Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 december 2019

OOK DE HUISARTS STEPT...

    Gisteren in de stad kwam ons een krullen-bol op een e-step tegemoet die ons vriendelijk toelachte.. Dichterbij gekomen zagen we dat het Carlo was onze huisarts afkomstig uit Noord-Italië. Marseille is echt "step-land" maar met zo weinig regen is dat eigenlijk geen wonder..

   Immers met een step sta je nooit te wachten, je kunt op trottoir en rijweg verder al moet je in La France nu op de rijweg! Waaraan nog niemand zich wenst te houden..

   Visite rijden gaat zo razendsnel: het is vlug en er is geen parkeerprobleem, want je neemt de step gewoon mee naar binnen bij de patiënt.

   "Je huisarts op de step", dat toont dat de wereld echt veranderde, toch? In Nederland zit dat wat lastiger met de regen en de wind, al moet je hier die Mistral ook niet onderschatten!

   Onze Carlo was lang bij Artsen zonder Grenzen en leerde daar wel meer dan je op een stepje voortbewegen.. Verder is steppen ook nog gezond en dat hoort een huisarts ook te promoten

   Er is een "transport-revolutie" gaande, waar zelfs de metro en zeker de bus, niet tegen op kunnen.

   Maar zo als altijd zijn er ook nadelen of zelfs problemen: met name bij de verzekerraars en de politie, die te maken krijgen met akelige step-ongelukken. Maar als je dat "wat commercieel beziet" is het steppen dus ook meer business voor huisartsen en ziekenhuizen..

   Ik heb nog geen enkele "trendwatcher" gehoord die kan uitleggen waarom ook hij niet zag aankomen dat "de step de toekomst is"!

  Nu is het wachten op de nieuwste step met regenscherm, ruitenwissers en schijfremmen en met ingebouwde EHBO-doos. Als dat is geregeld zal ook in Nederland het steppen een hoge vlucht nemen..

 Ach zeggen sommigen: "de huisarts die op bezoek komt gaat ook verdwijnen" Binnenkort "bezoekt de huisarts je thuis via het TV-scherm"..  Er bestaat hier al een artsenclub die dat doet en de verzekeraar betaalt het.

 We wisten al dat "de technologie de wereld ingrijpend verandert",  maar dat daar een step bij te pas zou komen, zagen er weinig aankomen.  Ik voorspel u nu dat de "drone-dokter aanstaande is". In de stad komt hij aan op uw terras of balkon en uw medicamenten komen ook per drone: want ook de apotheker gaat meedoen.

  Ik dacht er over om "een think-tank" op te richten die nadenkt over aanstaande veranderingen in onze moderne wereld.  Daarvoor zoek ik belangstellenden.

  Het lijkt me een echt passende bezigheid voor moderne gepensioneerden, die zo ook hun slinkend pensioen wat kunnen oppoetsen!

 Ik reken op de nodige schriftelijke inschrijvingen, daarmee kan ik dan in Parijs vragen hoeveel overheidssubsidie "deze idee schuift"!

 Verbeter de wereld en begin gewoon zelf!

Leon de Marsilho, december 2019

.

|


Geen opmerkingen:

Een reactie posten