Totaal aantal pageviews

zondag 20 oktober 2019

LA FRANCE: 72% NUCLEAIRE ENERGIE!

   Terwijl vele landen volop discussiëren, is in Frankrijk al lang 72% van de stroom "nucleair": zij begonnen al onder de Gaulle aan deze oplossing.

    Maar "de wet van de remmende voorsprong" geldt nu ook al: de afbraak van een nucleaire centrale is begonnen maar blijkt veel maar te gaan kosten dan ooit gedacht! Die EPR in Flammanville plat leggen gaat mogelijk 14 miljard kosten! Ai dat valt dus knap tegen..

    Maar ja Frankrijk produceert nauwelijks CO2 en warmt "ons dus nauwelijks op".. En de GIEC is er blij mee want zij vrezen dat die opwarming een grote ramp zal brengen over ons allen..

   Intussen stopte Merkel de nucleaire productie en blaast dus CO2 de luchten in. De EU laat weer eens haar onvermogen zien! De twee grootste EU-landen zijn het totaal oneens..

   Natuurlijk is La France geen koploper in het duurzaam energie produceren via zon, wind, bio en waterkracht (samen nu: 16%).  Terwijl in Z-Frankrijk (wij beleven het dagelijks!) de zon er stevig is!

   Vooralsnog zitten die Arabieren nog wel goed met hun olie en gas..  Een groot windmolenpark op zee, dat dus de horizon nogal verpast, is voor Parijs een echt "pain in the ass" de Fransen zijn er nogal tegen..

    Velen hier vrezen dat gezien de vele andere problemen van nu (zoals Turkije dat bombardeert in het MO) de energiediscussie behoorlijk gaat verstoren. En in de VS is Trump in deze ook geen echte goede aanwinst.. Maar de VS dat zijn ruim 52 staten en die staten zijn in deze nogal zelfstandig..

    Gaan de Fransen het toch winnen met hun nooit gestopte nucleaire energiewinning? Het lijkt er vooralsnog wel op.. Intussen profiteren wij in Marseille stevig van onze veranda "op de zonkant" ..

Leon de Marsilho, oktober 2019
 .


i

Geen opmerkingen:

Een reactie posten