Totaal aantal pageviews

zondag 17 juli 2016

TRUMP, IS GEWOON EEN "ONNOZELE" BERLUSCONI!


 
TOCH: BORN TO WIN??




IS TRUMP EEN RAMP? OF HEEFT HIJ EEN BEETJE "GILLES DE LA TOURETTE"?     
ESTHABISHMENT IN DE WAR?
 

INHOUD:
BLOG
+
DIVERSE INFOBLOKKEN:
-DE VISIES VAN MELENCHON
-DE BUZZ-DEMOCRATIE
-TRUMP EN DE PUBLICITY
-TRUMP EN DE REPUBLIKEINEN
-TRUDEAU CONTRA TRUMP
-TRUMPERIJ: ANALYSE EN OPLOSSING
 LAATSTE NIEUWS:
Na de -Brexit werd in de VS de keuze nog spannender. Nadat 
Brexit de ravages van het populisme in het echt toonde! 
Plus de grote invloed en greep van de populisten Farage  en Johnson. En rond Trump ging het,- na Sarah Palin van de Tea-party-, niet veel anders.  
De polls tonen (na de laatste swingstates) helaas, dat Trump opkomt en Clinton dichter nadert. NU: 39 voor T. en 42 voor C.   
Zo werd de keuze van "vice-presidenten" nog pikanter. Want een goed gekozen VP kan twijfelaars geruststellen en overhalen. Clinton denkt aan de katholieke Tim Kain (ex-gouverneur van Virginia), die goed valt bij blanke-christenen. Of aan de "anti-Wallstreet" en zeer charismatische senator, Elizabeth Warren.
Trump presenteerde, na grote aarzeling, de ultra-conservatieve Mike Pence. Diep religieus en tegen abortus en homo`s. De ex-primaries kandidaat Chris Christies en Newt Gingrich (ex-speaker van de GOP) werden het niet. 
De presentatie van Pence werd een bloedloze  vertoning. Pence "de betrouwbare goede vriend" moet de nette en rijke GOP-ers (zoals de Koch-miljardairs) geruster stellen. En hun aanzetten tot mee-betalen voor de eindstrijd. Zijn eerste speech was een afgang.
Trump en "his opposite VP Pence" moeten nu de conventie, dagen-lang, "amuseren". Een tragi-komisch duo, dat de verscheurdheid toont die ze moeten verhullen.

Trump doet denken aan die flamboyante Berlusconi. Die zijn land via eigen TV-zenders, op sex en spelen trakteerde. En die weinig  omkeek naar: "het brood voor het volk". Na veel moeite vloog hij er (via een sexschandaal) uit en liet ook grote bijna-failliete banken achter: ware tijdbommen. Zonder veel cash vallen ze om, daar zit die arme Renzi nu mee.
De EU begon eigenlijk eerst met dat T-populisme: wij (Neder-landers) waren bij de allereerste!  Onze "witte" moet dus binnenkort al "niet-te-karig pre-pensioen". Moeten we ons op zijn afscheid voorbereiden?   

WAT MOET DE VS MET DIE "TRUMPERIJ"?
"Trump moet worden behandeld voor "het syndroom van Gilles de la Tourette", en kan dan een aardige kerel worden", schreef de franse  journalist FO Giesbert. Is het zo eenvoudig?
De bange vraag is: Maakt Trump een kans tegen Clinton? Want hij is de "GOP-kandidaat". Al zien rijke, rechtse geldschieters "deze
 brokkenmaker" niet echt zitten. En er moet nog veel geld worden  opgehaald: voor de laatste etappe...
Clinton is (en met de steun van Sanders) ook enige  kandidaat. Zij  is geen "moddervechter" en Trump zal haar niet sparen. 
Vele denken dat T. gaat verliezen, omdat hij "dame Clinton" zal doen huilen. En zo kan zijn "sterke kant"  de zwakke blijken, straks in de ring, tegen de "esthablishment lady". 
 
Ryan (Congress-speaker GOP) ging eerder al om en steunt Trump. Ook al blijft de GOP zeer verdeeld. Zeker als T. spreekt over buitenlandse zaken. Tot groot genoegen van Poetin en Kim van N-Korea. P. had dikke pret toen T. sprak over "die achter-haalde Nato" . En Kim was tevreden toen T. hem bewonderde: "Omdat hij dozijnen generaals in bedwang hield". En toevoegde "dat hij het 
vele geld voor die 30.000 GI`s in Z-Korea betreurde".
Trump aan de macht lijkt vooral hun een feestje te worden! Er zijn nog meer bewonderaars. Zoals Marine Le Pen, die het winnen van Clinton "een echte ramp" noemde. De nederlandse "witte" zwijgt, nog maar zijn "europese brusselse vriendenkring" weet het wel. Dit alles is reden genoeg ohet verschijnsel "Trump" eens te zetten tegenover de franse "ultra-linkse geo-expert" Melenchon,
die ons vaak verraste met zijn visies..
 
LAND OF THE FREE!
J.L.MELENCHON,  frans politicus, radicaal-trotzkist, was ook even minister. En is ook presidents-kandidaat in 2017 voor: PdG =Parti de Gauche. Zijn oordeel was vaak opmerkelijk. Hij is snel lyrisch over "aparte" radicaal-linkse politici. Zie deze greep uit zijn favorieten..


JEAN-LUC  ET SA PENSÈE




Tsipras (Syriza), Pablo Iglesias (Podemos)…,
Fidel Castro (Cuba), Lula (Brazilië),
Evo Morales (Bolivië), ….. Hugo Chavez Venezuela), Mahmoud Amadinedjad (Iran)…., Bachar Assad (Syrië) en  Vladimir Poetin (Rusland)…  Binnen de EU vind je zelden “bloed-broeders” van JLM. Met “rechtse” Merkel heeft hij niets, maar hij is fan van Poetin (positief over Georgië, Krim en Oost-Oekra-ïne). Hij is tegen de Nato, enkel vòòr de VN. Bij de dood van idolen, laat hij graag de vlaggen wapperen op zijn partijgebouw in Seine-Saint-Denis.
JLM bereist de wereld en oordeelt, snel en vurig. “Ons soort democratie” is niet zijn ding, zijn “leiders” dienen het volk radicaal en tot elke prijs. Stevig (= gewelddadig) optreden, acht hij soms onvermijdelijk.
DIT VERRAST VELE! 
JLM verwierf in Frankrijk weinig %-tjes aan stemmen. En tracht profijt te trekken van elke linkse crisis; ook nu. Zijn favorieten mislukten alle jammerlijk of waren nogal omstreden.
Zijn oordeel over Trump zou dus wel eens verkeerd kunnen uitpakken. Maar dan is hij nu in uitstekend gezelschap: de helft van de VS-inwoners vergistte zich immers ook al in Trump. Al komen ze er nooit achter.., is te hopen.

 
PROFIEL MODERNE POLITICUS
Hoe werkt die “buzz-democratie” in de VS? De kandidaten die door esthablishment en media worden gesteund, worden weggeblazen. De “kleine man die door de elites wordt bedonderd”, is een oud thema in de radicale politiek, zie Le Pen in Frankrijk. Dat werd daar nooit echt link, de FN kwam er niet aan de macht. Maar dat kan nu wel.
Trump roept “kill alle radicale moslims en ontmantel de Nato”. Maar sommige denken dat hij dat na de campagne is vergeten.

DE "GOP" IN OPPERSTE CHAOS



Zoals Hollande die riep: “Mijn grootste vijand zijn de financiële markten”, wat na zijn verkiezing over was.
MEDIA EN POPULISME: STERKE COMBINATIE
Het democratische theater was al lang een grote groep nogal opportune politici, die moedig van alles beweerden. Aan de
 randen zagen we enkele hysterische figuren, die een radicale minderheid aanboorden.
Dat is in de amerikaanse campagne nu omgekeerd..  en dat komt door twee zaken. Een: de grote inflatie dus het grote aantal kandidaten. In 2008 (republikeinen) 8 kandidaten, in 2012  14 en in 2016  begon het 16. 
VOORAL: RANCUNE
Vele politici die denken: “Waarom niet ook ik? Waarna een ware ratrace start om boven te komen… Twee: de grote invloed  (en het belang!) van media en communicatie. Waarbij internet (=sociale media) eigenlijk hèt verschil maakt.
Informatie, verloor veel aan geloofwaardig-heid en er is weinig tijd om na te denken.. En pas op: steeds meer mensen genieten van echte reuring!


MINDER....... HIJ OOK AL!
DE UITZONDERING?



POPU-TALK
Hoe komt dat? Angst? Verontwaardiging? Zin in wraak en bespotten? Demagogie lijkt ” in” en het debiteren van “simpele ferme statements” ook. Het gaat vooral om het trekken van de aandacht!
DAT SLAAT AAN
Maar, men zoekt ook nieuwe oplossingen en nieuwe frisheid: het oude is versleten. In deze “behoefte” voorzien de populisten, die vooral spelen op onwetendheid. Ze over-tuigen bange mensen, dat het in de wereld slechter gaat en er DUS radicale stappen nodig zijn.
Zij die enkel het “haalbare” aanbieden, verliezen nu. Teveel mensen vergeten dat wat men je “verkoopt" zonder garantie is. Na de verkiezingen kun je niet je geld terug vragen….
“De inflatie bij de kandidatuur leidt er toe, dat je “om je te onderscheiden”, niet ontkomt aan stront  gooien”, zegt de franse Gerald Bronner.
GOEIE BAK!


TRUMP IS 'NOT SO STUPID"!






En: “Het succes van grote woorden en simpele statements en de ontregeling van het de informatiemarkt, verplaatst het zwaartepunt van het politieke spel, en toont ons ook de sombere staat van onze democratie”.   
NOT SO DIFERENT? 

Zie hoe Trump omgaat met de publiciteit.
KADO`S VAN DE MEDIA
TRUMP EN FREE TRADE
TWIITER SCORE TRUMP
GOP-ERS EN DE MEDIA

 


 Hij werd is een ware zegen voor CBS, bekent de baas Les Moonves.
THANKS DONALD!
Men scoorde 4,4 miljard, 600 miljoen meer (+15%(, dan in 2012. Wat ook kwam omdat het Hooggerechtshof in 2010 weigerde de campagne-uitgaven te limiteren. Daarom zetten kandidaten de “SuperPac” in, politieke actie commities en “onafhanke-lijke” ondersteuners.
A REAL FOX BABY!
Ze mogen (officieel) hun inspanningen niet afstemmen op de strategie van de kandi-daten. In de VS mocht je altijd al “vieze campagnes voeren”, waarbij je ook tegenstanders “verraadt”. Dat valt daar ook onder “Free Speech”. En weet ook: dat Sanders en Trump de kijkcijfers ferm deden opveren!
SAMENZWERING?
TRUMP LIEGT NOOIT???






Trump`s partij  (de: GOP), maakte ooit een einde aan de slavernij en de Koude Oorlog.
Maar wat Trump nu zegt doet iedereen verstijven: zeker zijn houding naar vrouwen en immigranten. Trump leerde veel op de steigers, in de bedrijven van zijn vader, daarom predikt hij nu zo en krijgt ook gehoor. Hij is mordicus tegen Tafta en wil met douanerechten de industrie beschermen. Zijn buitenlandse politiek is zeer protectionistische en isolationistisch!
Zo wil hij 65 miljoen kiezers halen, tègen Clinton. Zijn schaduw is nu al te voelen op alle ontmoetingen op wereldniveau: Trump kàn namelijk nog winnen! En Clinton heeft het moeilijk als “system-representant”. Slechts EEN terroristische aanslag in de VS en Trump`s kostje is gekocht.. Zijn moslimafkeer garandeert dat. Trump vertegenwoordigt het denken van vele amerikanen: daar zit voor de VS en de wereld een enorm gevaar.. Want zo gaan we allen verliezen.








 
JONG EN SPORTIEF
Maar zie de jonge liberaal Trudeau (PM sinds 2015 in Canada) die zich tegenover Trump opstelt. Hij wil het afnemen van paspoorten stoppen en het aantal syrische immigranten verdubbelen (50.000 in 2016). Zijn land kent 20% (!) immigranten: twee keer meer dan Frankrijk. Hij wil hasj vrijgeven en deed mee aan een gay-pride.. In zijn boekje “Terrain d’entente” toont hij zich als klassiek liberaal en staat zo diametraal tegenover Trump`s boekje “Crippled America”.
..VOLGENS TRUDEAU


TRUMPS BIBLE










Dat laatste raakt ook aan de kernvragen: banen die massaal verdwijnen (NIBC, 3D en de robots) en daarbij nog die mondialisering. Moet je nu de deuren dicht doen? Of dat alles nou net omarmen?

IMMIGRATIESTRUCTUUR CANADA
WAAR ZE VANDAAN KOMEN
De stijlkeuze van de toppolitici blijkt vitaal Maar zowel die “botte” Trump en die “spor-tieve” Trudeau kunnen dus aantrekken.
Canada is rijk aan grondstoffen en zit vol met mijnbouw-bedrijven die wereldwijd opereren. Daarom zijn die dalende prijzen ook hier een dubbele klap. Waar Trudeau tegen moet strijden, terwijl zijn ww boven de 7% zit.. Hij kiest echter voor: CO2 tax  (sneller “groen gaan”), infrastructuur investeringen (om concurrerend te blijven) en voor minder belastingen voor de middenklasse (+ koopkracht). Ook om de investeerders te laten blijven.

BEVOLKINGSONTWIKKELING EU 21e EEUW
En hij zweert ook bij immigratie (zoals Merkel), omdat die groei en innovatie stimuleert.
Dat kan later in Canada ook een “trump-effect” geven. Maar vooralsnog is hij vooral een posi-tieve leider.
Gaat ook Frankrijk nu “richting Trump” of kiest het straks meer “Trudeau”? want 2017 nadert..

NED.: REDEN ACHTER IMMIGRATIE
SCENARIO`S BEVOLKING NEDERLAND
 









De TRUMP-analyse van de zwitserse filosoof Carlo Strenger is echt interessant. Hij wijst ook naar die van Robert Kagan, (in de Washington Post). Daar heette Trump: “De Frankenstein van de republikeinse partij”. Dus iIemand, die “zijn partij kan vernietigen”.
KAGAN
CARLO STRENGER

Hij laat zien hoe deze door vele “uitgekotste man” zo ver kon komen. Een intelligente analyse, gebaseerd op statistieken.  Want Trump is vooral populair bij de blanke amerikanen uit de lagere klasse.
 
DE BEDREIGDE KLASSE
Waar men weinig leerde en weinig diploma`s  heeft. Zij waren vroeger die gouden arbeidersklasse en de trots en de hoop van de natie. Die er nu verslagen bij staat, door twee ontwikkelingen. De eerste: de mondialisering, waardoor amerikaanse bedrijven de goedkope arbeid van Azië zochten en vertrokken.
INKOMENS-AANDEEL MIDDENKLASSE














De tweede is: de vooruitgang in het digitale. Informatica en robotisering, waardoor net hun werk veranderde. Dat leidde tot grote frustratie en vernedering in deze groep. Die niets begrijpt van de ingewikkelde oorzaken er achter.
DE DRIVE ACHTER IMMIGRATIE (VS)

Zij zoeken dus “zondebokken”, en vonden ze bij: de mexicaanse immigranten. Ook al werkten deze zelden in de industrie. Ze verwijten daarnaast de boven-klasse dat die hun in de steek liet. Dat voelde Trump haarfijn aan en hij werd hun heraut en de vedette van de TV-reality.
INKOMENS VAN HUISHOUDENS VS

Hij exploiteert die frustratie, woede en ongeluk. Wat alle populisten overal doen: op links en op rechts. Trump is de ergste op rechts. Zowel in Europa en in de VS komt het gevaar nu vooral van rechtse zijde! Maar Trump ging nog verder: niemand kon nog zijn duidelijke leugens vooralsnog echt aantonen!
EIGEN VOLK EERST..
Trump kreeg ook de steun van de KuKlux Clan baas David Duke, die het blanke ras superieur acht.. Dat ontkent Trump niet expliciet, want kent hij hem en waardeert ook diens opvat-tingen.
Trump doet niets.. en laat journalist John Oliver, -die al zijn leugens een voor een ontzenuwt-,  gewoon zijn gang gaan.  Want: hoe meer hij liegt hoe meer hij lijkt te winnen.
+/- MEDIANE INKOMEN VS
Dus: de waarheid lijkt niet veel meer te betekenen. Dat leerde Orwell ons: dictatoriale regimes veranderden de “taal”. Ze veranderden de werkelijkheid en passen die aan, naar hun beeld.
Zoals ook de chinese machthebbers dat met  Mao, diens vrouw en diens discipelen deden: de historie werd gewoon vervalst en verdraaid.  Tot in de geschiedenisboeken toe..

WETTEN IN DE VS....


 Dat gebeurt nu in de westerse democratieën, waar de Trump`s en co het “simpel houden, de waarheid aan hun belangen aanpassen en gewoon 100% tegemoet komen aan wat hun volgelingen zoeken en wat hun geruststelt”. Een totaal vervormde werkelijkheid blijkt het te winnen en de waarheid verliest alle kracht. Het kan dus gewoon ook in onze "moderne" democratieën.


Als dat Trump c.s. blijft lukken zit er iets heel ernstigs fout, ook in de liberale partij van de VS. Want ook Jean-Marie Le Pen deed dat met die gaskamers. En de zwitserse UDC doet met het met: “hun land vol minaretten” (wat gewoon onzin is). Ze manipuleren hun aanhang en komen er easy mee weg. Want “zij” worden meer vertrouwd dan “die van het systeem”.
 
BEPERKINGEN IN DE VS
Kunnen we dat dat gewoon door laten gaan? Ook als je de verkiezingen kunt winnen door een pak leugens te vertellen? En zelfs de pers er niets aan kan veranderen? Dat is nogal griezelig, omdat een funda-ment van politiek is:  dat politici mensen zijn met verantwoordelijkheidsgevoel. Ook al speelden ze altijd wel op de emoties van het volk.
OPINIE HOGE RAAD IN DE VS



SPREKEN EN CENSUREREN VS
Moet er niet worden nagedacht over wettelijke aanpassingen? Die politici aan banden leggen waar   debiteren van flagrante leugens aan de orde is? Dus: grenzen stellen aan wat men mag zeggen? Zoals nu veel landen al verbieden om tot haat en geweld aan te zetten. Of perk stellen aan te grove beledigingen van politici of leiders.
Hier ligt een parallel bij de persvrijheid: een krant die dingen schrijft die iemand beledigen en beschuldigen, heeft rectificatieplicht. Maar je moet wel eerst aantonen dat daar iemand er door wordt beschadigd. Wat bij politieke speeches met leugens niet evident is: dan beledig je veelal niet simpel een persoon.

GRENZEN VANWEGE LANDSBELANG
Ook in de milieuwetgeving liggen parallellen: de vervuiler betaalt. En: ons milieu is niet enkel iets fysieks, maar heeft ook culturele en politieke elementen. Die je ook kunt vervuilen en beschadigen etc., middels leugens en verdraai-ingen. Dus, waarom niet van politici geëist zich te binden aan “het weglaten van flagrante leugens”?
DE GROTE VIJF
HAAT ...IS EEN GRENS 

Een model zou kunnen zijn: “afkeuring vanwege onbeschaafdheid”. Dus: een politicus die dingen beweert die in strijd zijn met wetenschappelijk vastgestelde feiten, moet kunnen worden aangeklaagd. Zoals bij onware beweringen over de shoa, over het aantal mexicanen in het VS-gevang en het onjuiste aantal minaretten in Zwitserland. 
EEN MOOIE VAN ORWELL 
De aanklacht luidt dan: “Het verspreiden van leugens en bevuiling van de publieke, culturele of politieke sfeer”.
Dat lijkt radicaal, maar er is bestaat ook een echt gevaar. Als we hier geen paal en perk stellen, krijgt Orwell gelijk.
Dan leven we binnenkort in een verdraaide wereld in onze democratieën. Zoals dat nu ook het geval is in een land als Noord-Korea en andere landen die een totalitaire koers namen. Zie ook Rusland en Turkije, die “onderweg lijken” te zijn?  Een interessant visie op een oplossing!  
 
Maar,
intussen werd in Luik werd ontdekt dat er rond een kleine koude ster, genaamd TRAPPIST-1, drie exoplaneten draaien.


DE BELG GENAAMD: TRAPPIST -1 

EN ZIJN PLANETEN... 
Die sterk op de aarde lijken en ze zouden ook water kunnen hebben. Op 40 lichtjaren weg van ons, draaien ze in enkele dagen rond hun ster. Er moeten giga-telescopen aan te pas komen om meer te weten over biologische gassen daar.
Bravo dus voor: L`Institute astrophysique et geophysique de Liege, die gewoon een belgisch biermerk als naam gebruikten. Zij hadden al deze zorgen niet bij hun werk. Of maken zij ons ook gewoon wat wijs?
 
LEON DE MARSEILLE 17 JULI 2016
INFOBLOKKEN BIJ BLOG : TRUMP, IS GEWOON EEN "ONNOZELE" BERLUSCONI!
 
INHOUD:
-DE VISIES VAN MELENCHON
-DE BUZZ-DEMOCRATIE
-TRUMP EN DE PUBLICITY
-TRUMP EN DE REPUBLIKEINEN
-TRUDEAU CONTRA TRUMP
-TRUMPERIJ: ANALYSE EN OPLOSSING
 
DE VISIES VAN JL MELENCHON

Hij werd in Tanger geboren, werd trotzkist, en was ooit minister onder Lionel Jospin (Min. Van beroepsonderwijs). En is nu kandidat voor het franse presidentschap in 2017 voor de PG (Parti de Gauche). Zijn parcours langs  de wereldleiders naar zijn smaak is opmerkelijk en doet best twijfelen aan zijn keuzes. Zie de indrukwekkende lijst..
-Tsipras en Syriza
-Podemos en Pablo Iglesias
-Anti-Merkel
-Filemon Escobar van Bolivië
-Salvador Alliende Chili
-Fidel Castro van Cuba
-Lula van Brazilië
-Evo Morales Bolivië
-Kirchner Argentinië
-Simon Bolivar Venezuela en Hugo Chavez
--Rafael Correa Equator
-Mahmoud Amadinedjad Iran
Mouamed Kadhaffi Libië
-Laurant Gaghbo van Ivoorkust
-Bachar Assad van Syrië
-Vladimir Poetin van Rusland
JLM: is voorstander van de aanpak van Poetin in Georgië, de Krim en Oost-Oekraïne. En is tegenstander van de Nato maar voor de VN..
Bij de dood van enkele van hen liet JLM de vlaggen van hun landen wapperen op zijn QC in Seine-Saint-Denis.
JLM gaat over de wereld en velt zijn oordelen waarbij democratie op “onze manier” niet gezocht wordt. Eerder leiders die het volk dienen koste het wat het koste. Dat die ook stevig kunnen optreden dat hoort er voor hem bij. JLM zag nooit meer dan enkele % van de stemmen maar zwemt graag rond in elk gat dat “fout links”voor hem open laat.
DE BUZZ-DEMOCRATIE.
Zie in de VS hoe de kandidaten die door esthablishment en media worden gesteund nu worden weggeblazen in de VS. De kleine man die door de elites wordt bedonderd is een oud thema van de radicale politiek. Maar nu lijkt er iets fundamenteel te gaan veranderen. Vroeger was er ook dat radicale te horen denk aan Le Pen in Frankrijk, Maar het werd nooit echt link en ze kwamen er nooit mee aan de macht. Maar dat lijkt nu wel te gaan gebeuren.. Nu horen we Trump roepen dat alle radicalen moeten worden gekilld en dat de Nato moet worden ontmanteld… en we denken nog dat hij dat na de campagne niet meer weet. En denk aan Hollande die in de strijd riep: Mijn grootste vijand zijn de financiële markten. Na zijn verkiezing was alle bravoure over. Hetr democratische theater was lang een centrum met kandidaten die bout van alles riepen met aan de andere kant wat hysterische figuren die door een minderheid werden aanhoord. Dat lijkt nu in de amerikaanse campagne te zijn omgekeerd.. Dat komt minstens door twee zaken. De eerste is de grote inflatie bij de aantallen kandidaten.  In 2008 8 kandidaten bij de repu`s, in 2012 al 14 en nu in 2016 zijn het er 16. Dus krijg je die figuren die denken: Waarom niet ook ik? En daarna breekt er een ware ratrace los om boven te komen… De tweede reden ligt in het belang van de media en de communicatie waar ook het internet met de sociale media enorm verschil maakt. Zo verloor de informatie of dat wat er voor doorgaat, zeer veel aan geloofwaardigheid. En er is ook maar weinig tijd om na te denken..
En er blijkt dat steeds meer mensen er van genieten! Waarom is dat zo duidelijk aanwezig nu? Angst? Verontwaardiging? Zin op wraak en bespotting? De demagogie is in en dus het debiteren van simpele ferme statements. Zoals de franse kandidaat Henri de Lequen die belooft dat hij: Die negermuziek in de media zal opruimen… Hij is kansloos maar het toont dat het eerste is: het bovenal trekken van de aandacht!
Maar het heeft ook vandoen met dat zoeken naar heel nieuwe oplossingen. Nieuwe frisheid omdat het oude versleten lijkt. En in die “behoefte” voorzien de populisten die ook spelen op de onwetendheid. Ze overtuigen de bange dat het in de wereld steeds slechter gaat.. en dat er DUS radicale stappen nodig zijn. Dat verliezen zij die enkel het “haalbare” durven verkopen. En teveel mensen vergeten dat wat je wordt “verkocht zonder garantie is”. Na de verkiezingen kun je niet je geld terug vragen…
“De inflatie bij de kandidatuur leidt er toe dat je om je te “onderscheiden” niet ontkomt aan een rondje strond gooien” zei ene Gerald Bronner. En dan nog deze: “Het succes van grote woorden en simpele statements en de ontregeling van het de informatiemarkt, verplaatst het zwaartepunt van het politieke spel en toont ons ook de sombere staat van onze democratie”. 
TRUMP EN DE PUBLICITY
CBS is een zegen voor CBS en zijn baas Lee Moonves. Ze scoorden 4,4 miljard en dat is 600 miljoen meer: +15%, dan in 2012. Komt ook omdat het Hooggerechtshof weigerde de campagne-uitgaven te limiteren in 2010.  Dat doet de kandidaten de SuperPac inzetten politieke actie comitès de “onafhankelijke” ondersteuners die hun inspanningen niet mogen afstemmen met de strategie van de kandidaten. En in de VS mag je vieze campagnes waarbij je tegenstanders “aangeeft” voeren: dat is ook “Free Speech”. Sanders en Trump deden de kijkcijfers opveren in de VS.
TRUMP EN DE REPUBLIKEINEN
Zijn partij deed de slavernij stoppen en ook de Koude Oorlog. Maar als je Trump nu hoort is dat schrikken: zeker wat zijn houding betreft naar vrouwen en immigranten. Dat leerde Trump op de steigers in de bedrijven van zijn vader en dat predikt hij nu zelf en hij krijgt gehoor. Hij is mordicus tegen Tafta, wil met douanerechten de industrie beschermen. En zijn buitenlandse politiek is een zeer protectionistische en isolationistisch ook!  Maar hij moet 65 miljoen kiezers halen tegen ene Clinton. Zijn schaduw hangt nu al over alle ontmoetingen op wereldniveau want Trump kan winnen! Want ook Clinton oogst veel afkeer als “system-representant”. En een terroristische aanslag en Trumps kostje is gekocht.. Zijn moslimafkeer garandeert dat. Trump vertegenwoordigt het denken van vele amerikanen en daar zit voor de VS en de wereld een enorm gevaar.. Zo gaat iedereen verliezen.
TRUDEAU CONTRA TRUMP
De jonge liberaal Trudeau PM sinds 2015 in Canada stelt zich openlijk op tegenover Trump. Hij wil stoppen met afnemen van paspoorten, het aantal syrische immigranten verdubbelen ( 50.000 in 2016) in zijn land dat al 20% immigranten kent. Twee keer meer dan Frankrijk en wil ook hasj vrijgeven. En hij deed mee aan een gay-pride.. In zijn boeje “terrain d’entente” toont hij zich klassiek liberaal en staat pal tegenover Trump`s boeje “Crippled America”. Het raakt aan de huidige kernvraag nu de banen massaal verdwijnen door de NIBC, 3D en de robots. Waarbij ook nog eens die mondialisering komt!
Moet je de deuren dicht doen of dat alles nou net omarmen? En daarbij speelt ook de stijlkeuze van de toppolitici een rol: zie botte Trump en sportieve Trudeau. Want voor Canada het rijke land aan grondstoffen en vol met bedrijven die wereldwijd in de mijnbouw zitten is het met die dalende prijzen dubbele klap. Daar moet Trudeau nu tegen strijden terwijl zijn ww al boven de 7% zit.. Hij kiest voor CO2 tax om sneller “groen te gaan”, infrastructuur investeringen om concurrerend te blijven en voor minder belastingen voor de middenklasse (+koopkracht). Dat geeft de investeerders vooralsnog vertrouwen ze denken aan “blijven” .  Ook is hij dus VOOR immigratie die volgens hem groei en innovatie stimuleert. Dat kan echter over enkele jaren in Canada ook een “trump-effect” geven maar vooralsnog is hij een positieve leider. Is Frankrijk richting Trump aan het gaan of naar de kant van “Trudeau”? 2017 nadert..
TRUMPERIJ: ANALYSE EN OPLOSSING
Het verschijnsel heet nu al TRUMPISATION of DE DEMOCRATIE VAN DE BUZZ.

Zie in de VS hoe de kandidaten die door establishment en media worden gesteund nu worden weggeblazen in de VS. De kleine man die door de elites wordt bedonderd is een oud thema van de radicale politiek. Maar nu lijkt er iets fundamenteel te gaan veranderen. Vroeger was er ook dat radicale te horen denk aan Le Pen in Frankrijk, Maar het werd nooit echt link en ze kwamen er nooit mee aan de macht. Maar dat lijkt nu wel te gaan gebeuren.. Nu horen we Trump roepen dat alle radicalen moeten worden gekilld en dat de Nato moet worden ontmanteld… en we denken nog dat hij dat na de campagne niet meer weet. En denk aan Hollande die in de strijd riep: Mijn grootste vijand zijn de financiële markten. Na zijn verkiezing was alle bravoure over. Hetr democratische theater was lang een centrum met kandidaten die bout van alles riepen met aan de andere kant wat hysterische figuren die door een minderheid werden aanhoord. Dat lijkt nu in de amerikaanse campagne te zijn omgekeerd.. Dat komt minstens door twee zaken. De eerste is de grote inflatie bij de aantallen kandidaten.  In 2008 8 kandidaten bij de repu`s, in 2012 al 14 en nu in 2016 zijn het er 16. Dus krijg je die figuren die denken: Waarom niet ook ik? En daarna breekt er een ware ratrace los om boven te komen… De tweede reden ligt in het belang van de media en de communicatie waar ook het internet met de sociale media enorm verschil maakt. Zo verloor de informatie of dat wat er voor doorgaat, zeer veel aan geloofwaardigheid. En er is ook maar weinig tijd om na te denken..
En er blijkt dat steeds meer mensen er van genieten! Waarom is dat zo duidelijk aanwezig nu? Angst? Verontwaardiging? Zin op wraak en bespotting? De demagogie is in en dus het debiteren van simpele ferme statements. Zoals de franse kandidaat Henri de Lequen die belooft dat hij: Die negermuziek in de media zal opruimen… Hij is kansloos maar het toont dat het eerste is: het bovenal trekken van de aandacht!
Maar het heeft ook vandoen met dat zoeken naar heel nieuwe oplossingen. Nieuwe frisheid omdat het oude versleten lijkt. En in die “behoefte” voorzien de populisten die ook spelen op de onwetendheid. Ze overtuigen de bange dat het in de wereld steeds slechter gaat.. en dat er DUS radicale stappen nodig zijn. Dat verliezen zij die enkel het “haalbare” durven verkopen. En teveel mensen vergeten dat wat je wordt “verkocht zonder garantie is”. Na de verkiezingen kun je niet je geld terug vragen…
“De inflatie bij de kandidatuur leidt er toe dat je om je te “onderscheiden” niet ontkomt aan een rondje strond gooien” zei ene Gerald Bronner. En dan nog deze: “Het succes van grote woorden en simpele statements en de ontregeling van het de informatiemarkt, verplaatst het zwaartepunt van het politieke spel en toont ons ook de sombere staat van onze democratie”. 
De zwitserse filosoof Carlo Strenger maakte een interessante analyse en wees daarbij op die van Robert Kagan die in de Washington Post schreef. Hij noemde Trump daar: “De frankenstein van de republikeinse partij”.  Iemand dus die “zijn partij kan vernietigen”. Dat baarde veel opzien..
Hoe kon deze door vele “uitgekotste man” . Dat is te lezen in een intelligente analyse die ook op statistieken is gebaseerd. Trump is populair bij de blanke amerikanen de lagere middenklasse die ook weinig leerde en weinig diploma heeft. Wat in hun groep breed het geval is. Zij waren vroeger die gouden arbeidersklasse trots en de hoop van de natie ooit. Die er nu geheel verslagen bij staan door twee ontwikkelingen. De eerste is de mondialisering die dislocatie opriep omdat amerikaanse bedrijven de goedkope arbeid van Azië zochten en vertrokken. De tweede is de vooruitgang door het digitale. Informatica en robotisering waardoor net hun werk werd veranderd. Dat werd een frustratie en vernedering van grote omvang, voor deze die ook niets begrijpen van de ingewikkelde redenen er achter. En die dus “zondebokken zoeken”. En die vonden bij de mexicaanse immigranten, ook al werkten deze zelden in de industrie. En ze verwijten de bovenklasse dat die hun in de steek liet.
En dat voelde Trump haarfijn aan en werd hun heraut en hun vedette van de TV-reality. Hij exploiteert dus hun frustratie, woede en ongeluk. Wat eigenlijk alle populisten nu overal doen van links en rechts, en Trump is de echte van rechts. Zowel in Europa en in de VS komt dus nu het gevaar van rechtse zijde! Maar daarbij liet Trump het niet: hij kreeg het klaar dat niemand meer zijn duidelijke leugens kon tonen. Trump heeft de steun van de KuKlux Clan baas David Duke die het blanke ras superieur acht.. Trump ontkent met kracht dat hij hem kent en zijn opvattingen waardeert. Maar hij doet dat niet: hij deed het bij niemand en liet zelfs de journalist John Oliver, die al zijn leugens een voor een ontzenuwt gewoon zijn gang gaan. 
Hoe meer hij door liegt hoe meer hij wint: de waarheid lijkt hier niets meer te betekenen. Dat is wat Orwell ons leerde: de dictatoriale regimes veranderden de “taal”. En ze veranderden de werkelijkheid door ze aan te passen aan wat men het best vond passen. Dat deden de chinese machthebbers met  Mao, diens vrouw en diens discipelen door de historie gewoon te vervalsen en te verdraaien.  Tot in de geschiedenisboeken toe..  En nu gebeurt dit ook in de westerse democratieën waar de Trumps en co het simpel houden, de waarheid aan hun belangen aanpassen en gewoon 100% tegemoet komen aan wat hun volgelingen zoeken en wat hun geruststelt.  Een totaal vervormde werkelijkheid blijkt het te winnen en de waarheid verliest alle power.  Dat kan dus ook nu in onze democratieën. En als dat Trump blijft lukken zit er iets heel ernstigs fout in de liberale partij van de VS. Zie ook wat Jean0Marie Le Pen deed met die gaskamers en wat de zwitserse UDC doet met “hun land vol minaretten” wat onzin is. Ze manipuleren hun aanhang en komen er met gemak mee weg. Zij worden meer vertrouwd dan “die van het systeem”.
Kan je dat gewoon zo door laten gaan?
Want als je gewoon verkiezingen kunt winnen door een pak leugens te vertellen en zelfs de pers er niets aan kan veranderen dan is dat griezelig omdat een fundament van politiek is dat politici mensen zijn met verantwoorde-lijkheidsgevoel. Ook al is duidelijk dat ze vroeger en nu spelen op de emoties van het volk. Moet je als we in een andere situatie zijn aangekomen niet gaan denken over wettelijke aanpassingen? Die politici aan banden leggen waar het gaat over het debiteren van flagrante leugens? Dus het stellen van grenzen aan wat men kan zeggen? De meeste landen verbieden nu ook al het aanzetten tot haat en geweld…
Er ligt een parallel bij de persvrijheid: een krant die dingen schrijft die iemand beledigen en beschuldigen heeft een rectificatieplicht. Maar dan moet je wel aantonen dat daar iemand mee wordt beschadigd. Dat is bij politieke speeches met leugens niet zo evident want dan beledig je veelal niet een persoon?
Er ligt een goede parallel in de milieuwetgeving: de vervuiler betaalt.  En ons milieu is niet enkel iets fysieks maar heeft ook culturele en politieke elementen die je ook kunt vervuilen, beschadigen etc. middels leugens en verdraaiingen.
Dus, waarom ook van politici niet geëist dat ze gebonden zijn aan het weglaten van flagrante leugens? Maar daarover moeten we goed nadenken..
Een model zou kunnen zijn “afkeuring om redenen van onbeschaafdheid”: een politicus die dingen beweert die in strijd zijn met wetenschappelijk vastgestelde feiten moet kunnen worden aangeklaagd. Zie die onware beweringen over de shoa, het aantal mexicanen in het gevang etc. . De aanklacht is dan “het verspreiden van leugens en bevuiling van de publieke, culturele of politieke sfeer”.
Nogal radicaal maar er is ook een echt gevaar ontstaan. Want als we daar geen paal en perk aan stellen krijgt Orwell snel gelijk. En dan leven we binnenkort in een verdraaide wereld in onze democratieën zoals dat nu ook het geval is in een land als Noord-Korea en andere landen die een totalitaire koers namen. Zie Rusland en Turkije?  
(Mede naar: Le Point mei 2016).
 LEON DE MARSEILLE 17 JULI 2016










12 opmerkingen:

  1. Weer een plezier om te lezen !! Dank. Fr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leon de subjectieve analist die het allemaal met een linkse mao-blik bekijkt .
    Wat een onzin allemaal .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie bent u? Bloem denk ik?
      Licht toe wat u bedoeld of laat het reageren.
      groet
      Leon Speetjens

      Verwijderen
    2. nee ik ben géén Bloem die je een ban hebt aangenaaid op nederlanders.fr . Ik reageer nooit op die site omdat dat een hypocriet zooitje is geworden sinds onnozele halzen zoals jij daar met veel hoofdletters onzinverhalen kunnen plempen . Het enige wat je kunt is mensen die niet jouw politieke kleur hebben uitschelden en belachelijk (proberen te) maken . Daarnaast je blaaskaak verhaal over je geweldige carriere draagt ook niet bij . Vroeger ( ja ik ben ook van 1941) rangschikten we zoiets onder "opscheppers" maar dat zal voor een limburger wel een te moeilijk woord zijn . Vrgrt

      Verwijderen
  3. Tsjonge tsjonge, gelukkig maar dat je geen limburger bent. Had ik al gedacht.. Wat een jaloezie over niks! wij werkten hard en hadden veel geluk wat ik iedereen toewens.
    Ik deed niets verkeerd naar Blom dat deden ze zelf. Het verdedigen van deze tokies lijkt me niks goed: je moet ze mee heropvoeden denk ik.
    Mijn carriere was niks enorms ik haal het niet bij Trump, grapje.
    Je gebruikt nu deze omweg om terug te slaan. Dat is wel heel erg jammer. Hoe raakte je zo enorm gefrustreerd? Ik heb jou niets gedaan dacht ik. En wat jij onzin noemt dat toont wie je een beetje bent. Kreeg jij ook een afwijzing bij Noe?
    Sterkte ik kan niets voor je doen. Te laat
    Groet
    Leon Speetjens

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nee ik heb nooit een afwijzing (ban) op die site gekregen omdat ik daar alleen "lees" . De onzin die daar wordt gespuid door mensen als Leon de geweldige nodigen mij niet uit om op die site te gaan reageren . Doe het liever dan direct op je verhaal hier . En het blijft onzin van een Mao links georienteerd man die denkt de wijsheid in pacht te hebben . Vrgrt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik voel de behoefte op deze anonieme (!) non-discussie te reageren. En dat doe ik NIET anoniem. Ik vraag me af waarom een gefrustreerde, jaloerse anoniemeling deze blogs blijft lezen. Er is op internet zóveel meer te vinden wat wél in het straatje van meneer Anoniem past. Mijn advies én verzoek luidt dus: "Monsieur Anoniem, zoek s.v.p. uw heil elders en verschoon ons van uw frustraties. Met vr. gr. Theo

    BeantwoordenVerwijderen

  6. E' SEMPRE, SEMPRE E STRA SEMPRE SBORRATO IN CULO: LUIGI BERLUSCONI! CON PADRE LO SCHIFOSO PEDOFILO SILVIO BERLUSCONI! CON PADRE L'ASSASSINO MEGA MANDANTE DI OMICIDI SILVIO BERLUSCONI. CON PADRE LO STRAGISTA SPAPPOLA MAGISTRATI SILVIO BERLUSCONI! E CON FIDANZATA UN ^MASSONE.... DI COSA NOSTRA ^ CON LA BARBA
    https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg
    E NON, COME FIDANZATA, LA NOTA PUTTANONA COCAINOMANE FEDERICA FUMAGALLI, DA ANNI SCOPATA DA TANTISSIMI COCAINOMANI COME LEI, IN MILLE CLUB PRIVE' DELLA INTERA FOGNA NAZISTA E MAFIOSA DI BERLUSCONIA, COME COSI', DI MONTECARLO E SVIZZERA!
    1
    E POI: VADA IN GALERA IL MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI, NON SU WIKIPEDIA. MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI BASTARDO LUIGI BERLUSCONI: COME I PEZZI DI MERDA CRIMINALISSIMI SUOI NONNO E PADRE
    DICEVO.. ANYWAY... E' SEMPRE SBORRATO TUTTO DENTRO AL CULO: LUIGI BERLUSCONI! CON FIDANZATA UN ^MASSONE MAFIOSO^ CON LA BARBA
    https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg
    ^MASSONE MAFIOSO^ DELLA MEGA ASSASSINA GRAN LOGGIA DEL DRAGO DEL DITTATORE FASCIOMAFIOSO, STRAGISTA SPAPPOLA MAGISTRATI, MANDANTE DI MIGLIAIA DI OMICIDI MASCHERATI DA FINTI SUICIDI, MALORI, INCIDENTI, NOTO PEDOFILO SILVIO BERLUSCONI!!!
    CIAO A TUTTI DA LUGANO, LA SUISSE. SONO ROBERTO GORINI DI MOLTE SOCIETA', MOLTE MASSONERIE, MOLTI GIRI BERLUSCONICCHI, FURBASTRI VARI
    SONO ROBERTO GORINI DI https://www.robertogorini.com
    SONO ROBERTO GORINI NATO NELL'OTTOBRE 1969
    SONO ROBERTO GORINI DI MOVIMENTO LIBERTARIO E SPECIALMENTE MOLTO LIBERTINO
    SONO ROBERTO GORINI DI OSM NETWORK SRL LONDON
    SONO ROBERTO GORINI DI OSM NETWORK SA LUGANO
    SONO ROBERTO GORINI DI THE FUTURE OF MONEY
    SONO ROBERTO GORINI DI 4 UPPER LTD LONDON
    SONO ROBERTO GORINI DI 4 UPPER LTD LUGANO
    SONO ROBERTO GORINI DI MATRIX ECONOMY
    SONO ROBERTO GORINI DI CRYPTO ECONOMY
    NELLA FINANZA MONDIALE MI CHIAMANO TUTTI "LA FIGHETTA", NON SO' PERCHE', MA E' COSI'. E QUESTO MI FA INCAZZARE TANTISSIMO, IN QUANTO TUTTI DICONO CHE SONO GAY ( E NON SONO FATTI LORO, AL LIMITE, NO?). COME ANCHE MI FA INCAZZARE CHE QUASI TUTTI DICANO CHE SIA IL NUOVO ALESSANDRO PROTO. ANCHE SE DEBBO AMMETTERE CHE FORSE E' VERO. O FORSE " UN POCHINO" MENO VERO.
    QUEL CHE' E' VERO E STRA VERO E' CHE IN VITA MIA HO RICICLATO VALANGHE E VALANGHE DI SOLDI MAFIOSI, SU ORDINE E PER CONTO DI UMBERTO BOSSI, ROBERTO MARONI, MATTEO SALVINI, ENNIO DORIS, MASSIMO DORIS, OSCAR DI MONTIGNY, GIOVANNI PIROVANO, PAOLO BERLUSCONI, MARINA BERLUSCONI, LUIGI BERLUSCONI E SILVIO BERLUSCONI. DAL 1993 AD OGGI.
    NON DICO IN CHE BANCHE ED IN CHE OCCASIONI, SE NO, I MASSONI DI TIPO NAZIFASCISTA E MALAVITOSO ( LOGGIA DEL DRAGO DI PEDOFILO SPAPPOLA MAGISTRATI SILVIO BERLUSCONI E GRAN LOGGIA D'ITALIA, MA NON SOLO), MI AMMAZZANO OGGI STESSO. MA LO HO FATTO. LO RIPETO: HO RICICLATO VALANGHE E VALANGHE DI SOLDI MAFIOSI E/O POLITICO-CRIMINALI PER SILVIO BERLUSCONI
    https://euobserver.com/tickers/139724
    E PER IL NAZI KUKLUKLANISTA ASSASSINO MATTEO SALVINI
    http://milano.repubblica.it/cronaca/2016/05/11/news/salvini-139596248/
    E LORO VERMINAIO MALAVITOSO VARIO. DA OGGI SONO UN PENTITO PERO'. E COME FANNO I PENTITI DI MAFIA, VOGLIO SPUTTANARE GLI OMICIDA, SI, OMICIDA, COME PURE STRAGISTI, PEDOFILI, MEGA COCAINOMANI, MEGA LAVATRICI FINANZIARIE, BASTARDI KILLER E DITTATORI CHE SONO I BERLUSCONI, I DORIS, I BOSSI, I MARONI E I SALVINI, SU TUTTI I SITI DEL MONDO. LA PAROLA, ORA, AD UN TESTO DICENTE GIUSTISSIME COSE, DA PARTE DI UN ALTRA PENTITA, A LIVELLO " DI BERLUSCONAZISMO E PADANAZISMO": MARIA GRAZIA CRUPI. INSEGNANTE, PORNOSTAR MOLTO APPASSIONATA ED APPASSIONANTE (MA SEMPRE E SOLO CON MASCHERINA), INFORMER DI TANTI SERVIZI SEGRETI DI TANTI PAESI DEL MONDO. E SPECIALMENTE, EX AMANTE LESBICA DI MARINA BERLUSCONI E MARIA DE FILIPPI, PER BEN 12 ANNI!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 2
    BY MARIA GRAZIA CRUPI, NOW. EX AMANTE LESBICA DI MARINA BERLUSCONI E PER BEN 12 ANNI.
    E' SEMPRE, SEMPRE E STRA SEMPRE SBORRATO NEL CULO: LUIGI BERLUSCONI! CON FIDANZATA UN ^MASSONE MAFIOSO^ CON LA BARBA
    https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg
    E NON CON FIDANZATA, LA NOTA ZOCCOLA FEDERICA FUMAGALLI, DA ANNI SCOPATA DA TUTTI, IN MILLE CLUB PRIVE' DI INTERA FOGNA NAZISTA E MAFIOSA DI BERLUSCONIA. COME COSI', DI MONTECARLO, INGHILTERRA E SVIZZERA!
    DICEVO.. E' SEMPRE SBORRATO TUTTO DENTRO AL CULO: LUIGI BERLUSCONI! CON FIDANZATA UN ^MASSONE MAFIOSO^ CON LA BARBA
    https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg
    ^MASSONE MAFIOSO^ DELLA MEGA ASSASSINA GRAN LOGGIA DEL DRAGO DEL DITTATORE FASCISTA, NDRANGHETISTA, CAMORRA, DI COSA NOSTRA, OLTRE CHE STRAGISTA SPAPPOLA MAGISTRATI, MANDANTE DI MIGLIAIA DI OMICIDI MASCHERATI DA FINTI SUICIDI, MALORI, INCIDENTI, NOTO PEDOFILO SILVIO BERLUSCONI!!!
    RICICLA VALANGHE DI SOLDI MAFIOSI IL RICCHIIONE SEMPRE COL CULO PIENO DI SBORRA, IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA B CINQUE SRL. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA MEDIASET ALIAS MAFIASET, CAMORRASET, NDRANGASET, NAZISTSET. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA FININVEST ALIAS (MA)FI(A)NINVEST. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI DI CRIMINALISSIMA MOLMED. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA HOLDING ITALIANA QUATTORDICESIMA SPA (GIA' CASSAFORTE MAFIOSISSIMA DI STEFANO BONTATE PRIMA E TOTO RIINA, POI...CASPITERINA CHE SOCI PER BENE, CASPITERINA, WAGLIO'). IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA H 14 ( SEMPRE GIA' CASSAFORTE MAFIOSA DI STEFANO BONTATE PRIMA E TOTO RIINA, POI...CASPITERINA CHE SOCI PER BENE, CASPITERINA, WAGLIO'). IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA SERI JAKAL GROUP. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA ITHACA SRL. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA DI U-START. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA SOLDO LTD. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA SOLDO FINANCIAL SERVICES. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA MEDIOLANUM, MAFIOLANUM, CAMORRANUM, NDRANGOLANUM, RICICLANUMPERCOCALEROSCOLOMBIANUM, NAZISTANUM, HITLERANUM, PINOCHETTANUM. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA XLAB. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA HOLDING DI INVESTIMENTI B5. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA ABOCA DI SAN SEPOLCRO. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA PAYLEVEN. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA ROCKET INTERNET. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA ELIGOTECH AMSTERDAM. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA CGNAL DEL TOPO DI FOGNA BERLUSCORROTTISSIMO MARCO CARRAI. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA ALGEBRIS DEL FIGLIO DI PUTTANA, ANZI, FIGLIO DI PUTTA-NA-ZISTA MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI TANTO QUANTO: DAVIDE SERRA. IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA SIREFID ( IL TUTTO INSIEME AD UN ALTRO VERME MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI, LA BESTIA CRIMINALISSIMA GIORGIO VALAGUZZA, NON PER NIENTE, EX DI GIA' NAZISTA JP MORGAN). IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA CRYPTOLAB E CRYPTOPOLIS DI NOTO PEDOFILO ASSASSINO PAOLO BARRAI ( DI FALLIMENTARISSIMO BLOG MERCATO "MERDATO" LIBERO).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 3
    IL DELINQUENTISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI DI CRIMINALISSIMA EIDOO DI VERME DELLA NDRANGHETA: NATALE FERRARA DA REGGIO CALABRIA ( CRIMINALISSIMA EIDOO DI VERME DELLA NDRANGHETA: NATALE MASSIMILIANO FERRARA DA REGGIO CALABRIA). PIU' DI TANTISSIMA ALTRA MERDA FINANZIARIO-CRIMINALE, FASCIOMAFIOSA, BERLUSCONICCHIA VARIA!
    SI, SI, E' PROPRIO COSI'.
    IL MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI E' UN NAZIRICCHIONE, UN CULACCHIONE, UN FEMMINONE SEMPRE SBORRATO PROFONDAMENTE DENTRO AL CULO ( NON SONO OMOFOBO O ANTI GAY, ASSOLUTISSIMAMENTE NO, ANZI, COME DETTO, MI DANNO ANCHE A ME, OGNI TANTO, DEL GAY, DICO DI PIU', HO SEMPRE ODIATO QUANDO LEGGO CHE ALCUNI GAYS VENGONO PICCHIATI QUASI A MORTE, O PROPRIO UCCISI, SOLO IN QUANTO, BEN APPUNTO, GAYS: MA VISTO CHE I BERLUSCONI HAN NAZISTAMENTE SEMPRE ODIATO, UMILIATO E DERISO GLI OMOSESSUALI E VISTO CHE COME LORO SOLITO, STANNO CASTRANDO MORTALMENTE LA LIBERTA' DI STAMPA, PER NON FAR SAPERE CHE LORO FIGLIO, IL NAZI RICCHIONE LUIGI BERLUSCONI, IL CRIMINALISSIMO RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI, PRENDE MEGA CAZZI IN CULO OGNI GIORNO E BEVE LITRI E LITRI DI SBORRA, OGNI ANNO, CI PENSIAMO NOI A FARLO SAPERE ED AL PIANETA TERRA TUTTO). E DI TIPO MOLTO MA MOLTO DEPRAVATO (AMA IL BERLUSCONI'S DOUBLE ANAL STYLE, OSSIA, PRENDERE DUE MEGA CAZZI IN CULO, CONTEMPORANEMENTE, CHE SCHIFO, PUAH)! CRIMINALISSIMO MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI LUIGI BERLUSCONI: CON PADRE L'ASSASSINO NAZIMAFIOSO, STRAGISTA SPAPPOLA MAGISTRATI, MANDANTE DI MIGLIAIA DI OMICIDI MASCHERATI DA FINTI SUICIDI, MALORI, INCIDENTI, VISCIDISSIMO PEDOFILO SILVIO BERLUSCONI! E CON FIDANZATA UN NOTO MASSONE DI COSA NOSTRA, CON LA BARBA. QUESTO: https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg
    E NON CON FIDANZATA LA NOTA TROIA, SEMPRE SCOPATA DA TUTTI IN MILLE CLUB PRIVE, LA NOTA COCAINOMANE PUTTANA SEMPRE PENETRATA NEL CULO: FEDERICA FUMAGALLI.
    CIAO A TUTTI DA ME, ORA. SONO LA NOTA, VICENTISSIMA PORNOSTAR ED INSEGNANTE: MARIA GRAZIA CRUPI. NATA IL 30.10.1969.
    https://yt3.ggpht.com/a-/ACSszfGYKnNA7XEP81l-T0eLaUTs8OwxdR6vxCtIFg=s900-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no
    https://yt3.ggpht.com/a-/AJLlDp0JZgJt3slrUkUEWnWHjDcrVnCJYCft00OO8A=s900-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no
    http://it.cultura.linguistica.italiano.narkive.com/jDPPWzSr/hi-babies-son-la-pornostar-insegnante-maria-grazia-crupi-facebook-maria-grazia-mari-crupi-maria:i.1.4.thumb
    http://it.cultura.linguistica.italiano.narkive.com/jDPPWzSr/hi-babies-son-la-pornostar-insegnante-maria-grazia-crupi-facebook-maria-grazia-mari-crupi-maria:i.1.3.thumb
    NOTA IN TUTTO IL GLOBO TERRESTRE, ANCHE, PER ESSER STATA L' EX AMANTE LESBICA DI MARINA BERLUSCONI E PER BEN 12 ANNI ( FRA MONTAGNE DI CASH MAFIOSO, QUINTALI DI COCAINA, ORDINI DI OMICIDI E STRAGI: I BERLUSCONI SONO PIU' MALAVITOSI ASSASSINI DI AL CAPONE E TOTO RIINA MESSI INSIEME, VE LO STRA ASSICURO)
    https://plus.google.com/108636656730606836659
    https://plus.google.com/102103531009107965093
    https://plus.google.com/100248419268040066274
    ED ORA FATEMI URLARE CON TUTTE LE MIE FORZE, PLEASE, MI RIPETERO', MOLTO PROBABILMENTE, MA PER IL BENE DELLA UMANITA' TUTTA, LO FACCIO E LIETISSIMAMENTE!
    L'IMMENSO PRENDI CAZZI IN CULO LUIGI BERLUSCONI (FIDANZATA-WIKIPEDIA-PADRE SPAPPOLA MAGISTRATI E SBAUSCIA TROIE POCO PIU' CHE BAMBINE, SILVIO BERLUSCONI..... " PER SEMPRE FUORI DAI COGLIONI") STA IMBASTENDO IN GIRO PER IL MONDO, VERE E PROPRIE OVRA E GESTAPO ASSASSINE DEL WEB, COL PRIMA CITATO MERDONE BERLUSCONICCHIO MARCO CARRAI DI CGNAL E COL NAZI-ST-ALKER, ACCERTATO PEDERASTA INCULA BAMBINI, FREQUENTISSIMO MANDANTE DI OMICIDI, GIA' TRE VOLTE FINITO IN CARCERE: PAOLO BARRAI NATO A MILANO IL 28.6.1965 ( O FREQUENTISSIMO MANDANTE DI OMICIDI, GIA' TRE VOLTE FINITO IN CARCERE: PAOLO PIETRO BARRAI NATO A MILANO IL 28.6.1965 CHE SIA)!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. 4
    E SIA CHIARO E STRA CHIARO, PLEASE: IO SONO MARIA GRAZIA CRUPI DI MILANO. SONO L'EX AMANTE LESBICA DI MARINA BERLUSCONI. LE HO LECCATO LA FIGA E LE HO MESSO AGGEGGI SESSUALI NEL CULO PER BEN 12 ANNI. SE VI E' UNA AMICA INTIMA DI LGBT QUELLA SONO PROPRIO IO.
    MA DEBBO URLARE UNA COSA, ADESSO: LUIGI BERLUSCONI PRENDE CAZZI DI 30 CM IN SU FINO ALLA PROSTATA, FA BOCCHINI SU BOCCHINI E BEVE LITRI SU LITRI DI SBORRA.
    http://www.gay.it/gossip/news/bacio-gay-luigi-berlusconi
    E' UN OMOSESSUALE PERSO, PRESTO, MOLTO PROBABILMENTE, SI FARA' ANCHE LA OPERAZIONE E DIVERRA' TRANS, MA NESSUNO E STRA NESSUNO HA IL CORAGGIO DI SCRIVERNE: STRACCERO' IO IL LERCIO DRAPPO DI OMERTA' BERLUSCONAZISTA E BERLUSCOMAFIOSA, ALLORA!
    IL CIUCCIA E PRENDI MEGA CAZZI A GO GO LUIGI BERLUSCONI (BACIO RICCHIONESCHISSIMO QUI
    https://www.tuttouomini.it/images/2017/7/luigi-berlusconi-bacio-gay-estate-amico.jpg ) NATO IN FIGHETTINA ARLESHEIM (CH) IL 27.9.1988. SI, PROPRIO LUI: L'OMOSESSUALE ^OCCULTO^ LUIGI BERLUSCONI DI BASTARDAMENTE CRIMINALE ELIGOTECH AMSTERAM, BASTARDAMENTE CRIMINALE SOLDO LTD LONDON E BASTARDAMENTE CRIMINALE BANCA MEDIOLANUM (CHE RICICLANO MONTAGNE DI € MAFIOSI, ESATTAMENTE COME FACEVA LA CRIMINALISSIMA BANCA RASINI DI SUO NONNO, TOPO DI FOGNA LUIGI BERLUSCONI ....O COME FACEVA E FA ORA PIU' CHE MAI, LA FININVEST DEL PEDOFILO DILANIANTE FALCONE E BORSELLINO: SILVIO BERLUSCONI
    http://www.vnews24.it/2014/05/29/borsellino-sentenza-choc-stragi-commissionate-berlusconi/
    E DELLA CRIMINALISSIMA, HITLERIANA, ^OCCULTA" LESBICA MARINA BERLUSCONI
    http://it.cultura.linguistica.narkive.com/XV3Bw8gY/sono-simona-premoli-ex-amante-lesbica-di-marina-berlusconi-e-per-ben-13-anni-e-13-ani-che-mi-sono
    https://twitter.com/premolisimona/status/876055837420158976 )
    INSIEME AL BERLUS-CO-RROTTO VERME MARCO CARRAI DI CGNAL, CREA NAZITECNOLOGICHE NUOVE OVRA E GHESTAPO! COL NOTO ANTI SEMITA, GIA' 3 VOLTE FINITO IN CARCERE, PAOLO BARRAI, NATO A MILANO IL 28.6.1965 ( FINITO IN CARCERE PURE IN BRASILE, ED ANCHE PER PEDOFILIA OMOSESSUALE: INCULAVA LI I BAMBINI, NE SCRIVEREMO PRESTO
    http://www.rotadosertao.com/images/fotos/fotos_noticias/testao.jpg
    http://4.bp.blogspot.com/-aqbT4KlYsmw/TcLbvUUpkeI/AAAAAAAAAe4/TiDPLR0LH_U/s1600/barrai+ind-pag01.jpg )!
    COL TUTTO, PER FINIRE, UNITISSIMO ALL'ECONOMISTA NOTORIAMENTE MOLTO PEDOFILO, NAZISTA ED ASSASSINO PAOLO CARDENÀ DI SAN PAOLO INVEST E MALAVITOSA MEDIOLANUM STESSA.
    http://www.py.cz/pipermail/python/2017-September/013036.html
    https://a.mytrend.it/authors/1385.jpg
    NATO A MACERATA IL 2.19.1971 E RESIDENTE A PENNA SAN GIOVANNI (MACERATA), VIA UMBERTO I, NUMERO 41. COME ANCHE IN VIA POZZO 105, 63837 FALERONE (FM) https://www.commoditiestrading.it/public/autori/635338392358575000_Cardena.jpg



    BeantwoordenVerwijderen
  10. 5

    STO MERDAIO MEGA OMICIDA ERA DIETRO LO STUPRO DI GRUPPO EFFETTUATO A PAMELA MASTROPIETRO.
    http://nomassoneriamacerata.blogspot.com/2018/02/lomicidio-di-pamela-mastropietro.html
    A CUI HA FATTO SEGUITO UN RITUALE MASSONICO NAZIFASCISTA, EFFETTUATO PROPRIO DAL SATANISTA ASSASSINO E PEDOFILO PAOLO CARDENA', PORTANTE ALLA DIVISIONE DEL CORPO DI PAMELA ( EFFETTUATA DA MEDICI LEGALI MASSONI ANGUINARI, COME AI TEMPI DEL MOSTRO DI FIRENZE: FRATELLI CRIMINALISSIMI DEI PAZZI OMICIDA PAOLO CARDENA' E STEFANO CARDENA' DI CRIMINALISSIME CARDENA' AND PARTNERS E CARDENA' CONSULTING).
    QUESTO LINK QUADRA OGNI COSA, A PROPOSITO
    http://m.dagospia.com/clamoroso-a-macerata-sospetti-su-un-giro-di-baby-squillo-dietro-l-omicidio-di-pamela-mastropietro-171763
    HAN POI TROVATO 4 LORO SCUGNIZZI MALAVITOSI NIGERIANI PER GIRARE A LORO OGNI COLPA ( I QUALI, ORA, IN CARCERE, DALTRONDE, AVRANNO VITTO E ALLOGGIO PER UN TOT DI TEMPO, PIU' TANTI SOLDI QUA E LA, RICEVUTI DA QUESTI MASSONI ASSASSINI, PER STARE ZITTI.. COSI' CHE FRA QUALCHE ANNO USCIRANNO DALLE CELLE E SARANNO PURE BENESTANTI). DI QUESTO NE SCRIVONO E DICONO NOTI MASSONI DI ESTREMA DESTRA STESSA, QUALI FABIO FRABETTI, PAOLO FRANCESCHETTI E SPECIALMENTE GIANFRANCO CARPEORO, IN REALTA', A LIVELLO DI VERO NOME E COGNOME, GIANFRANCO PECORARO, ( CHE, VIA MARI DI LOGGE MASSONICHE, SON ADDENTRO DA UNA VITA A QUESTO TIPO DI OMICIDI, QUINDI, SANNO ALLA PERFEZIONE OGNI COSA ED AMMIREVOLISSIMAMENTE CE NE FANNO SAPERE)
    http://petalidiloto.com/2018/02/due-parole-sullomicidio-pamela-mastropietro.html
    http://petalidiloto.com/2012/12/intervista-carpeoro-su-massoneria-e.html

    QUESTO E' SONO UN ANTIPASTINO. I PIATTI FORTI ARRIVERANNO AL PIU' PRESTO POSSIBILE.
    O IL PEDOFILO SPAPPOLA MAGISTRATI...
    O IL NAZIMAFIOSO ASSASINO SILVIO BERLUSCONI..
    O IL DITTATORE COCAINOMANE DISTRUGGI VITE ALTRUI SILVIO BERLUSCONI..
    .. AMMETTE IL MALE INGIUSTIFICATISSIMO FATTO,
    .. AMMETTE IL MALE DAVVERO INGIUSTISSIMO ED OMICIDA, FATTO ( SA' BENISSIMO A CHE E CHI MI RIFERISCO). E RISARCISCE. O LA GIUSTIZIA LA FARO' IO. NEI SUOI CONFRONTI E NEI CONFRONTI DI TUTTI I PORCI E VERMI CHE RADONO AL SUOLO VITE DI INNOCENTI, PER LUI! PER SUA BORIA, SATANAZIFASCISMO, COCAINA, SOLDI MAFIOSI, ARROGANZA, ORGE PEDOFILESCHE, SCORCIATOIE SOCIALI, PREPOTENZA, EGOCENTRISMO, ANTIDEMOCRAZIA, PERVERSIONE, CORRUZIONE, COSA NOSTRA, CAMORRA, NDRFANGHETA, SACRA CORONA UNITA, VANITA', BRAMA DI CAMMINARE A MORTE SULLE ESISTENZE ALTRUI. O FATTI O CAZZI AMARI, DA ORA E PER SEMPRE, PER GLI ASSASSINI, STRAGISTI, NAZIMAFIOSI, EFFERATISSIMI CRIMINALI IN FIGHETTINA E RUBATA CRAVATTA: BERLUSCONI!
    http://the8club-pasar-komoditi.blogspot.com/2018/06/sborrato-dentro-al-culo-luigi.html

    BeantwoordenVerwijderen