Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 juli 2019

GEPENSIONEERDEN ZIJN GEWAARSCHUWD!

Nu ook in La France, waar Macron een "pensioenhervorming" aankondigt en daarbij zegt dat "het huidige stelsel zeer onrechtvaardig is". Hij wil van de 42 (!) verschillende pensioenstelsels af en dat gaat de betere de kop kosten ten voordele van de "minnetjes".  Uiteraard zijn de ruimere overheids-pensioenen het eerst de klos. Nederland paste al langer geleden aan met flinke vermindering in enkele stappen van -7% en het stoppen van de indexering. De koopkracht van pensionados zal stevig minder gaan worden...
   Het is natuurlijk onmogelijk om bij massale vergrijzing steeds minder jongeren het gelag te laten betalen. Onze toename in de levensverwachting kraakte de solidariteit en dus moeten pensioenen minderen. Wie dat niet snel doet zal (zie nu in Frankrijk!) de staatsschuld omhoog zien springen. De ouderen die dat afwijzen zijn degenen die de solidariteit tussen de generaties slopen! Tegelijk zijn er in Europa veel landen waar de vacatures met miljoenen blijven bestaan.
   Europa zakt af terwijl Afrika explodeert en de ondernemende en beter opgeleide Afrikanen zijn
naar ons onderweg. We gaan meer "verkleuren" en zullen in Afrika vaker handelspartners vinden. Wilders en Baudet dromen van de (superieure) blanke cultuur, maar vergeten dat die vooral genoeg blanke bewoners vereist. En ze vergaten dat Afrika ooit ontwaakte vóór Europa en dat de posities nu weer wisselen..
  Dus: ouderen opgelet, u zult uw aandeel in de verandering voelen toenemen. Geen enkele medicus of actuaris durfde in de massale vergrijzing te geloven: nu is die een keihard feit. Hoe ver gaat de wereld groeien: men zegt dat 9 miljard zou kunnen.. Malthus draait zich om in zijn graf: hij zat er faliekant naast..
    Wij gaan langer genieten van ons nageslacht, maar met minder geld in de beurs en met meer kleuren in de straten! Het gezegde "hoe meer zielen hoe meer vreugd" krijgt een nieuwe betekenis..

Leon de Marsilho, aug. 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten