Totaal aantal pageviews

dinsdag 28 januari 2020

APOCALYPS NOW, FINAL CUT..

    Tja,  met dat corona-virus in China duiken weer beelden op van "een nieuwe apocalyps"  zeker als je goed luisterde naar de Chinese president Xi Linping..  Die waarschuwde zonder reserve voor een ernstige situatie en hij nam  metterdaad draconische maatregelen..

    Toen gebeurde dat tijdens de grote Vietnamoorlog in 1979 en het rook naar "atoomgeweld etc. ".. Francis Coppola maakte de film  waarin Marlon Brando was te zien. De film kreeg 20 topprijzen wat  te maken had met dat "grote ondergang-gevoel" dat opkwam....

  De natuur blijkt zelf in staat is tot levensgevaarlijke moves: een "simpel" vogelvirus kan dat veroorzaken. Mede omdat het uiterst besmettelijk is en moeilijk afgeremd kan worden. En er bestaat (nog) geen serum tegen...

   De Wuhan-regio ging geheel op slot en dat toonde hoe serieus het werd genomen, om te beginnen door de Chinese president zelf. Japan haalde met eigen vliegtuig zijn mensen op en zette ze in quarantaine.. Etc. ..

  We beleven weer eens hoe broos onze gezondheid in enkele dagen kan worden en de Franse media gingen er nogal "koortsachtig" mee om!  Op de vroege maandag van 27 januari 2020  werden tientallen tests van mensen met verhoging bekeken. Men trachtte een "run op gezichtsmaskers" te voorkomen; de prijs van zo'n masker zal omhoog schieten. .

  Plotseling beseffen velen hoe broos de gezondheid van de wereldbevolking eigenlijk is. In Marseille zijn er nu twee levensgevaarlijke zaken: de tram en het coronavirus strijden om de 1e plaats.. (grapje!)..

  Op mijn vroege wandeling die door het Station Saint Charles gaat werd ik op mijn weken bediend: ik botste bijna op een Chinees met monddoekje om..   Natuurlijk kan dat zijn omdat de huisarts van deze man hem dat had aanbevolen omdat hij extra-bescherming behoefde, maar ik schrok er toch wat van...

  De rampologen zullen dit snel op gaan pakken en ene Melenchon  gaf een startschot door een motie te beloven die het Franse parlement  moest waarschuwen tegen "dictatoriale ontwikkelingen in de Franse politiek"..

  Een mens met boerenverstand begrijpt meteen dat hier met angstgevoelens wordt gesold en weet dat Monsieur M.  niet terugschrikt voor wat demagogisch gerommel.. Hij speelt met vuur..

Leon de Marsilho, januari 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten