Totaal aantal pageviews

maandag 29 juli 2019

VAN NAT-GEZWEET NAAR NATTE VOETEN..

Dat gebeurde op zaterdag 27 juli door een vette stortbui met overstromingen in de Var: in Saint Tropez liepen straten en winkels onder water. Dat gebeurt vaker na een periode van canicule die de zee in oververhitte toestand achterlaat. Dan botsen warme en koude luchten en slaat het weer op tilt.
 
   De Tour beleefde zijn bijna-laatste etappe en ging op weg naar Parijs voor de "champagne étappe".   Macron,- die hoopte op een Franse overwinning (zegt men)-, kreeg zijn zin niet: de arme Franse Alaphilippe was te laat op de laatste col en zo werd de Tour een Columbiaanse aangelegenheid.
 
  Niets is grilliger dan de natuur en het weer en daar doet zelfs een politicus niets aan. De "gelen" lieten ook merken dat ze er nog waren en sloopten de "permanence" van een REM-lid. Onze zaterdagen zullen dus onrustig blijven..
   La France bleef het onrustige, ontevreden land dat blijft kampen met een hoge werkeloosheid die vooral komt door een structureel te lage export. Wat veel banen kost..

   We gingen naar een nieuwe politiek seizoen, terwijl Poetin door Macron op (Fort) Bregancon werd ontvangen en Trump dreigde met belasting op de Franse wijn-import naar de VS.
   De zondagmorgen begon zonnig in Marseille, maar buiten  hadden de bloemen en planten na vele droge weken wat regenwater te drinken gekregen en dat fleurde alles op.
  Wees dus gerust, geen canicule en geen hete zomer konden aan dit alles iets veranderen.
Alles wordt vervolgd dus, gelukkig maar.

Leon de Marsilho, eind juli 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten