Totaal aantal pageviews

donderdag 1 augustus 2019

ATTESTATIAE VITAE

   Instanties waar je geld van krijgt, - zoals de Nederlandse SVB (o.m. de AOW) en enkele pensioenfondsen-, willen het weer eens ZEKER weten: zijn die twee al 25 jaar in Frankrijk verblijvende Nederlanders er nog echt? Of strijkt "een clandestien ervende snoodaard" hun pensioenen op en zet af en toe een bloemetje op hun graven?
 
   Daarom moesten we naar onze Mairie (2e arr. Marseille) om het bewijs te halen dat we nog leven waartoe we natuurlijk paspoort en Carte Séjour  toonden: het eerste is verplicht en het tweede document is dat niet, maar we vroegen het toch aan: het is namelijk het enige Franse document dat direct bewijst dat we Frans resident zijn.. Zonder die Attestations de Vitae stopt eind augustus de pensioenstroom en moeten we het verder van de spaarcentjes bekostigen. 
 
   We kunnen eenieder geruststellen: onze Mairie achtte ons nog levend genoeg! Maar de strenge dame achter het "guichet=loket" wilde het zeker weten en vroeg ons beide om over de lange witte streep te lopen in de wachtruimte.. (grapje).
   Dus erfgenamen, nog even wachten en geachte Nederlanders: we willen graag wat blijven tanken uit jullie slinkende pensioen-potjes..
  
   In de EU is alles piekfijn geregeld, wat ik me temeer realiseer als ik die stroom Afrikanen dagelijks zie aankomen. De meeste van hún ouders krijgen namelijk NUL pensioen en daarom moeten zij hierheen voor een job, om de hele familie in leven te houden.. Zo zit dat.
  
Vooralsnog blijven onze pensioen-euro's komen, al zullen ze in aantal blijven afnemen. Ook Macron heeft de alarmbel hierover hard geluid in La France..
  
Voorlopig is er geen vuiltje aan de lucht, maar... er komen andere tijden aan  en ook voor de pensionados.

Leon de Marsilho, aug. 2019

1 opmerking:

  1. Zolang we belasting kunnen afdragen leven we, ik blijf het graag doen (ook voor jullie natuurlijk)!

    BeantwoordenVerwijderen