Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 juni 2017

AFRIKAANSE KIND-IMMIGRANTEN + FRANSE POLITIEKE STRIJD

AFRIKAANSE KINDER-IMMIGRANTEN
               EN FRANSE POLITIEKE STRIJD

DAAR STAAN ZE DAN IN LA FRANCE.   WAT NU?

ASSEMBLEE: OUD GEBOUW MET NIEUWE VULLING?


Deze onderwerpen hebben op eerste gezicht weinig met elkaar te maken. Maar je kunt bedenken dat president Macron, -als hij slaagt-, Frankrijk de middelen verschaft, om duizenden minderjarige, zwervende afrikanen in zijn land, fatsoenlijk te helpen! Ver gezocht? Wel, de stroom jongeren zonder enige bescherming van nu, is slechts het topje van de afrikaanse immigrantenstroom van morgen. Dit gigantische probleem vereist een nauw samenwerkende EU, die samen met Afrika tracht de stroom te beheersen. En vervolgens is  de nieuwe regering Macron essentieel voor het opkrabbelen van die EU, te beginnen met het kern-duo: La France-Deutschland. Dus kijk even mee in dat valse europese paradijs om daarna te bezien of  Macron op 18 juni een stabiele meerderheid kan krijgen in de Assemblee. So let’s go.. 

NOG EVEN ZO: MAAR WORDT "ROOD BLAUW" OP 18 JUNI?
 
-HET PARADIJS BLIJKT OOK STRAAT-      ARM TE ZIJN…
BEPAALD GEEN VAKANTIETRIPJE
Wij wonen in centraal-Mar-seille, op de 7e etage van een appartementencomplex: 50 meter van het Centrale Station (Saint Charles).Trein en busstation voor veel mensen: we zien ze in de buurt. Nu zijn dat ook gekleur-de minderjarige, -niet-bege-leide “kind-reizigers”-, die maanden onderweg waren uit Afrika. Zelfs uit Afghanistan/Pakistan en Bangladesh. Alle op weg naar Europa en vele via Marseille.
 
HET TRAUMA VAN CALAIS (begint opnieuw)
Ze arriveerden, via Italië of Spanje, en komen uit West-Afrika en de subsahara. Zij deden dat afschuwelijke traject via Libië of Ceuta (spaanse enclave in  Marok-ko), inclusief de linke over-steek in wrakke boten, na de honderden kilometers te voet door woestijnen en landden  zo bij ons station of elders in de stad. Vele waren maandenlang slaaf in Libië, verloren hun reisgeld en moesten zich vrijkopen met extra-geld van hun familie (+nieuw reisgeld): om eindelijk Europa te bereiken. Deze nieuwe slavernij bestaat ook in Zuid-Turkije, bij de syrische vluchtelingen. Die in de opvangkampen wonen, waarvoor de EU Turkije betaalt. Maar waar kids niet naar school kunnen en dat weten alle partijen.  
VERWORVEN LEVENSWIJSHEID
Dat was wat die honderden die hier per dag (duizenden per maand), onderweg overkwam. Zij staan nu zonder opvang: want die is totaal overvraagd, qua mensen en geld. Het paradijs is helaas ook straatarm…

Artsen zonder Grenzen (Fr.) zegt dat er minimaal 10.000 minderjarige alleenstaande in La France zijn. Het Ministerie van Justitie telde in 2016 ca 8050. 

DEZE TWEE TROTSEERDEN DE TUINSLANG
Er circuleren cijfers van “ruim 500.000 “wachtende  in Libië” en duizenden in Noord-Marokko. Men meldt dat “de toeloop +45% is ten opzichte van 2016.. En”, dat “het aantal wat in 2017 verdronk in de Mare Nos-trum, op 1500 wordt geschat”.  
MISDADIG EN LEVENSGEVAARLIJK
BEGROETING ONDERWEG
PIJNLIJK BOEKJE




 Afrika verdubbelt deze eeuw in bevolking: op weg naar 2,3 miljard (=4 x de EU). De gemiddelde leeftijd is lager dan 20 jaar: dat levert snel veel meer kids op.
ENORME VERSCHILLEN
HET AFRIKAANSE MODEL

Dit is geen verrassing: linke, langdurige desinteresse hiervoor is dé oorzaak van een “late ontdekking”. Afrika (54 landen, VS 53 staten) is niet als China. Dat enorme, sterk centraal geleide land van 1,3 miljard, waar de communisten de 1-kindpoltiek voorschreven (en die nu stoppen). Dat massaal exporteert naar het westen, waardoor ze nu al 300 miljoen mensen hebben: “even rijk als in het westen”. Nog 1 miljard (platteland), willen dat ook nog worden en trekken naar de steden. Ook vandaar gingen chinezen op pad naar Europa en elders.
 
AANTAL KINDEREN PER VROUW
Maar dan niet zo ongecontroleerd en in grote massa’s. Afrika is even groot in aan-tallen mensen, maar opgedeeld in 54 landen. Nigeria (1 land dus) heeft nu ca 250 miljoen mensen en zal in 2050 even groot zijn als… de hele VS! Ander getal: VS+ Canada + EU zijn samen 1 miljard mensen… Afrika is snel op weg naar het dubbele en wordt dus.. 4 x de hele EU! Een gigantische markt én een arbeidsreservoir... Maar wie ziet het nu zo? De europese ultra's winnen nog steeds zieltjes!

Afrika kent de grootste economische groei op de wereld (ca 5/6% p. jr), maar er is daar te weinig werk. Zeker niet voor die miljoenen jongeren. Een kind kan snappen waar dat op uit loopt: want Afrika is de zuiderbuur van Europa. Dat, “vergrijst en ontgroent” en in totale bevolking steeds sneller áfneemt.
ENORM VEEL DUURDER DAN RYANAIR!


Duitsland kan zijn export-industrie al niet meer over-eind houden. Zelfs niet nadat het bijna alle werkeloze (!) jongeren uit Z-Europa opnam. Plus vorig jaar nog 1,2 miljoen vluchtelingen. Nederland heeft ook een groeiend tekort aan mensen voor een  toenemend aantal vacatures. Zeker nu de economie aantrekt.. 

Het is gewoon overduidelijk: WIJ moeten snel vooral jonge mensen hebben: ook om onze zorg te kunnen bemannen en te kunnen blijven betalen. En Afrika heeft miljoenen jonge mensen zonder werk, die op sjouw gaan naar … ons.
DE FRANSE GE-IMMIGREERDEN

Want op hun smartphones en tablets (50% is daar op het internet) zien ze onze grote weelde. En wie wil die niet ook voor zichzelf verwerven? Ik zou het zelf ook doen. Zonder afrikaan te zijn, verhuisde ik in mijn leven meer dan 30 keer. Wat in dit verband een te flauw grap is..
Maar de som klopt niet: er willen er veel meer komen dan er nodig zijn. Dus moet voor vele werk komen in Afrika en moet Europa dus werk en opleiding exporteren naar het zuiden. Wat al begon door China (maar dan een beetje anders) en ook door Franrijk: met al dozijnen bedrijfsdelen in de Magreb en West-Afrika. 

Daarom zitten we in Marseille (en elders in Frankrijk), -en net als eerder Griekenland en Italië-, met een snel groeiend probleem. En lezen we hartverscheurende verhalen van jongere en hulpverleners om ons heen. We horen over het “opruimen” (weggooien!) van hun dekens, over het om 2 uur s’nachts met water besproeid worden (slapende jonge zwervers verjagen) en over de wanhopige pogingen van vele particulieren om die donkere jeugd wat te eten te geven…
De sanitaire (!) autoriteiten zijn verontrust: die jongeren slapen te weinig, hebben geen medische verzorging, zijn psychisch overbelast en eten weinig of verkeerd..

Kortom:  we beleven het begin van een pijnlijk 
humanitair drama van snel groeiende omvang. De verhalen van die jongeren over hun reis, de uitbuiting en beroving, de sexuele agressie, hun familiedrama’s, hun diepe teleurstelling over “het europese paradijs en hun grote wanhoop staan nu in onze kranten.  En we zien ze hier liggen s’nachts, zien hun “lege slaapplekken overdag”, zien ze in groepjes zitten onder bomen en soms ook hun prakkie halen bij de vrijwilligers. Die het niet vaak meer kunnen aanzien..

 
ALS EEN TSUNAMI
Het zijn de voortekenen van een groot afrikaans-europees drama.., dat vanaf nu zijn plaats op de politieke agenda’s zal gaan  vero-veren. Steeds beter begrijpen we nu wat Merkel bedoelt als ze zegt: “Europa moet snel overgaan tot het zelf oplossen van zijn problemen”. Waarbij ze doelt op zowel “die VS van Trump die afscheid neemt”, idem die Brexit, de streken van Poetin en Erdogan en dat dreigend terrorisme…, maar zeker ook op de wassende stroom aan jonge donkere zuiderburen op zoek naar overleven. Een "beter leven" durf ik al niet meer te schrijven...  
ZIJN DE VERLICHTING EN DE MENSENRECHTEN GEWOON NEP?
Wie weet er NU nog welk van onze franse (europese) problemen het ergste is? Welk we het eerst moeten aanpakken? En samen dus en IN Europa ook.. Straks ook overal dus: want het overkomt nú Marseille c.s., maar morgen is het ook in uw stad/straat te beleven.. Tenzij het sprookje in twee foto's (zie hierna) toch waar wordt: het oude Europa dat het nieuwe jonge continent Afrika helpt..



 

ZIJ MOETEN ONZE REPUTATIE REDDEN..

EN VLADIMIR MOET GAAN MEEDOEN




 
 
 
-INTUSSEN WOEDT

         DE FRANSE VERKIEZINGSSTRIJD..
 
ZE KRIJGT EEN MEGA-REVISIE
De verkiezingsstrijd in La France blijft op hoge toeren draaien: voor de 577 Assem-blee-zetels zijn 7800 kandi-daten: ca 12 per zetel. Het gaat verloopt echt op zijn frans: met  beschuldigingen en aanklachten. Die zijn er legio. Dat hoort er bij want het is de wrange vrucht van een langdurige, doorgeschoten politieke verkettering “links-rechts”. Die Duitsland ook kende: denk aan Jozef Strauss versus Willy Brandt. Idem UK: bij Thatcher versus Wilson. En recent  bij Trump versus Clinton.. 

FRENCH POLITICS
Zoiets kost veel energie, maar kennelijk was er nog wat over uit de woelige periode. Toen La Patrie (weer?) niet voorop stond, vooral door felle (partijpo-litieke) twisten.

Maar zie: Macron lukt het om, -ná de PS-, ook de LR te doen kraken. Beter gezegd: “Hun te herinneren aan grote interne verschillen”. De LR (met chef Baroin) vecht moedig, maar het huis van Sarkozy schudt hevig. De sociaal-christelijke-gaullistische linkervleugel (Baroin, Le Maire, Juppé, ooit ook Sarkozy) staat tegenover de conservatieve (Wauqiez, Fillon). De eersten neigen tot “coöperatie met LREM/Macron” en de andere zijn “oppositioneel”. En ze  schuren wat aan tegen het FN.

LREM had ca 30% aan power en dat steeg: naar 50%? Want men snoept uit alle oude ruiven. In zetels moet LREM (met Modem) minstens 577: 2 +1= 289 scoren. Het FN (heeft nu 2) lijkt naar ca 35 te gaan. Best revolutionair, na 50 jaar met bijna nul zetels en tegelijk 25% volgers! Deze 6% FN-zetels zijn bescheiden: maar kleintjes geven soms de doorslag. Melenchon kan 60 zetels pakken en “de PS–oud 40? Ruziënd”: “extreem-links +oud-links” dus samen op 100 zetels? En gaan: “extreem- + gematigd links + extreem rechts” samen dan naar 100+40= 140?
Zo ja, dan blijven een ruim 400 zetels over. En dus (400-289=) 111 zetels voor een oppositionele helft. Dit gat is veel te groot voor “klein-divers”?  Is Macron + Bayrou  + LR-gematigd rechts, goed voor veel meer dan 50+%?

EEN AARDVERSCHUIVING OP KOMST?
Peilingen begin juni gaven LRM + Bayrou  meer als 335 zetels en dus een meerder-heid van +45: zeer fraai.. even afwachten. 
Bayrou (Justitie) gaf een overtuigende presentatie over zijn wetsontwerp: Moralisation Vie Publique, waarin een lading aan dubieus geworden gewoonten en voorzieningen werd afgeschaft. En, dat op zeer korte termijn: direct na de verkiezingen dus...
KANNIE WAAR ZIJN TOCH?
Dat bood wat tegenwicht aan het justitieel vooronderzoek tegen Macron-minister Ferrand: die ooit dubieuze dingen deed (in vroegere baan ook met familieleden). 

 


Macron toont strategisch inzicht, knappe planning en deskundigheid en werd “dynamiteur van de bestaande politieke orde”.  De allerlaatste peilingen kunnen niet waar zijn:  LREM+MODEM 250, LR 200 en "alle links + FN ruim 100?  Dus een overweldigende midden-rechtse meerderheid?
Na ronde 1 moet dat te proeven zijn. Ronde twee wordt dan spannender dan ooit in 100 jaar franse politieke historie? Een soort Jeanne d'Arc effect? Al zal Marine weigeren dat na te zeggen!

Overal in het franse land leveren “nieuw links van Melen-chon” en “oud links van Hollande c.s.” ware veldslagjes, in de kiesdistricten (circonscriptions).

DE PARACHUTIST UIT PARIJS
DE BELEGERDE VECHT TERUG...

 
In Marseille daalde Melenchon “per parachute" af als kandidaat af voor 4e district” (hij woont in Parijs!). En bevecht hier de overlevende PS-er Menucci: die woest is. En Biaggi (PS) heeft ook last van "Melenchonistische "krasjes..

BIAGGI LIEP "MELENCHON-SCHADE" OP. ZIE HAAR NEUS
In het 3e district trok de PS-kandidaat zich terug, om zo: “LREM (Macron) meer ruimte te bieden om het FN te verslaan”. Wat ruikt naar een elegante truc om Macron te dienen, de PS te laten zitten en het FN te blokkeren. In Marseille gaat Macron best wat pakken: via eigen kandidaten en “PS- over of weglopers”!
WINST MAAR TOCH NIET GEWONNEN
UNHAPPY LANDING

De locale krant La Provence verslaat de “straatgevechten”, tijdens het pamfletten plakken, overplakken en afscheuren. Verhalen over luide scheldpartijen (met doodsbedreigingen), die klinken als men elkaar ontmoet of bezig ziet.. De locale procureur maakt overuren door de vele “denonciations calomnieuses” die, -over en weer-, worden ingediend.  
 
CHEF DE L'ARMEE IN MALI
Zal Macron bij de hervorming arbeidswet de goede aanpak vinden? Welk evenwicht kiest hij tussen: “handigheid+ list” en “open uitleggen”? In Le Monde schreef Ruffin (in mei, bekend filmmaker): “U draagt een sociale oorlog in Uzelf. Zoals een onweer zich verbergt in een donkere wolk”. Intellectuele jaloezie (want ze zaten samen in Amiens op school)? Maar de vakbondsleiders ( Mailly –FO- en Martinez –CGT-), oogden ontspannen na het eerste overleg. En onweer-symptomen ontbraken geheel.

Maar pas op: 27 miljoen fransen (uitslag ronde 1) waren tégen Macrons plannen. De slag om publieke opinie moet nog worden gestreden. Toen bleek nog een grote meerderheid bleek tegen...
WANGEDROCHT NA JAREN VOL MISVERSTANDEN?
Liberalisering van de  arbeidsmarkt ligt moeilijk en gevoelig: zie Valls en El Khomri. Want al schept die banen, tegelijk beschermt ze werknemers minder bij ontslag. En weinige geloven dat ze sneller een nieuwe baan gaan vinden. De ww-ers van nu, zijn ook niet overtuigd dat zij nu snel werk  vinden.

LA FRANCE EN DESARROI?
Macron moet nog eens 
uitleggen wat, -zeker in economisch conservatief denkend Frankrijk-,  zeer contra-intuïtief klinkt. En gepensioneerden moet hij overtuigen dat ze meer CSG (soc. premies) moeten betalen, al krijgen de armere vrijstelling van taxe d’habitation. M. moet alles open zonder omwegen uitleggen: óók dat gepensioneerden móeten (blijven?) inleveren ten gunste van het nageslacht (dat minder sociale premies: ww etc. gaat betalen).

Le Monde plant nog zo'n (lastig) artikel van Ruffin: over sociale gevaren in het liberalisme.  Macron zou meteen op het vorige moeten reageren: open, direct en niets-verhullend. Dat adviseren kenners hem met nadruk.
Als de laatste peilingen niet ver er naast zaten, gaat het hele spel verder met een midden-rechtse meerderheid in de Assemblee! Dan zal het vragen om te werken met ordonnances geen probleem zijn. En zou  het zelfs zonder kunnen lukken al kost dat veel tijd..    
TRAGIEK VAN TE LINKSE JOURNALISTIEK?
We zijn op minder dan één week van ronde 1. Welke ministers halen hun zetel niet en moeten weg? Hoeveel van de 577 districten tonen meteen een meerderheidskandidaat en zijn klaar? Hoeveel zijn er dat voor de coalitie? Zet ronde 1 de tendens voor de einduitslag na ronde 2 van 18 juni?

Zelden was er grotere spanning en verwarring bij verkiezingen. Nooit eerder in deze generatie voelde men “een nieuwe politieke orde op-marcheren”.. Gaat een bijna 40-jarige dit zo eigenzinnige land meenemen in een vreedzame revolutie van vitale betekenis?
 
               Ca serait "du jamais vu"...
 
HIJ KAN NOG EENS 40 JAAR MEE..

 
Leon De Marseille, 6 juni 2017

die bij een Londense booky fors wedde op ++-winst van Macron c.s. .


 
HIJ DENKT AL AAN EEN TWEEDE TERMIJN!
 
MAAR LANG NIET MEER ALLEMAAL....
EMMANUEL LE DIRA!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten