en Wilders horen hier bij en nu blijkt  de president van de VS zelfs hun topper en vergeet ook Wladimir uit Moskou niet! Ze vertolken (of provo-ceren?) het complex van angst, onzekerheid en de gevoelens van een dreigende ondergang. Het werd zelfs een export-artikel: denk ook aan  Farage, de Pegida-populisten van Spanje en die Italiaanse clown van M5S..  En nu ook de duitse  AfD. Steve Bannon, de amerikaan, kwam hierheen om de europese populisten verenigen tegen de EU! Wat nog niet echt lukte. Ook omdat Marine Le Pen (nog) niet met hem wil: zij zet haar kaarten vol op Salvini in Italië. Want de komende EU-verkiezingen zijn voor haar DE kans om in het Euro-parlement een sterke anti-Brussel fractie te vormen. En daar moet ze die amerikaan Bannon niet bij hebben, dat kost haar franse stemmen in 2019!

In deze lange rij past ook Orban uit Hongarije, die met rooms-fanate Polen de Oost-EU-landen tegen Brussel aanvoert. Tegen beide startte Brussel al onderzoeken, omdat hun handelen haaks lijkt te staan op EU-basiswaarden!  De lange opsomming toont hoe lang en divers de rij van anti-Europeanen is geworden! Hoe kon dat gebeuren in zo'n korte tijd? 

De EU, -het "oude Europa" zeiden en zeggen vele-,  wordt van binnen (in  zuiden en oosten en via Brexit in het westen) én van buiten zwaar onder vuur genomen. Waarbij de italiaanse minister Biza Salvini en Erdogan (voor even?) strijdmakkers zijn naast 
Trump en Poetin. Ze hebben met elkaar (ogenschijnlijk) nog weinig op en het zijn vaak landen met grote sociale en/of economische problemen. Salvini en Erdogan spelen de toprollen in de (weer) dreigende 
immigranten stromen (zie Syrië Idlib), beide zijn (met Spanje) onze zuidelijke poortwachters...


STEVE BANNON MET APPLAUDISERENDE LE PEN
Het stikt van de risico’s voor Brussel, dat verder lijkt te scheuren onder al die linke kwesties. Vaak heet dit  "popu-lisme" wat suggereert dat het "de volkswil" zou zijn. Hoe dan ook: het is een alarmsignaal van formaat.. want er blijkt nog maar een bescheiden écht europees volkje over te zijn. Van Europa houden niet echt vele inwoners van de EU, die voor vele een "een burocratische boeman" werd. De brusselse eenzijdigheid en arrogantie wreekt zich keihard.. en, er kwam nooit een echte voorman. Die er wel bij de EU-oprichters zaten.. Helaas: er wordt nauwelijks echt van Europa gehouden!  


Italië: wie is die “new coming man Salvini”?
Gaat Rome Athene achterna? Salvini (Biza) dreigt met mega-uitgaven en dreigde “uit de euro te stappen”! En wil EU-hervormingen terug draaien! Zijn budget 2019 voorziet:
een basisinkomen + lagere belastingen.
De ECB stopte met koop van italiaanse schuld en Rome staat alleen tegenover de markten, terwijl de conjunctuur degradeert. Kiest Italië voor de foute Griekse, -zeer rampzalige-, weg? 
Die van voor Athene wijs werd en toch hervormde? Dat bracht rust na bezuinigingen en het toerisme leefde op, de ww zakte en groei is terug (na 8 zware jaren). De grieken zijn retour bij  échte welvaart en overleefden  door samen te werken met de EU. Vele miljarden europese  financiële steun waren nodig.. Maar veel foute zaken bleven: kartels, slecht onderwijs en ongezonde banken.

Duitsland weigerde schuldkwijtschelding: Berlijn zag ook die Italianen komen.. Maar de italiaanse economie is 10 x de griekse, hun schuld is 2000 miljard en de banken zitten vol linke leningen.  Rome kán echt een europese tragedie ver oorzaken  met die gammele banken!  Salvini vergist zich: Brussel mist echt de middelen om hem te redden, zoals dat voor Athene lukte!
De Europese verkiezingen 2019 komen, Salvini kan rommelen met immigranten en wil hervormingen killen. De grieken betaalden hun traagheid zwaar, maar Italië staat nu alleen bij een crisis!
We gaan zien wat de romeinse coalitie aankan en de agencies kijken toe. Zij bepalen keihard waarheen investeringen gaan en ook de condities.  Italië staat bijna op “junk bond status”! 
Brussel zag de Griekse crisis ooit niet komen, maar wel die van Rome nu! 


ZIJN PARTIJ
TRUMPSE GEBAREN? 

 
Salvini is minister van Biza, werd de aanvoerder van de ultra-rechtse Lega, was jaren EU-parlementarier, acht Macron een hypocriet en wil nu "nul vluchtelingen" opnemen in zijn land. Erger nog, hij wil aanwezige (honderdduizenden) vluchtelingen er uit zetten, wat een dik pijnpunt voor Brussel is. Mede omdat hij het ook over roma/sinti heeft (uit EU-land Roemenië).

ZIJ ZIJN TEGEN SALVINI!
BANGE ROMS?

 
Hij plant een “europese populistenpartij”  en ziet daarbij Orban, Le Pen, Wilders, Sebastan Kurz (Oostenrijk) en de slowaken + Tsjechen en zelfs de katolieke polen, als vrienden. En samen  bewondert men, ene Trump! 

HYPOCRIETE MACRON?
DE M5S CLOWN..


SALVINI EN ZIJN TOP-ITEM!

Salvini praat met Steve Bannon (VS), die graag meedoet en die zich in Brussel vestigde voor zijn grote aanval op de EU: "de nieuwste vijand van het wereld volkje".

DE PAUS WAARSCHUWT OOK
LE PEN + SALVINI
TRUMPS MAN IN BRUSSELS EN HET HELE PALET...
Salvini was eerder "van alles": communist, links-radicaal, lid van de noord-italiaanse Padanië-partij (die tegen de eigen italiaanse zuiderlingen vocht!): kortom hij weet prima wat opportunisme is en brengen kan. Later besloot hij zich met zijn partij Lega in te zetten tegen die vluchtelingen: daar liggen grote kansen op aanhang.  Immers: 70% van de italianen delen zijn mening over “immigranten”, ook 40% in de linkse partijen!  Hij zit nu in een onmogelijke regeringscoalitie met M5S, die niet lang kan overleven.  Hij speelt keihard in op “de grote angsten”, weet als geen ander de publiciteit te bespelen en lijkt in zijn speeches niet weinig op “good old fascist Benito Mussolini”! 

SATAN IN PERSOON?
DICHTBIJ N-AFRIKA....

 




 
Zo loopt hij, -met een varken achter zich-, en met vele journalisten, Italiaanse Roma-kampen binnen. En zegt dan: “Hier moeten we gewoon de bulldozer door laten rijden”!  En dat haalt dan dik de krant natuurlijk.

HIJ ZAAIT GRAAG VERWARRING!
SALVINI'S REGERINGS COLLEGA'S

 
Hij  valt ook Italiaanse politici met een afrikaanse achtergrond aan, spreekt over “grote  ghetto-schoonmaak à la Denemarken” en het bedrijfsleven vreest hem zeer. Wat gaat hij tegen Brussel ondernemen en wil hij echt het handelsverdrag met Canada opzeggen? Wat is zijn economische program?


ZIJN AMBITIE VOOR MORGEN
STEVE IS HER MAN AGAINST BRUSSELS
 
Vooralsnog moet hij genoeg politieke steun houden voor zijn flat-taxplannen en e verbetering van de pensioenen… Dat in een land met 135% staatsschuld en waar geen financier meer echt in gelooft.  Pas op met deze doorgewinterde politicus, die de EU van binnenuit goed kent en Italië in alles exact aanvoelt. Maar hij wil nu liefst 36 miljard meer uitgeven en "op de pof"! Voor betere pensioenen en uitkeringen. Brussel staat perplex en zelfs ultra-rechts Oostenrijk (MP Kurtz) protesteert zeer geschrokken van het gevaar voor de eurozone..



Salvini is een sluwe, een keiharde en begrijpt de zaken zeer goed, en is gevaarlijker dan wie dan ook, in het zo zwakke Europa!


En zie... Erdogan en zijn afzakkende lira,
die door Trump fors wordt gepeopeld, maar waar Berlijn hulp bood (onder voorwaarden). Want investeerders vluchtten massaal  met hun kapitaal en Qatar moest al 15 miljard investeringen bieden aan moslimbroeder Recep.. Want zij willen Trump hier niet de vrije baan laten..


DE MEGALOMANE TURK
ZIJN MEGA-PALEISJE

 
Maar ook autocraten moeten “naar de markten buigen” ook al zijn ze thuis absolute heersers over eigen politie, justitie en de media!  Erdogan moet oppassen nu de prijzen stijgen en de middenklasse, -die hem liet begaan-, nu ongerust wordt. 

SCHOONZZON DE MINISTER FIN. 
HULP UIT QATAR..
LIRA TOV DE DOLLAR...
 
 
Nu dus : STOP met dat wild via schuld financieren en vooral in giga-OG projecten (met megalomaan karakter)! Recep benoemde zijn schoonzoon als minister van Financiën en roept dan "dat hij door een amerikaans-zionistisch complot wordt belaagd”.

RUSSISCHE HULP VOOR EEN NATO-LID!
SAMEN (?) TEGEN EU..

 
Hij zocht steun bij Rusland (dat hem S 400 raketten verkocht) en bij Peking. Hij kan alles: tot een amerikaanse dominee oppakken (wegens Gülen in de VS) en eerder liet hij IS zijn grensstreek (als vluchthaven in het MO). Maar nu zet de klimmende olie-prijs hem klem wat slecht uitkomt..
Turkije werd een gevaar voor de financiële stabiliteit omdat vele EU-banken turks schuldpapier hebben..  Men is nerveus in Spanje, Italie en Frankrijk. Want het is ook het 3e exportland voor Frankrijk (na de VS en China)!

TRIOMF IN BOSNIË!
Bij zijn recent Bosnië-bezoek met zijn moslim-minderheid in de knel werd hij als redder onthaald. Wat hem na vele afwijzingen in de EU zichtbaar goed deed.  Dus bood hij geld voor de herbouw van de grote moskee in Serajewo die in de laatste oorlog met de orthodoxe serven het loodje legde..

Recep werd recent met meerderheid verkozen en zit vooralsnog zonder verkiezingen dichtbij, maar toch begint het om hem heen nu te kraken.

SULTAN RECEP
ISLAMBROEDER ERDOGAN..

  
Alles is niet meer enkel voor hem een probleem want een weg glijdend Turkije geeft een groot infectiegevaar. Dus houdt men  hierover zijn hart vast in.. Brussel en bij... de NATO..

ERDOGAN ONZE MILITAIRE BONDGENOOT!



DE STAAT AAN DE BOSPORUS ( Constantinopel)
RECEP EN WLADIMIR

 
Maar: Erdogan is nu gedwongen aardig te doen tegen de EU, omdat daar nog zijn enige steun zit! Hij ging dus kalmpjes op staatsbezoek in Berlijn bij Merkel. Maar kreeg last met SA, na dat verdwijnen van die kritisch journalist in de SA-ambassade in Istanbul, plaats vond. Om Trump te pleasen liet hij zelfs de amerikaanse dominee (een terrorist!) ook gaan en Donald dankte hem.. Erdogan heeft in het MO nog enkel wat met Israël en Qatar en zit met die dreigende Syrië kwestie (vooral de koerden!) aan zijn zuid-grens die,- via de Idlib-kwestie-, opnieuw een stroom vluchtelingen kan oproepen..
We zien hoe een religieus fanaat ontdekt dat de economie iedereen kan vloeren en dan moet je te rade bij je economisch-politieke vrienden. Waarbij zeker de EU hoort! En ook in Turkije gaat uiteindelijk "de politieke liefde via de maag". .

Onze wereld smeult in afwachting van de grote fik én is  
sterk verknoopt.  Via handel en financiën ,- wat op zich conflicten kan afremmen-,, want enkel een Hitler kon met een Duitsland in de poeier en met die massa-ww, zijn land weer on top krijgen via een keiharde herrie met allen. Terwijl zijn oorlogsindustrie de Blitzkrieg voorbereidde....

Zie hoe Europa steun zoekt wereldwijd.. van west tot oost..


BRUSSELSE BRANDWEER?
TOT IN CHINA!

 
Maar met brandstichters als Salvini en Erdogan die Brussel overal willen raken is dat onvoldoende geruststelling, ook omdat Trump mee mixt.. Er moet in de club van Juncker grote paniek zijn en daarom werd ook Merkel en Duitsland zeer wakker.. Salvini en Erdogan weten waar de bijl ligt, zo dichtbij de wortels van de Europes Unie. 

WERELDMOEDER MERKEL?
Merkel schakelt nu sneller: Poetin was op bezoek en Erdogan komt. En ze beseft het giga-overschot van de duitse economie, zoekt vriendschap met China en steunt zelfs Iran.. 



DE DUITSE GROEI...
DE NACHTMERRIE VAN TRUMP...

 
Loopt Duitsland al vóór het EU-vaandel uit..? Past Merkel daar beter dan Juncker en Tusk?  Kan zij naast pragmatisch en principieel zijn, ook een visionaire rol spelen?

Of zijn er "heel andere in de EU coming" ? En worden het "de rechtse-ultra's à la Salvini"? 

We gaan het echt zien bij de EU-verkiezingen in maart 2019: dat wordt het groot uur U voor onze brusselse familie..
OUDE WIJSHEID VAN "DER ALTE"?



Europa quo vadis?






 
Leon de Marsilho, 20 oktober 2018 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten