Totaal aantal pageviews

zondag 20 oktober 2019

LA FRANCE EN "TWEE MAATLANDEN"..

   Wij wonen hier al meer dan 20 jaren en dan kun je La France best wat vergelijken met  "maatlanden als Nederland en Duitsland", waarbij ik Nederland enigszins zie als "een Duits Bundesland". Immers wij zijn met Rotterdam, Schiphol en Delfzijl een belangrijk "Duits doorvoergebied"..

   -Duitsland en Nederland hebben nu miljoenen vacatures: er zijn te weinig jongeren en steeds meer ouderen. Ai!

   _Frankrijk heeft  ruim 8% werkelozen, wat VOORAL komt door EEN STRUCTUREEL TE LAGE EXPORT! De exportbanen ontbreken waardoor ook de producten en diensten te duur blijven omdat er te weinig massa is..! 

  Nederland is een groot-exporteur op agrarisch/tuinbouw-gebied en Duitsland is een kei met auto's (Mercedes, BMW, VW en Opel) en zijn onvolprezen MACHINENENBAU (dat zijn robots om productiemachines te maken).

  Frankrijk blijft hier al +50 jaar achter met TE DURE en niet zeer excellente producten en diensten..

  Deze analyse heeft een lange witte baard en is niks nieuws. En het verandert nauwelijks en ook Macron loopt tegen deze muur aan.

  Zet je Duitsland als meetlat er tegenover, dan wordt duidelijk waar de schoen wringt..

  Ook wij genieten van een typisch Zuid-Frans product dat "zonneschijn" heet.
Omdat ze dat niet kunnen exporteren zijn wij er maar zelf gaan wonen.
Er zijn nog wel een paar goede redenen, maar daarover een andere keer..

   En toen ik dit had opgetikt... las ik van massale boerenprotesten in Nederland: het hele land stond vast! Veel mensen hadden er begrip voor "want de boeren zorgen voor ons eten" maar sommige ergerden zich aan deze protestmethode.

  Ja dus: Nederland als maatland is een goed onderwerp! Maar het verbleekte toch wel een beetje door de ferme protesten. Profeten hebben het op vandaag ook niet gemakkelijk..
  
Leon de Marsilho, oktober 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten