Totaal aantal pageviews

zondag 19 april 2020

VIRUS CONTRA NATALITEIT

 Als elke vrouw gemiddeld ca 2,01 kind baart blijft de bevolking constant.  In Afrika is dat wat hoger, maar daar sterven nog vele baby's.

  Ene Malthus was eeuwen geleden bang dat we zouden omkomen van de honger. Hij kon niet weten  dat de boeren zo'n 10 keer meer verbouwen per hectare, door kunstmest en betere gewassen!

  In het westen zagen we het gem. aantal kid`s per vrouw naar 1,3 à 1,5 dalen: vergrijzing en ontgroening zijn het gevolg. Daarom kunnen onze kleinkinderen kiezen welke job ze het liefste willen: althans tot voor kort in Duitsland en Nederland. Waar vele vacatures open bleven staan, maar in La France is (vanwege een minieme export) de werkeloosheid hoog en weer stijgend...

  Ik ben van 1942, toen zag men dat Hitler ging verliezen en men herkreeg hoop. Mieke (van 1945) is een kind van de blijdschap, want einde 1944 was duidelijk dat de oorlog ten einde ging.

   Gaan we na de doden van het corona-virus eenzelfde positieve zwaai beleven? In elk geval daalden de zorgkosten want er gingen duizenden oudjes extra dood (sorry maar het is waar)...

   Eigenlijk is dit het enige "positieve" economische nieuws, nu de wereld in een diepe recessie duikt met La France in de voorste gelederen..

   Onze pensioenen zijn Nederlands en die werden al 4 keer stevig bij gesnoeid.  Dat moet nu stoppen want anders moet ik nog gaan bedelen voor onze deur op het grote station Saint Charles, waar al genoeg bedelaars staan..

  Onze oude dag blijkt vol verrassingen, maar wij mogen (nog) niet klagen..

Leon de Marsilho, mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten