Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 november 2011

24 UUR OP DE AARDE (24 HEURES SUR TERRE)

 
Zo heet een 24-uursuitzending uit het Alcazar in Marseille (de grote bibliotheek) in het kader van het 27e Festival van de “Sciences Frontières” (wetenschappen in de frontlinie).
In het Alcazar zitten (vanaf vrijdag 4 nov. 12.00 uur tot zaterdag 5 nov. 12.00 uur) journalisten die continu over de hele wereld onderzoekers, wetenschappers, burgers, journalisten en alarmisten zullen interviewen. Wat live op internet is te zien op: www.terre.tv . Op het videootje, dat hierboven staat, ziet u het Alcazar in Marseille en enkele beelden van die live uitzending.

Het leven kent “ketens van toeval” zeggen sommigen; wat denkt u van deze ketting?
-De G20 in Cannes is begonnen (ruim 100 km hier vandaan);
-De euro zit diep in de prut door Griekse manoeuvres;
-Op deze G20 zal de IBAS (=India,Brazilië en Zuid-Afrika: de zuidelijken) haar hoofdrol gaan opeisen;
-Een Papandreou, die uit een spoedvergadering komt en zegt dat het referendum toch NIET doorgaat;
-En, vanuit ons Alcazar, een wereldwijde rondgang via Internet langs de nieuwe technologieën (die de wereld zullen doen blijven draaien…heet het in de teksten).

Tegenover ons Alcazar ligt het café “Les Cinq Parties Du Monde” en er naast ligt het hotel dat heet “Les Deux Mondes”, dat geopend werd in de tijd dat Marseille (in Europa, het Westen) dé poort was tot het Oosten (Azië). Een leuke illustratie van de ontwikkeling van de mondialisatie door de eeuwen heen, zichtbaar op drie gebouwen op de Belsunce.

En ook een geruststellend bewijs dat de wereld gewoon blijft doordraaien. Ook nu er op het geboortemoment van dit blogje hier geen zonnetje aan de hemel staat.
Die komt er morgen echt wel weer en waarom niet ook voor U! Een paar zonnestraaltjes zijn nu meer dan welkom…
Nu daarnét de ECB-rente daalde, de beurzen daardoor meteen omhoog schoten, de Griekse premier het referendum weer afzegt en het Griekse parlement morgen over de premier gaat oordelen… Terwijl de G20 in Cannes verbijsterd tracht de zaak op een rijtje te houden.

Léon de Marseille,  begin november 2011

1 opmerking:

  1. Leon, wat een mooi initiatief, die 24 uurs uitzending. Ik heb het een tijdje via internet gevolgd. Er werd simultaan muziek gemaakt en gezongen vanaf diverse plekken op onze aardbol. Daar kreeg ik het warm van.
    Bedankt, Theo

    BeantwoordenVerwijderen