Totaal aantal pageviews

woensdag 12 juni 2019

WAAR KOMT DE BLANKE MENS VANDAAN?

  Zaterdag 8 juni 2019 waren weer "gelen" op straat, o.a. in Montpellier en Parijs: 10.000 in totaal waarvan 1000 in Parijs. Er kwam weer trammelant van: 4 agenten en 4 gelen moesten naar de dokter...
  Wat is er in die ontevreden, Franse (vooral) blanke mensen gevaren? Wat ze beogen is vaak onduidelijk, behalve dat ze meer "pouvoir d'achat" willen. Maar dat wil toch iedereen: een hoog salaris en bijna geen belastingen en sociale bijdragen? 
  Vroeger moest je dan meer kennis verwerven, harder en/of langer werken en carrière maken. Is die blanke mens in een diepe crisis weggezakt? Kan hij zijn dominante positie niet meer waar maken? Kortom: wat mankeert de blanke mens?
   Wij mensen komen alle uit Oost-Afrika zegt men. Dus onze Europese voorouders hadden Afrikaans bloed. Na vele jaren werden we "blank".

  In Marseille loop je tussen weinig "echt blanken": ik schat ze rond de 25%. Ligging en historie van deze oude stad maakten "zuiver blank" tot een minderheid en dat tot op vandaag. 

  Voor ik verder ga, behoor ik u in te lichten over mijn afkomst: ben ik (voor zover ik kan weten) een echte "onversneden" blanke? Mijn grootvader komt van een oude familie uit Houthem (L) en om hem heen leek het allemaal nogal blank. Maar mijn grootmoeder van vaders kant, heette Pisters en zij had iets "mediterraans": licht getint en golfjes in het haar. Antoon, de jongste broer van mijn vader zag er ook nogal "mediterraan" uit: bij de eerste zonnestralen was hij bruin, terwijl hij een kantoorbaan had. Een achterneef, -Pie Pisters uit Stein-, had dezelfde kenmerken.
   Hier in Marseille wonen meerdere Pfistero's, die Portugees van afkomst zijn (Pfistero duidt op een bakkersachtergrond). De geschiedenis vertelt, dat de zeer katholieke koningin Isabella van Spanje (en Portugal) rond 1500 alle joden wegstuurde. Daarvan gingen vele naar Frankrijk en naar het tolerante Nederland: vaak naar Amsterdam. Als dit juist is dan is de kans dat "dat blanke van mij" mogelijk ook is aangetast. Dat is één...
  Vele eeuwen waren blanken niet zo blank, want vele werden als slaven ver- en gekocht. "Slaven" komt uit het latijn van "slavus" en ooit dacht men dan aan Vikingen, Noord-Europa of aan de "barbaren uit N-Afrika". Dublin en Venetië waren ooit dé grote slavenmarkten, waar veel geld omging.  En in 1825 noemt de Duitser Blumenbach de blanken: "Kaukasiërs" .
  Er komt een moment dat de blanken de belangrijkste groep zijn geworden. Tacitus sprak al over het verschil van "puur blank en "vervuild blank", dat hij "niet-Duits" noemde. "Wijzen" gaan dan op zoek naar een (blank) ideaal type: een ras dat niet vervuild werd.  Gustave de Beaumont  heeft het over raciale spanningen in Amerika in de roman: "Marie of de slavernij in de Verenigde Staten". Daarin stond: "Slechts een druppeltje "zwart" is genoeg om niet meer blank te zijn". De yankee's definiëren daarna de blanke en sluiten daarbij de slaven uit hun zuiden ervan uit: die kwamen met de VOC uit Afrika! 
  Lang niet alle Amerikanen kwamen met de Mayflower naar de VS, er kwamen daarna horden Ieren, Italianen, Slaven en joden bij. De Ierse Kelten komen daar "naast de zwarten" te staan:  want beiden zijn "katholieken" en die waren verdacht bij de religieuze vluchtelingen (protestanten) in de VS. Priesters werden er vervolgd en er ontstonden rellen tegen "de Ierse Katholieken".
   Er ontstaat een soort "teutomanie" want daar komt voor de Anglo-Saksen het ware ras vandaan: mensen uit de Alpen en Meridionale vond men bastaards. De mooie, zuivere blonden begonnen te verdwijnen..      
  Denk ook aan Hitler en zijn Neurenburger Rassenwetten, de "nazi-schedelmetingen" en die "echte Ariërs". In de VS zien we het "lynchen = mensen ophangen zonder proces" opkomen..  Slaven en Italianen komen op een lijn te staan met de Sioux-indianen, joden en chinezen.
   Dan komt het Anticommunisme van McArthy en de jacht op anarchisten.  De arme, blanke  wordt de "gedegenereerde blanke", de alcoholist en de crimineel. Tot in 1960 werden er in de VS gedwongen sterilisaties uitgevoerd bij gehandicapten (fysiek en mentaal).
  Denk ook aan de Ku Klux Klan, die strijdt tegen katholieken, joden en zwarten (Katolics-Kikes and Koloreds).  In 1920 heeft deze groep 5 miljoen leden en men demonstreert nog in Washington in die witte gewaden met puntmutsen...  De superblanken (supremacisten en catastrofisten) zijn er van overgebleven.
   Na het nazisme en WO II komt er verandering. Kennedy en Johnson pakken het racisme aan, maar pas met Obama lijkt het voorbij. Maar, zie nu weer Trump..
   In de VS ontwierp men 126 officiële etnisch-raciale groepen (met 63 rassen) en daarmee was iedereen "Amerikaan èn gelijk, want ingedeeld". Maar de tijden van Malcolm X toonden de diep gewortelde racistische trekken die bleven.
   Uit de VS kwam vaak goeds en later ook slechtere zaken. Fransen vragen zich nu zelfs af of hun "beroemde laïcité" 'nog wel echt werkt. Die blijkt die er beter bij te staan dan het "republikeinse universalisme".
    Europa moet nog wennen aan de veranderde opstelling die "onze compagnon in het westelijke verbond" steeds vaker toont. Andere tijden komen er aan en de Afrikaanse stroom uit het zuiden groeit rap. Dus zal het nu echt anders worden..!

Leon de Marsilho, juli 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten