Totaal aantal pageviews

donderdag 23 april 2020

MARSEILLE NEEMT REVANCHE!


  Marseille was een eeuw geleden een beruchte maffiastad en Hitler wilde deze infame stad zelfs geheel wegvagen. Maar liet het bij het wekenlang opblazen van het oude centrum..  Hij had een beetje gelijk, want zelfs de burgervader Gaston Deferre deugde niet..

  Het kan verkeren en dat laat nu die  beroemde Prof. Didier Raoult zien met zijn befaamde Instituut.  Hij werd de onbetwiste corona-virus-expert en zijn geneesmiddel wordt uitvoerig getest. Zijn kennis zal goed van pas komen, want die virussen lijken een nieuwe plaag te kunnen worden. 
 
  Het boek La Peste van Camus wordt in 2020 weer door vele Fransen en buiten La France, gelezen..  En Nederlanders ontdekken dat ook zij bevreesd waren bij pest-epidemieën in de polder enkele eeuwen geleden.

  Mieke en ik wonen al 10 jaar in deze  "stad met de vele gezichten", die door Grieken werd gesticht,  waar de zon gul schijnt en waar het banditisme verwerd tot "suffe tasjesdiefstal"..

  Wij kunnen ons niet voorstellen dat deze mooie stad ooit  "het canaille van La France" werd genoemd.  Criminaliteitscijfers tonen dat Parijs, Amsterdam en Berlijn  de oude stad intussen ruim hebben verslagen waar het gaat om misdadigheid..

   U gelooft het niet? Wel dan moet u komen kijken en we zullen u snel overtuigen!


Leon de Marsilho, mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten