Totaal aantal pageviews

donderdag 23 januari 2020

ZIT HET TUSSEN OF ÓP JE OREN?

 U weet "dat het verstand tussen Uw oren huist" en dat dit U ook kan waarschuwen voor..  narigheid óp uw oren. 

  Veel zon betekent veel UV-straling en een "noordelijke huid" kan daar last van krijgen. Wij "Nordiques" kregen wat weinig beschermend, bruinig pigment mee.

   Nu vindt mijn rechteroor het "welletjes wat die straling betreft", het begon onrustig te worden en ging over tot "alarmfase 1"..
.
   Zo komt het dat dit oor begint te lijken op wat wel "een bloemkool-oor" wordt genoemd. De celletjes worden daar onrustig en doen de huid ontsteken.

   Dus op naar de dermatoloog, die dit probleem in onze contreien goed kent. De mijne houdt gelukkig van praktische aanpak en duidelijke taal.  Hij stelde voor snel te opereren en het onrustige deel te elimineren. Eerst een biopsie nemen achtte hij niet nuttig: want het ontstoken deel moet er in elk geval af.. Daarna kan verder onderzoek nuttig zijn..

   Dus moet ik binnenkort even naar de kliniek om wat te worden gefatsoeneerd: lokale verdoving en een kwartiertje aan de slag.

   "Boontje komt ook hier om zijn loontje" , zoals het Nederlandse gezegde luidt. Alle besluiten die je ooit neemt leiden tot gevolgen, ook al weet je dat niet altijd tevoren precies.

    Na 25 jaren zuidelijke zon  riep de natuur me tot de orde! Geen paniek, want dit valt hier onder de dagelijkse routine van huidartsen en chirurgen..

    Mieke maakte natuurlijk een foto-tje van mijn opstandige oor en dat komt in de familie-journalen. Zo worden onze erfgenamen wat wijzer over de risico's van veel mooi weer!

Leon de Marsilho, januari 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten